Reviews Indonesië

Reviews Indonesie

8,7
8,9 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
8,3 Steden of plaatsen
9,0 Locals
8,3 Veilig
9,3 Natuur
8,4 Stranden
8,6 Klimaat
  • Aantal reviews: 520
  • Aantal waarderingen: 307

Na de aardbeving op Lombok (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Roy Guittet op 17 april 2019

De glimlach van de mensen met alle ellende die ze hadden en nog delen ze alles, ik ga al meer als 25 jr 1 of 2 mnd naar Indonesië en kan er geen genoeg van krijgen meerdere rondreizen gemaakt maar de laatste jaren alleen maar naar Lombok toe wat een heerlijk eiland en wat een vriendelijke mensen met Hun gastvrijheid niets hebben ze en toch dat beetje eten willen ze nog met je delen

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • de gastvrijheid

Minpunten Indonesie

  • verre reis
Ultieme tip: Bezoek Lombok dat is Bali 25 jr geleden en de mensen verdienen het
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dit is het land is vriendelijke mensen ,mooie natuur goed klimaat heerlijk . (bezocht in september 2004)

Review geschreven door Peter Westerhoff op 17 april 2019

Het is bijzonder een treinreis te maken kan men de natuur goed bewonderen de monumenten en paleizen zijn erg mooi vele bijzonderheden. De prijs is erg gunstig het eten is zeer goed en goedkoop in de goede restaurants. Koop geen water ijs aan een karretje, vies water. Een busje met prive chauffeur is ook fijn en niet duur. Weet ook wel een paar adressen om te verblijven.

8,6
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
6 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Vriendelijke mensen hulpvaardig
  • prijsgunstig
  • goed klimaat
  • mooie natuur
  • Heerlijk eten
  • en zo kan je wel doorgaan.

Minpunten Indonesie

  • Soms regent het er heel erg en moet uitkijken met een taxi er zijn erbij zonder meter
  • Waterijs is niet goed het water is vies voor ons.
  • Diaree
  • Als men niet uitkijkt dan wordt men eraan verslaafd
Ultieme tip: Ga zoveel zien de eerste keer daarna kan je een afweging maken om wat dingen specifiek te gaan zien en er wat langer de tijd ervoor nemen. De moeite waard om te overwinteren.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige groepsreis (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Vincent Brügemann op 05 januari 2019

Mijn bezoek aan java en bali was noemenswaardig. We hebben vele mooie plekken bezocht zoals de Borubordur (aanrader). Vooral de zonsopgang bij de Bromo vulkaan was een absolute aanrader. Om daar de zon te zien opkomen was het absolute hoogtepunt van de reis. Daarnaast was het monkey forest op bali ook zeker de moeite waard. De apen waren een beetje eng, maar zeker ook bijzonder om te zien!

Pluspunten Indonesie

  • mooi
  • nederlandse historie
  • boedhisme

Minpunten Indonesie

  • veel toeristen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Nog vrij onbekend Belitung (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Mirjam Lowe op 15 december 2018

Dit Indonesische eiland is nog niet zo bekend. Vanaf Jakarta vlieg je er in zo'n 45 min naar toe. De hoofdstad is Tandjung Pandan. Daar zijn de wat grotere hotels te vinden. Langs de hele kust vind je op veel plaatsen hele mooie stranden. Sommige met wit zand. De zee is helder met veel vissen. Overal vind je de grote basaltkeien op het eiland, die zo kenmerkend zijn. Belitung was vroeger heel bekend vanwege de tinwinning. Daar zie je nog wel wat van terug. Het eiland krijgt steeds meer voorzieningen maar is nog steeds vrij eenvoudig. Taxi's zijn buiten de grote steden nog niet echt veel te vinden. Je kunt er op veel plaatsen heerlijk eten. De vrij eenvoudige restaurants langs de kust serveren heerlijke vis van de bbq. Vanaf Belitung kun je een tochtje maken naar de kleine eilanden voor de kust.

Pluspunten Indonesie

  • Aardige mensen
  • prachtige natuur
  • veel en mooie cultuur
  • mooi weer
  • heerlijk eten
  • betaalbaar

Minpunten Indonesie

  • op sommige plekken is het wel erg vol met toeristen.
  • nog veel afval op sommige plekken
Ultieme tip: Blijf niet in de drukke toeristenoorden maar trek erop uit om het echte Indonesië te ontdekken.

Beautiful Bali (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Gerald Oude Nijhuis op 28 november 2018

Bali voelde voor ons als een warm bad met haar rijke culturele en religieuze schatten, fantastische mensen, schitterende natuur en heerlijke klimaat. Kleurrijk, geurrijk, soms bijna te veel voor je zintuigen om te bevatten. Heerlijk!!

Pluspunten Indonesie

  • natuur
  • tempels
  • klimaat
  • strand
Ultieme tip: Ga naar Nusa Lembongan, een klein eilandje voor de kust van Bali. Verblijf daar een paar dagen just to relax. Het eilandje is autovrij, huur een scooter en geniet!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Komodo Island (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Erik Lichtenberg op 28 november 2018

Samen met mijn vriendin ben ik naar Komodo National park geweest om daar de beruchte Komodovaraan te zien. Het beest zelf is prachtig om te zien. De ervaring was mooi, maar niet heel authentiek. De beesten werden volgens mij gevoerd om in de buurt te komen en er was veel toerisme.

7,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
6 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Betaalbaar
  • aardige mensen
Ultieme tip: Smeer je goed in en koop een mondkapje. Op de scooter adem je behoorlijk veel vieze uitlaatgassen in :)
Aangeraden voor: Backpackers

Junglesafari Bukit Lawang (bezocht in september 2018)

Review geschreven door H Ottenheim op 18 november 2018

Indonesië is een geweldig mooi land met zeer verschillende culturen, bezienswaardigheden, geweldige natuur en overheerlijk eten. De bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk. Maak een jungle tocht in Bukit Lawang met een gids, bezoek de tropische tuinen in Bogor, Tempel Borobudur Bromo vulkaan, Tanah Lot, maak eens een fietstocht tussen de sawa's (rijstvelden) en maak kennis met de plaatselijke bevolking.

Pluspunten Indonesie

  • Zeer vriendelijke bevolking
  • Heerlijk eten
  • Geweldige natuur

Minpunten Indonesie

  • Lange vlucht
  • Op sommige eilanden zijn de wegen minder goed
Ultieme tip: Probeer niet in een relatief kort tijdsbestek het uitgestrekte tropische eilandenrijk te bestrijken. Neem de tijd je hebt tenslotte vakantie!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Bali en de gili-eilanden (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Orianne Verbeeck op 18 november 2018

Ik raadt het iedereen aan om rond te trekken in Bali. Het was een geweldig avontuur om nooit te vergeten! Ik ben begonnen in het noorden van Bali. Er is een groot verschil tussen een noorden en het zuiden. Het zuiden is heel toeristisch in tegenstelling tot het noorden. In het noorden kom je echt in contact met de plaatselijke bevolking en de eigen cultuur. Ik heb in het Noorden de vulkaan Batur beklommen. Het is een echte aanrader, vooral als je hem in de nacht beklimt, zodat je boven op de vulkaan de zonsopgang ziet, een beeld om nooit te vergeten! Er zijn ook een tal van warmwaterbronnen. Zalig om te ontspannen! Een mooi stadje in centraal Bali dat je zeker niet zomaar mag passeren is Ubud. Een gebied vol met prachtige rijstvelden! Je kan er gigantisch mooie wandelingen maken en vergeet zeker ook niet door het monkey forest te lopen. Je kan er toffe foto's maken met makaak aapjes en genieten van de prachtige natuur. In het zuiden kan je surfen op de grote golven en mooie tempels bezoeken, onderandere de Uluwatu en de Tanah Lot. Als je wilt genieten van mooiere stranden dan op bali zelf, raadt ik je aan om met de boot naar de gili eilanden te gaan. Het zijn 3 kleine eilandjes naast Bali. (ongeveer een uurtje met de boot) Je vertrekt in Padang Bai, waar je een heel mooi strand hebt, namelijk Blue Lagoon! Daar vertrekken ook de boten naar de Gili eilanden. Gili Trawangan is 1 van de 3 eilandjes waar er vooral veel gefeest wordt, maar je kan er ook perfect relaxen op de mooie stranden. . Als je voor de rust wilt gaan, moet je naar 1 van de andere 2 eilanden gaan, namelijk Gili Meno of Gili Air. Het zijn prachtige rustige stranden waar je volledig tot rust komt. Verder kan je er ook nog zeer leuk snorkelen en zie je heel mooie koralen en schildpadden.

Pluspunten Indonesie

  • zeer vriendelijke bevolking
  • zeer lekker eten voor weinig geld

Minpunten Indonesie

  • het zuiden is zeer toeristisch en westerlijk
Ultieme tip: Het restaurant Bolero in Ubud is een zeer gezellig en goed restaurant! ook de Boardwalk in Kuta is een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gevoel van thuiskomen (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Susanne Tool op 18 november 2018

Java is voor mij een soort van thuiskomen, ik ben half Indonesisch al zou je dat niet zeggen. Ik ben nu 2 keer hier geweest en ik kan het niet uitleggen maar het voelt als thuiskomen. Java is voor mij mooier dan Bali, we zijn langs allerlei plaatsen geweest maar hebben dit alles met een privé chauffeur gedaan en dat was echt heel bijzonder, zo kom je echt op plekken die puur zijn.
En omdat mijn opa vroeger bij het spoor werkte, volgde het spoor ons de hele reis en zijn we zelfs naar Ambrahawa geweest waar mijn opa leefde en werkte.
Ik ben echt helemaal verknocht aan Java

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • heerlijk eten
  • vriendelijke mensen
  • mooie bezienswaardigheden

Minpunten Indonesie

  • dat het zo mooi is dat je er weer terug wilt
Ultieme tip: Mijn ultieme tip is Putri Gunung & Santos homestay in Baturraden midden Java
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cultuurdroom die uitkomt (bezocht in januari 2011)

Review geschreven door Barbara Böck op 16 november 2018

Bali, een prachtig land met een fantastische cultuur. Wijk eens van de geijkte paden af en ga de desa's in. Zie het echt leven en eet bij een van de vele warungs langs de weg. Heerlijk surfen op Kuta beach of de Luwak koffieplantage. Er is zo verschrikkelijk veel te doen, teveel om op te noemen!

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
9 Veilig
10 Natuur
7 Stranden
9 Klimaat
Ultieme tip: Eten op het strand, Jimbaran beach, zwemmen in het meer bij Lovina, winkelen in Kuta of snorkelen op Sanur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Java Tmur - sla het niet over! (bezocht in januari 2018)

Review geschreven door Martine Hartmans op 16 november 2018

Indonesië, het eten is zo ingeburgerd in Nederland, iedereen kent Bali. Maar juist Oost Java met zijn, nog veelal ongerepte natuur, rijst terrassen, vulkanen, verborgen tempels, lieve mensen, authentieke keuken. Sla het niet over, hier vind je nog het Indonesië van vroeger!

7,1
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
5 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • natuur
  • eten
  • combinatie van cultuur en relaxen

Minpunten Indonesie

  • plastic bergen
  • verkeer
  • corruptie
Ultieme tip: The Waroend in Measan - Bondowoso, Java Timur. Lokaler en zo heerlijk kan gewoon nergens anders!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Lana Timmermans op 15 november 2018

Het zuiden van Bali heeft een prachtige natuur. Voor zowel luxe reizigers als backpakkers de ideale bestemming om tot rust te komen en te genieten van het moois wat er is. Heerlijk eten, vriendelijke mensen en elke dag wat anders om te zien.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
6 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • prachtige natuur
  • lekker eten
  • goedkoop
  • cultuurrijk
  • zonnig

Minpunten Indonesie

  • armoede
Ultieme tip: Lempuyang tempel, de gateway of heaven!
Aangeraden voor: Backpackers, Luxe reizigers

Ongelooflijk mooi land (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Anne de Jong op 15 november 2018

Ik heb een trip door Java en Bali gedaan en het was ongelooflijk mooi. De mensen waren lief en attent, de natuur was prachtig, er was super veel te doen en het was gewoon een top reis. Wel vergde dit vaak vroeg opstaan om lange dagen in de bus of trein te zitten, maar het was het in mijn ogen zeker waard. De hoogtepunten van deze reis waren voor mij de Borobudur, de zonsopgang en -ondergang bij de Bromo vulkaan en het snorkelen bij Bali. Maar dat was zeker niet het enige mooie, er was gewoon heel veel te zien en dat kan bijna niet worden samengevat. Wel zou ik zeker je voorbereiden op veel reizen als je net als ik een rondreis gaat maken en je wandelschoenen meenemen (dan kan je namelijk makkelijk door de jungle lopen en zie je op een andere manier wat van het land).

7,1
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
7 Natuur
6 Stranden
7 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Vriendelijke mensen
  • Lekker eten
  • Mooi

Minpunten Indonesie

  • Veel reizen
  • Slechte wegen
Ultieme tip: Het zien van de zonsondergang bij de Bromovulkaan is mijn allerbeste tip. Het was koud, redelijk lang in de auto zitten en over bergpadjes crossen, maar het was het zo waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Van Bali naar Labuan Bajo (Komodo islands) (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Michel Monster op 14 november 2018

Deze trip was zeker de moeite waard! Vanaf Bali 1,5 uur vliegen naar Labuan Bajo. Eenmaal daar zijn er genoeg boten te huur met bemanning die je naar de Komodo eilanden brengen. Onderweg doe je diverse onbewoonde eilanden aan waar je heel mooi kan duiken, snorkelen, zwemmen enz enz. Ik heb genoten en zou afgelopen maand weer gaan maar vanwege de aanhoudende aardbevingen in het oosten van Indonesië heb ik gekozen voor Sumatra. Dit was een hele ervaring rijker.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
8 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat
Ultieme tip: Laat alles op je afkomen. Geniet overal ten volle van alles. En u geniet!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijke backpack reis! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Jamie de Leeuw op 14 november 2018

Mijn favoriete plek was toch wel Nusa Penida de natuur is daar nog echt ongerept en er zijn nog bijna geen resorts. Die ze nu wel vol op aan het bouwen zijn en het wordt steeds terroristischer dus als je er heen kan moet je er z0 snel mogelijk naar toe gaan. Ook Ubud en Canggu zijn geweldig mooi en de Gili's.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
6 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • De mega lieve locals
  • het is er goedkoop
  • prachtige natuur

Minpunten Indonesie

  • bali veel toeristen
  • de aarbevingen die we hebben gemaakt
  • als de zee wild is kan je niet met de fast boats maar moet je met de slow ferry
Ultieme tip: Tegalalang Rice Terrace en Nusa Penida
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Indoneisë (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Danny Vanspeybrouck op 14 november 2018

Ik reis 2 maal per jaar naar Indonesië.
Ik bezocht er al verschillende plaatsen, maar mijn to do lijst is nog eindeloos lang.
Ik bezocht voor de fotografie volgende plaatsen:
Bali: Kota, Ubud rijstvelden en monkey forest
Malang: voor de Bromo vulkaan en Balekambang beach
Bogor: ik moest kota hujan meemaken (bijna elke dag rond +/-16u is er regen), ik bezocht daar puncak.
Jakarta: MONAS en Taman Mini
Yogja: Borobudur, Prambanan en Merapi vulkaan. Malioboro street.
Batam: Barelang en vietnam camp
Bintan: het volledige eiland, van A tot Z

Pluspunten Indonesie

  • natuur
  • warmte
  • vriendelijkheid

Minpunten Indonesie

  • verkeer
  • vertragingen
Ultieme tip: Tot nu toe sprak Yogja mij het meeste aan. Er is enorm veel te zien. Goede hotels aan matige prijzen. Het verkeer gaat tamelijk vlot. Alles ligt tamelijk dichtbij de luchthaven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Honeymoon Indonesie (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Gerda Kreeft op 14 november 2018

Indonesie is echt een land die je eens in je leven moet bezoeken. Lekker eten, lekker temperaturen en de landschap is zo mooi! Ik ben alleen op Bali en Gili Air geweest. Allebei zo verschillend en mooi op eigen manier. Snorkelen op Gili Air was fantastisch, helaas geen schildpad gezien. Het is een perfecte bestemming voor een honeymoon. Je kan goedkoop overnachten in een eigen huisje met zwembad. Mensen zijn geweldig en vriendelijk.

