David Attenborough – 60 years in the wild

David Attenborough – 60 years in the wild

door Lana Leach

Vanuit de jungle van Borneo blikt Sir David Attenborough terug op zijn 60-jarige carrière als natuurfilmer. In de 3-delige BBC-serie Attenborough: 60 years in the wild vertelt een van de belangrijkste natuurfilmers aller tijden zijn mooiste verhalen en grootste geheimen.

In drie heel persoonlijke documentaires toont Attenborough hoe onze kijk op planten en dieren veranderd is door filmtechniek, wetenschap en natuurbescherming.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 233 reizen naar Indonesie

Life on Camera

Zo deed het team van Attenborough er in 1956 nog weken over om over op zee de weg te vinden naar de Komodo Eilanden. Voor het programma Zoo Questlegden de mannen de komodovaraan vast in zijn natuurlijke habitat. In die tijd gebruikten ze nog een geit en een houten val om het dier te lokken.

Door de jaren heen verbeterden de filmtechnieken. Attenborough had nooit voor mogelijk kunnen houden hoeveel de techniek zou veranderen. Onderwatercamera's werden geïntroduceerd, er kwamen animatiebeelden, met sondes kregen we inzicht in de insectenwereld en met infraroodcamera's kon het team in 1973 de duizenden vleermuizen in de donkere grotten van Gormantong op Borneo filmen.

Understanding the Natural World

In de serie zie je de mooiste momenten uit Attenborough's carrière voorbij komen. Zoals het fragment van de nacht waarin hij gewikkeld in rottend zeewier de Nieuw-Zeelandse kiwi vogel ontmoet.

En de spectaculaire nachtelijke uitzending waarbij Attenborough in het pikdonker in een open jeep tussen de grommende Afrikaanse leeuwen de kijker toespreekt.

Our Fragile Planet

In het laatste deel van de mini-serie behandelt Attenborough de belangrijke inzichten en ontwikkelingen in natuurbehoud die de afgelopen 60 jaar ons beeld hebben aangepast.

Hij vertelt hoe het in zijn vroegste programma Zoo Quest, waarbij hij de wereld over reisde om wilde dieren te verzamelen voor de dierentuin van Londen, het nog onschuldig was om schildpaddeneieren in Maleisië op te graven en op te eten.

Nu weten we wel beter. In 2011 probeerde hij dat voorval goed te maken door naar hetzelfde strand terug te reizen en een groep babyschildpadden vrij te laten.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors