Javaanse andijvie
Like ons op Facebook

Javaanse andijvie

door Getaway Travel

S. Mali mailde ons dit smakelijke recept voor Javaanse Andijvie. Dit is een heerlijk doordeweeks gerecht!

Ingredienten:
1 kg andijvie
300 gr magere doorregen varkenslapjes of magere spekblokjes
3 eetlepels olie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
5 eetlepels ketjap
een snuifje ve-tsin
1 bouillonblokje
Zout

Bereiding:
- Maak de andijvie goed schoon, snijd ze fijn en laat ze zo goed mogelijk uitlekken.
- Snijd het vlees in stukjes en bak die in de olie.
- Laat, als het vlees begint te bruinen, de intussen fijngehakte uien en knoflook meebakken.
- Voeg zodra de uien doorbakken zijn, de ketjap, wat ve-tsin, het bouillonblokje en de goed uitgelekte andijvie toe en laat ze naar smaak gaar worden.
- Doe als laatste de in dunne reepjes gesneden rode paprika erbij en warm deze kort mee.
- Voeg evt. nog wat zout toe, indien nodig.

Lekker met nasi (witte rijst).

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors
Meer Indonesie.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Indonesië kenner
Reis van de maand
Het pure Javaanse land - va € 2179
reisvdmaand-indonesie.jpeg

Deze individuele rondreis Indonesië leidt u van West- naar Oost-Java, dwars door het centrum van ons koloniale verleden.

  • beleef de zonsopkomst bij de beroemde Bromo vulkaan!
  • Bezoek ’s avonds de beroemde markt langs de Malioboro.
Bekijk reis