8,6
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
9 Natuur
10 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • aardige locals
  • lekker eten
  • goedkoop
  • zomers

Minpunten Indonesie

  • veel toeristen
  • Op Bali geen OV mogelijkheden dus moet met taxi
Ultieme tip: Neem Gado Gado als hoofdgerecht bij diner :-)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Jodipan, de slimste Slum ter wereld (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Carlo Van De Valk op 14 november 2018

Met zo’n beetje de halve wereld in mijn rugzak val ik stil, wat is dit; het decor van een sprookje: de nieuwe Tim Burton? Gele gevels, oranje palen en paarse daken. Honderden paraplu’s in knallende kleuren en geschilderde keien als gifgroene snoepjes. Wat een feest. En dat in een sloppenwijk.

Het kan niet anders of dat ervaren ook de figuranten, de voormalige armoedzaaiers. Tot voor een paar maanden geleden was het hier een sloppenwijk zoals je een sloppenwijk herkent, urinegeur, grauwgrijze gauwdieven en obscure steegjes waar katten en kinderen rennen en krijsen. Maar dat alles is nu anders. Een paar slimme studenten van de nabij gelegen universiteit hier in Malang hebben het leven van de sloppenwijksloebers 180 graden gekanteld. En daar blijft het volgens mij niet bij.

Nee, Malang zal wereldwijd een kentering teweeg brengen die zijn weerga niet kent. De sloppenwijkcommunity zal nooit meer hetzelfde zijn. Niet alleen zij, maar ook jij, wij, de bezoekers van Kampung Wanna Wati, kijken onze ogen uit – dit is met stip de slimste slum ter wereld, een explosie in een eierschaal. Ik heb nog maar zelden zulke vrolijke mensen ontmoet. Big smile. Overal. Iedereen lacht.

De citroengele gang verlicht een stel kroelende katten onder een zwart/roze luifel in zebrapatroon waar een vrouw Dadal gulung, een gevulde omelet met een groene korst, verkoopt. ‘Kom bij ons zitten, ‘wenkt een man met nagels als die van een hagedis. Naast hem hurkt zijn kleinzoon. We delen ons leven en vinden vriendschap in glimlach en handgebaar. ‘Sinds een paar maanden is het leven leuker, veel leuker. Het is druk in onze kleine stad. Iedereen komt kijken, prachtig toch? Dat ik dat nog mee mag maken!’
Met een groen ei dat smelt op mijn tong en smaakt naar Pandan wrijf ik mijn ogen uit, draait Tim Burton me hier in dit kleurenparadijs een loer of is deze onwerkelijke wereld de nieuwe werkelijkheid voor de sloppenwijkbewoners wereldwijd.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mantap Indonesia (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Maarten van de Wetering op 13 november 2018

Februari tm eind mei in het mooie Indonesië mogen wonen. Wat een fantastische ervaring! Hier les mogen geven op een basisschool in Surabaya, maar daarnaast ook vele reizen mogen maken. Naar Bali, Nusa Penida, Lombok, Flores enzovoort.

Het is een fantastisch land, erg toegankelijk, voor ieder wat wils! Kortom Indonesië is fantastisch!!!

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • aardige locals
  • goedkoop
  • gojek
  • makkelijke taal
  • fantastische natuur
  • interessante cultuur

Minpunten Indonesie

  • traffic jam
  • ongevraagd op fotos
Ultieme tip: Batu / malang is erg bijzonder op Java. Pantai tiga warna, een strand met drie kleuren waar zelfs plasticcontrole is. Erg vooruitstrevend voor Indonesië dus
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek borobudur (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Marjolein van Pelt op 13 november 2018

We gingen s’ochtends vroeg op om half 4. Want wij wilde heel graag de zonsopgang zien, het was echt geweldig om te zien, had het niet willen missen..... het was al best wel druk want we waren er rond half 5. De kaartjes hadden we al want we konden zo doorlopen.

9,1
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • goedkoop
  • gastrvrij
  • vriendelijk
  • mooie natuur

Minpunten Indonesie

  • paar keer per dag geluid van de minaret
Ultieme tip: Probeer als het lukt, een bezoekje te brengen bij je gids thuis, ik heb die kans gekregen maar het is een hele ervaring; ze waren zo gastvrij en lief.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Oud Batavia (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Felicia Van der Heyde op 12 november 2018

Oud Batavia ligt in Jakarta. Hier werden vroeger de VOC Kruiden verscheept. Als je in Jakarta bent is dit een hele gave tour om te doen. Zo zie je goed hoe de bevolking leeft. De mensen zijn hier super vriendelijk.

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • bevolking
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Indonesie

  • de mensen praten meer en deel aleen maar bahasa Indonesisch
Ultieme tip: Als je in Jakarta bent raad ik de tour heel erg aan van Oud Batavia.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Familie bezoek (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Felicia Van der Heyde op 12 november 2018

Super mooie ervaring om dit mee te mogen maken. Hoe mooi de natuur daar is. En de cultuur mee te maken hoe anders het is dan in Nederland. Ik ben er nu drie keer geweest en zie steeds meer mooie plekken.

