Javaanse andijvie

Javaanse andijvie

door Getaway Travel

S. Mali mailde ons dit smakelijke recept voor Javaanse Andijvie. Dit is een heerlijk doordeweeks gerecht!

Ingredienten:
1 kg andijvie
300 gr magere doorregen varkenslapjes of magere spekblokjes
3 eetlepels olie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
5 eetlepels ketjap
een snuifje ve-tsin
1 bouillonblokje
Zout

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Bereiding:
- Maak de andijvie goed schoon, snijd ze fijn en laat ze zo goed mogelijk uitlekken.
- Snijd het vlees in stukjes en bak die in de olie.
- Laat, als het vlees begint te bruinen, de intussen fijngehakte uien en knoflook meebakken.
- Voeg zodra de uien doorbakken zijn, de ketjap, wat ve-tsin, het bouillonblokje en de goed uitgelekte andijvie toe en laat ze naar smaak gaar worden.
- Doe als laatste de in dunne reepjes gesneden rode paprika erbij en warm deze kort mee.
- Voeg evt. nog wat zout toe, indien nodig.

Lekker met nasi (witte rijst).

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors