Medan

door Getaway Travel

In het Indonesisch betekent Medan 'vlakte' of 'plein'. Maar de stad Medan op Sumatra doet haar naam geen eer aan: met twee miljoen inwoners is het een van de drukste steden van Indonesië.

Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra. Het is een drukke stad waar het verkeer je om de oren raast. Vooral het verkeer is chaotisch. Becak, ojek, dokar, bajaj en bemo, typisch Indonesische vervoersmiddelen. Ze razen langs je heen. Deze kleine, meestal gemotoriseerde voertuigen, verplaatsen je snel van a naar b. Zo zie je Medan op haar best en meng je je in het drukke Indonesische stadsleven.

Bezienswaardigheden Medan

De stad heeft echter wel een aantal interessante bezienswaardigheden en in de omgeving van Medan liggen een paar leuke plekken.

Er zijn een aantal musea in Medan waar je meer over de cultuur en geschiedenis van de regio te weten kunt komen. In het Museum van Noord-Sumatra leer je alles over de cultuur en geschiedenis van de etnische groepen in Noord-Sumatra. In dit provinciale museum vind je veel informatie over Sumatra vanaf de prehistorie tot nu. In het gigantische gebouw is elke etnische groep vertegenwoordigd. Er zijn afbeeldingen van traditioneel geklede koppels op stenen reliëfs.

Musea

Je kunt ook Arabische grafstenen uit de achtste eeuw na Christus bewonderen. Net als boeddhistische sculpturen die zijn gevonden onder de grond van Medan's Chinatown. Je vindt het museum bij Jalan H.M. Joni nummer 51.

In het Bukit Kubu Museum kun je je verdiepen in de verschillende Sumatraanse stammen en hun leefgewoontes. Het Bukit Barisan Museum is een militair museum dat je kan vinden op de Jalan H. Zainal Arifin nummer 8. Het museum is gewijd aan de patriottische en militaire geschiedenis van Noord-Sumatra. De collectie bestaat uit foto's en wapens uit de Tweede Wereldoorlog, de onafhankelijkheidsstrijd en de Sumatraanse Rebellie van 1958.

Evenementen

Er zijn verschillende evenementen die jaarlijks in en rondom Medan worden gehouden. Zo vindt elk jaar de Medanbeurs plaats. Een maand lang staat de stad in het teken van de beurs. Alle regio's van de provincie Noord-Sumatra mogen deelnemen. Op deze beurs promoten de verschillende regio's hun producten.

De Maleise Cultuurbeurs wordt ook elk jaar in Medan gehouden. De beurs promoot de Maleise cultuur en tradities.

Omgeving

Ook in de omgeving van de stad is veel te doen. Ontsnap aan alle drukte door een trip te maken naar het kleine bergstadje Berastagi. Hier beklim je twee actieve vulkanen of ga je op avontuur in het Gunung Leuser National Park. Apenliefhebbers kunnen in de buurt nabij Bukit Lawang een orang-oetan rehabilitatiecentrum bezoeken.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Indonesie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Meer Medan
Reizen Medan
Meer Reizen
Specialisten Indonesië
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors
Meer Indonesie.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Indonesië kenner
Reis van de maand
14-daagse single groepsreis Flores - Lombok - Gili - Bali - va € 2109
reis-vd-maand-indonesie-fox.jpg

Unieke 14-daagse rondreis maken we kennis met de indrukwekkende natuur van Flores, Lombok en Gili en eindigen op het tropische Bali.

  • Breng een bezoek aan de Batu Cermin-grot en bewonder de zonsondergang vanuit een lokale haven.
  • Sluit de reis af op Bali met nog enkele heerlijke stranddagen in een hotel met zwembad.
Bekijk reis