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • natuur
  • ,cultuur

Minpunten Indonesie

  • ik kan niet en een min punt noemen maar een minder punt zou zijn dat de bevolking groot en deel alleen bahasa indonesich praat
Ultieme tip: Niet te kort gaan ik zou minimaal 3 tot 4 weken gaan om alles mee te maken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lach elke dag (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Alex Pieterse op 12 november 2018

Een van mijn favoriete landen die er is. De mensen zijn enorm lief en lachen altijd naar je. Al het eten is geweldig en alles is mooi. Je zult er sowieso terug komen want een keer is niet genoeg hahaha

Ultieme tip: Lach elke dag naar iedereen
Aangeraden voor: Backpackers

Bali, Nusa Lembonggan & Flores (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Tom van den Heuvel op 12 november 2018

We zijn met het gezin 3 weken naar Indonesië geweest. We begonnen een week op Bali en dan specifiek Ubud. Redelijk ver weg van het massatoerisme aan de kust, maar alsnog is het redelijk toeristisch aan het worden, verder een leuke plek voor wat drankjes, yoga, healthy food en bezienswaardigheden in de omgeving. Zo hebben we Mt. Natur beklommen met zonsopgang, een echte aanrader met goed weer! Ook de kookcursus mag niet ontbreken (Canting is erg leuk).
Vervolgens naar het eiland Flores gegaan, minder toeristisch, minder geld, mindere wegen, maar meer Indonesië! Wat een ervaring was dit. We hebben in de havenstad Labuan Bajo gedoken en een rondtrip gedaan op een private boot (Red Whale). Dit was erg de moeite waard, schitterende dingen gezien. Verder is er in Labuan Bajo niet heel veel te doen dus hebben we een busje met chauffeur gehuurd en zijn we door het binnenland gaan crossen. De chauffeur liet ons van alles zien naast de vele rijstvelden. Zo kwamen we in traditionele dorpjes, baden we in hot springs, aten we in afgelegen restaurantjes en nog veel meer. Omdat het toerisme Flores nog niet zo bereikt heeft werden we veel aangekeken en aangesproken. Ook zagen we steeds dezelfde reizigers op andere plekken. De natuur is werkelijk waar schitterend. Wanneer je door het eiland trekt neem dan wel reispillen mee want het is erg bochtig..
Om af te sluiten zijn we naar Nusa Lembonggan gegaan, een bounty-eiland buiten de kust van Bali waar je lekker tot rust komt. Rustig op het scootertje het eiland over en dan wat eten met een leuk uitzicht erbij. Het was een fijne vakantie en de route zou ik iedereen aanraden!

Pluspunten Indonesie

  • Cultuur
  • eten
  • betaalbaar
  • natuur
  • mensen
  • diversiteit
Ultieme tip: Doe de kookcursus in Ubud bij Canting en pak gelijk de vulkaantrekking mee bij zonsopgang!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sekumpul watervallen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Lisa Provoost op 12 november 2018

De Sekumpul watervallen zijn verreweg het mooiste wat je op Bali kunt bewonderen. Deze watervallen liggen midden in de natuur en de omgeving is nog onaangetast. Er zijn geen souvenirs winkeltjes en restaurants te vinden die de natuur verpesten en het uitzicht belemmeren. Wat de reis naar deze watervallen ook adembenemend maakt, is dat je ongeveer 40 minuten steil naar beneden moet lopen (dus op de terugweg ook weer omhoog!) en door het water moet banjeren om bij de prachtige watervallen terecht te komen. Het kan vermoeiend zijn, maar de tocht en het uitzicht zijn het dubbel en dwars waard! Ongelooflijk, wat mooi.

Pluspunten Indonesie

  • klimaat
  • natuur
  • eten
  • watervallen
  • sekumpul
  • amed
  • betaalbaar
  • witte stranden
  • uluwatu
  • prachtige zeeën
  • surfen
  • vulkaan
  • vulkanen
  • vulkaanijen
  • ijen
  • borobudur

Minpunten Indonesie

  • toeristisch
Ultieme tip: Het bezoeken v/d Borobudur. De meesten gaan tijdens zonsopgang, waardoor ‘t heerlijk rustig is tijdens zonsondergang. En het beklimmen van vulkaan Ijen, waarbij je blauwe vuur ziet
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Guesthouse/Villa Tanen bij Yogyakarta/Java zeer gastvrij! (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Janneke van Duist op 12 november 2018

Na een rondreis van 10 dagen door West en Midden Java verbleven wij in Augustus dit jaar 5 dagen in Guesthouse/Villa Tanen dichtbij Yogyakarta.
Een prachtige ruime villa, om na deze indrukwekkende en vermoeiende eerste dagen op Java heerlijk te relaxen!
Wat hebben we genoten van het prachtige zwembad en de mooie tuin.
Guesthouse /Villa Tanen ligt in een mooie omgeving waar je je midden tussen de plaatselijke bevolking bevind. Wij zijn hier geen toeristen tegen gekomen!

Tanen ligt dichtbij de Merapi golfbaan waar wij hebben gegolfd met alle drie een eigen caddy!
Natuurlijk hebben wij in Yogyakarta de Pasar en het koninklijk paleis bezocht. Maar er is nog veel meer te doen en te zien in deze mooie omgeving.
We hebben genoten van de gastvrijheid, het heerlijke eten van Diana en b.v. de mooie wandeling door de rijstvelden in de omgeving van de villa, onder begeleiding van gids Dodot.
Na 5 dagen hebben we, goed uitgerust, onze rondreis vervolgd richting Oost Java en Bali.
Wij bevelen Guesthouse Tanen van harte aan!

