Javaanse andijvie

door Getaway Travel

S. Mali mailde ons dit smakelijke recept voor Javaanse Andijvie. Dit is een heerlijk doordeweeks gerecht!

Ingredienten:
1 kg andijvie
300 gr magere doorregen varkenslapjes of magere spekblokjes
3 eetlepels olie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
5 eetlepels ketjap
een snuifje ve-tsin
1 bouillonblokje
Zout

Bereiding:
- Maak de andijvie goed schoon, snijd ze fijn en laat ze zo goed mogelijk uitlekken.
- Snijd het vlees in stukjes en bak die in de olie.
- Laat, als het vlees begint te bruinen, de intussen fijngehakte uien en knoflook meebakken.
- Voeg zodra de uien doorbakken zijn, de ketjap, wat ve-tsin, het bouillonblokje en de goed uitgelekte andijvie toe en laat ze naar smaak gaar worden.
- Doe als laatste de in dunne reepjes gesneden rode paprika erbij en warm deze kort mee.
- Voeg evt. nog wat zout toe, indien nodig.

Lekker met nasi (witte rijst).

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Indonesie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesie kenner
Specialisten Indonesie
Reizen Indonesie
Meer Reizen
Sponsors
Meer Indonesie.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Indonesie kenner
Reis van de maand
Combi cultuur en lesgeven Bali - va € 625
reis_vd_maand_indonesie_bali.jpg

Dit vrijwilligersproject op Bali, Indonesië combineert vrijwilligerswerk (lesgeven) met het ontdekken van de Balinese cultuur. Wat een mooie combi!

Bekijk reis