Java

door Marleen de Keyzer

Java, het kloppende hart van Indonesië. De hoofdstad Jakarta is altijd hectisch en het culturele centrum Yogyakarta verleidt je. De Borobudur lijkt magisch en de Bromo vulkaan laat een onuitwisbare indruk achter. Met een rondreis door Java ervaar je het zelf.

Met 120 miljoen inwoners en een oppervlakte van slechts drie keer de grootte van Nederland, is Java dichtbevolkt. Het vruchtbare land is bebouwd met groene rijstvelden en een gordel van vulkanen loopt over het eiland. Kleine dorpjes wisselen metropolen af. De vele culturele hoogtepunten maken een vakantie naar Java compleet.

Rondreis Java

Een rondreis door Java is de beste manier om het veelzijdige en indrukwekkende eiland te verkennen. Jakarta is een goed beginpunt, hoewel deze overbelaste miljoenenstad minder populair is bij veel reizigers.

Een stad die wel direct je hart verovert is Yogyakarta. Deze culturele hoofdstad bruist van de kunstvormen en tradities. Door de verschillende universiteiten is het ook een levendige stad. Restaurants en bars zijn nooit ver weg.

Andere niet te missen plaatsen tijdens een vakantie op Java zijn het koloniale Bandung en het oude culturele centrum van Solo.

Bezienswaardigheden Java

Java telt de belangrijkste culturele hoogtepunten van Indonesië. Tijdens een rondreis door Java zijn er een aantal bezienswaardigheden die niet op de planning mogen ontbreken.

Ervaar de magische zonsopgang bij het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, de Borobudur. Beklim de Bromo vulkaan vroeg in de ochtend voor het meest betoverende uitzicht en bezoek de honderden tempels van de Prambanan.

Weer Java

Java heeft een tropisch klimaat en vanwege de ligging rond de evenaar kent het eiland stabiele temperaturen. De beste tijd om een vakantie naar Java te plannen is tijdens de zomermaanden. Dan is het er droog met temperaturen rond de 31 graden Celsius. Van november tot en met maart valt de meeste regen, met januari als piekmaand.

Deel dit artikel met je vrienden!

Volg Indonesie.nl voor de mooiste beelden, exclusieve aanbiedingen en leuk nieuws!

Meer Java
Reizen Java
Meer Reizen
Specialisten Indonesie
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesie kenner
Sponsors
Meer Indonesie.nl
Top 10 aanbiedingen
Aanbevolen door ons
Indonesie kenner
Reis van de maand
16-daagse rondreis Java - Bali - va € 1319
reis_vd_maand_indonesie-java.jpg

Schitterende rondreis door Indonesië waarin je alle hoogtepunten van Java bezoekt, zoals Bandung, Borobudur, Jogjakarta en de Bromo-vulkaan.

Bekijk reis