Pluspunten Indonesie

  • Heerlijk goedkoop eten.
  • vriendelijke mensen
  • westmidden en oost java zijn heel verschillend
  • Ga ook met de trein!!

Minpunten Indonesie

  • drukke wegen
  • vaak slechte wegen
  • hierdoor lang onderweg!
Ultieme tip: Ga op stap met een lokale gids! Het eten is heerlijk, gevarieerd en zeer goedkoop! Ben je golfer ga dan in Indonesië golfen met een eigen caddy!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Rowena de Oude op 12 november 2018

Het land waar ik al die jaren alleen maar over heb kunnen dromen, werd eindelijk werkelijkheid in Juli 2018! Altijd alleen maar op tv en in mijn verbeelding kunnen zien, en verhalen over kunnen horen. Het was een fantastisch mooie geweldige trip van Sumatra, naar Java en als afsluiting Bali. Aanrader voor iedereen.

Pluspunten Indonesie

  • gastvrijheid
  • lekker eten
  • temperatuur

Minpunten Indonesie

  • slechte infrastructuur
Ultieme tip: Goede voorbereidingen!
Aangeraden voor: Cultuurliefhebbers

Sulawesi; een sprookje! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door netty van stenus op 12 november 2018

Zomaar even een klein deel van ons reisverslag van vorig jaar. Om half 10 komt de chauffeur en een gids om alles goed uit te leggen van wat we vandaag gaan zien. We gaan de binnenlanden in. We brengen een bezoek aan het kalksteengebergte op ongeveer 40 km buiten Makassar. Dit gebergte was oorspronkelijk een koraalrif. We brengen vandaag een bezoek aan een aantal grotten waar handafdrukken en tekeningen in gevonden zijn die duizenden jaren geleden zijn gemaakt. In ongeveer een uur rijden we naar het dorpje Rammang-Rammang, nabij Maros. We komen aan bij een bootverhuurbedrijf waar we overstappen in een kano en dan varen we door de vallei die aan beide zijden wordt omgeven door hoge kalksteenrotsen. Vanaf de rivier hebben we prachtig uitzicht op deze imposante bergen. Wat een mooie tocht, mangrove, palmen tot in het water, aparte rotsblokken in het water, veel indrukken en bloedheet. Het is wel 35 graden Celsius. Het lijkt een beetje op de Everglaydes in Florida, maar dan met rotsen en zonder krokodillen/alligators. Later zijn we ook naar Torajaland gegaan. De Toraja’s hebben een geheel eigen cultuur die zich uit in voorouderverering, een zeer bijzondere dodencultuur. De huizen op palen zijn veranderd in vaak fraaie beschilderde, woningen met de hoge daken (als een omgekeerd zadel). Lemo, één van de indrukwekkendste rotsgraflocaties van de streek bevat tientallen houten poppen (Tau Tau) op ‘balkons’ die plechtig uitkijken over het dal. De doden worden hoog in de rotsen bijgezet in graven die uitgehouwen zijn. En de Tau tau, die het evenbeeld vormen van deze doden, houden de wacht. En nog later gaan we naar Donggala. Tegen de avond komen we aan bij Prince John, met lieflijke eenvoudige bungalows aan het mooie strand: echt bounty! Voor het hotel ligt een wit zandstrandje en het hotel heeft een huisrif, waar je schitterend kunt snorkelen of duiken. Hier gaan we eens genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld.

Pluspunten Indonesie

  • lekker eten
  • mooie natuur
  • veel cultuur

Minpunten Indonesie

  • plastic afval
Ultieme tip: Zoek een goede chauffeur. Dat scheelt veel ergernis, angst (voor de slechte wegen en de nog slechtere tegenliggers) en tijd/oponthoud.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonsopgang in stijl (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Muzaffer Alaca op 12 november 2018

Indonesië is een leuk land die goed te doen is met een klein budget, veel leuke dingen te zien en doen. Vooral voor natuurliefhebbers. Qua taal kom je daar makkelijk uit de voeten en veel plekken zijn makkelijk te bereiken.

Pluspunten Indonesie

  • aardige volk
  • goedkoop

Minpunten Indonesie

  • toeristisch
Ultieme tip: Met de boot van Bali naar Lombok.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Femke Eringa op 12 november 2018

In augustus een 18-daagse rondreis gemaakt door Java en Bali. Het was een prachtige reis met een leuke afwisseling tussen activiteit en relaxen. Fietsen door de rijstvelden naar de Borobudur, zonsopgang bekijken bij de Bromo vulkaan, relaxen in Ubud en als laatste prachtige stranden en natuur op Nusa Lembongan en Nusa Ceningan.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Goedkoop eten/drinken
  • Zon
  • Lekker eten
  • Mooie natuur
  • Aardige mensen
  • Mooie stranden

Minpunten Indonesie

  • Op sommige plekken erg toeristisch
Ultieme tip: Specerijentour in Kalibaru, Oost-Java, super leerzaam en leuk. Ook: scooter huren op Nusa Lembongan. Pak ook de gele brug naar Nusa Ceningan, nog meer mooie natuur en stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indonesië (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Silvano Berkhof op 11 november 2018

Wat een gaaf land, van alles te beleven. De landschappen zijn geweldig, je wilt van alles foto's/video's maken. Het eten is ook overal lekker en de mensen zijn zo vriendelijk! Zeker een aanrader, probeer vooral diverse plekken te zien van het land en blijf vooral niet op 1 plek.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
10 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Vriendelijke mensen
  • eten
  • temperatuur

Minpunten Indonesie

  • teveel rommel op sommige plekken van zowel locals als toeristen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Indonesië in 3,5 week (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Sharissa Klaassen op 11 november 2018

Indonesië is een prachtig land met geweldige natuur en super lieve mensen. Ik heb de eilanden Java, Bali en Nusa Penida en Nusa Lembongan bezocht. Nusa Penida is wel echt één van de mooiste eilanden die ik heb bezocht, de natuur is daar zó mooi en dan vooral de kust! Helder blauw water met witte stranden en meters lange palmbomen is wat je hier kunt vinden. Echt een paradijsje! De Bromo vulkaan op Java is ook écht geweldig mooi en dan vooral met zonsopgang!

8,9
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
8 Veilig
10 Natuur
9 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • makkelijk reizen
  • prachtige natuur

Minpunten Indonesie

  • het verkeer
Ultieme tip: Plan niks van tevoren want het is zo leuk als je op een plek komt en zelf kan beslissen of je hier langer blijft of niet het boeken van een hotel kan makkelijk de avond van tevoren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Indonesie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Caroline Kik op 11 november 2018

Ontzettend mooi land met heel veel mooie plekken om te bezoeken. De highlight zijn de bromo vulkaan, het eiland nusa penida en voor strandliefhebbers de gili eilanden. Voor de cultuur moet je zeker Ubud bezoeken. Wij zijn begonnen op java vervolgens door naar bali, nusa penida en de gili's. Een ontzettend fijn land om rond te reizen. Wij hadden alleen de eerste twee nachten geboekt en verder gewoon zien wat er komt.

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • makkelijk voor backpacken
  • mooie natuur en omgeving

Minpunten Indonesie

  • groter risico op natuurgeweld
Ultieme tip: Bromo vulkaan bij zonsopgang. Echt een aanrader, zo mooi! Kan wel tegenvallen bij veel bewolking.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Java en Bali (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bert Esselink op 11 november 2018

Geweldige rondreis gemaakt. Begonnen in Jakarta en geëindigd in Sanur op Bali. Heel veel gezien can de theetuinen, het oerwoud en cultuur. Ga ook naar yogyakarta en bezoek het paleis daar. Er zijn ook diverse tempels in de buurt en als je van shoppen houd zit je hier ook goed.

Pluspunten Indonesie

  • aardige mensen
  • lekker eten
  • goedkoop
  • natuur
  • zon

Minpunten Indonesie

  • geen
Ultieme tip: Ga ook naar de Bromo en vraag locals naar leuke plekjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Flores (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Peter Boelen op 11 november 2018

Tijdens ons verblijf in Candidasa op Bali zijn we een paar dagen naar Flores gegaan en vandaar uit een dagreis naar Komodo en Padar Island.
Dit was veruit het mooiste plekje van wat ik ooit van Indonesië heb gezien.
De weg er naar toe was wel meer dan 600 trap treden omhoog bij een temperatuur van ruim 32 graden en geen schaduw of wind, maar je ziet, je moet er wat voor over hebben om van zo'n fanatisch uitzicht te kunnen genieten.

Ultieme tip: Mocht ooit daar in de buurt zijn, twijfel dan niet, het is echt de moeite waard.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische reis (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door myriam de Groot -Nys op 11 november 2018

Het was een mooie reis, veel gezien en gedaan, voor mij was het een totaal andere wereld, met veel bezienswaardigheden en prachtige natuur en vooral zeer vriendelijke mensen.
Na een mooie reis door Java was het heerlijk bijkomen op het godeneiland Bali, met zijn prachtige stranden , lekker eten en gastvrije mensen.

Pluspunten Indonesie

  • Mooie natuur
  • vriendelijke mensen en mooi weer

Minpunten Indonesie

  • Het drukke verkeer in Java
Ultieme tip: Geniet van het veelzijdige Indonesie, van de natuur en de vriendelijke mensen, na een rondreis door Java is het heerlijk bijkomen op het godeneiland Bali,
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Terug naar onze roots (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Suzanne Hessel op 11 november 2018

In 3 weken en 7 vluchten hebben wij een geweldige reis mogen maken. Een mooi en warm land, vriendelijke mensen en lekker eten.
Er is zoveel moois, jungle, prambanan, Borobudur, markten, witte stranden en zoveel meer. Echt een aanrader, ik ga zeker nog een keer terug, voor het land en mijn familie.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • vriendelijkheid en gastvrijheid

Minpunten Indonesie

  • goed opletten met wat je eet
Ultieme tip: Lemon grass restaurant in Nusa lembongan is echt een aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Betoverend Indonesië (bezocht in oktober 2012)

Review geschreven door Emiel Eshuis op 11 november 2018

Een veelzijdig land, wonderschone natuur en prachtige tempels en bouwwerken!

Vriendelijke mensen, lekker weer en goed eten en een goedkoop land! Ingrediënten voor een onvergetelijke rondreis.

Een must-see is de Borobudur. Een wereldberoemd erfgoed en adembenemend mooi. Net als de Prambanan een werkelijk prachtig bouwwerk. Van tevoren op internet gekeken maar als je er live bent is het 1000 malen mooier

8,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Steden of plaatsen
8 Locals
7 Veilig
10 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • klimaat
  • Locals
  • betaalbaar
Ultieme tip: Loop eens bij de gewone mensen aan! Maak een praatje en leer zo het echte leven kennen. De mensen vinden het geweldig en nodigen je zelfs uit om mee te eten
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Liesbeth De Rijck op 11 november 2018

Voor de derde maal naar Indonesië. Ditmaal Sumatra, Papoea en Raja Ampat. Weerom heel anders dan de andere eilanden maar super mooi. Prachtige trekking gemaakt langs verschillende stammen in Papoea. Pittig, maar magnifiek mooi.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Steden of plaatsen
9 Locals
10 Veilig
10 Natuur
10 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • natuur
  • lekker eten

Minpunten Indonesie

  • geen
Ultieme tip: Raja Ampat. Een stukje hemel op aarde
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Backpacken Indonesië (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lilian Zander op 11 november 2018

Afgelopen zomer ben ik alleen gaan Backpacken in Indonesië en Singapore.
Ik had sommige dingen vooraf uitgezocht wat ik wilde zien.
Singapore is een geweldige stad maar ik vond 4.5 dag best lang. Aan 3 dagen heb je meer als genoeg.
Na Singapore ben ik naar Sumatra gevlogen, Bukit Lawang voor een mooie jungletrektocht. Aanrader! Na Sumatra naar Java oa Borobudur & Prambanan, Vulkanentrektocht Bromo&Ijen. Toen naar Bali, heb de rustige hoekjes opgezocht zoals Jataluwih rijstvelden ipv de rijstvelden bij Ubud die te toeristisch zijn. En ik heb de Nusa Eilanden gezien. Ik heb op Nusa Penida in een boomhut geslapen. Verwacht geen luxe qua materiaal. In het hutje staat alleen een tafel en bed. Maar de luxe is je ochtend uitzicht dat is gewoon super mooi!

9,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
10 Veilig
9 Natuur
8 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Super aardige locals
  • Goedkoop om in Indonesië te reizen
  • Mooie natuur en cultuur

Minpunten Indonesie

  • Zuid Bali te toeristisch
  • Grotere afstanden dan je denkt
Ultieme tip: Durf alleen te reizen want je hebt zoveel vrijheid!
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Solo Backpacken Indonesië (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lilian Zander op 11 november 2018

Afgelopen zomer ben ik alleen gaan Backpacken in Indonesië en Singapore.Ik had sommige dingen vooraf uitgezocht wat ik wilde zien. Singapore is een geweldige stad maar ik vond 4.5 dag best lang. Aan 3 dagen heb je meer als genoeg. Na Singapore ben ik naar Sumatra gevlogen, Bukit Lawang voor een mooie jungletrektocht. Aanrader! Na Sumatra naar Java oa Borobudur & Prambanan, Vulkanentrektocht Bromo & Ijen. Toen naar Bali, heb de rustige hoekjes opgezocht zoals Jataluwih rijstvelden ipv de rijstvelden bij Ubud die te toeristisch zijn. En ik heb de Nusa Eilanden gezien. Ik heb op Nusa Penida in een boomhut geslapen. Verwacht geen luxe qua materiaal. In het hutje staat alleen een tafel en bed. Maar de luxe is je ochtend uitzicht dat is gewoon super mooi!

Pluspunten Indonesie

  • Super goed te doen als solo reiziger
  • Goedkoop om in Indonesië te reizen
  • Super aardige locals

Minpunten Indonesie

  • Zuid Bali in zomer maanden erg toeristisch. Bali is de Ibiza van Australische jongeren
  • De afstanden zijn groter als je denkt.
Ultieme tip: Durf alleen te gaan want je ontmoet zoveel mooie mensen!
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nusa Penida (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door cathalijn miedema op 11 november 2018

Nusa Penida echt een super mooi eiland! Nu nog weinig toeristen en de natuurlijk is geweldig! Touren op je scooter en je vermaakt je prima. Het eten is lekker en betaalbaar, op de toeristische plekken is het natuurlijk wel duurder. Alle local mensen die we hebben ontmoet zijn heel vriendelijk.

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • duiken

Minpunten Indonesie

  • veel toeristen
  • soms duur
Ultieme tip: Scooter huren en ontwijk de drukke plekken zoals Kuta in Bali. Indonesie is zo mooi, maar wel zonder alle toeristen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Nusa Penida (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door cathalijn miedema op 11 november 2018

Nusa Penida echt een super mooi eiland! Nu nog weinig toeristen en de natuurlijk is geweldig! Touren op je scooter en je vermaakt je prima. Het eten is lekker en betaalbaar, op de toeristische plekken is het natuurlijk wel duurder. Alle local mensen die we hebben ontmoet zijn heel vriendelijk.

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • duiken

Minpunten Indonesie

  • veel toeristen
  • soms duur
Ultieme tip: Scooter huren en ontwijk de drukke plekken zoals Kuta in Bali. Indonesie is zo mooi, maar wel zonder alle toeristen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Sumatra (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Lennard Voogd op 10 november 2018

Een geweldig eiland met de mooiste flora en fauna. Het eiland is niet zo toeristisch wat het gevoel geeft dat je je echt op een unieke locatie bevindt. De bevolking is zeer vriendelijk en gastvrij. Het eiland is erg verschillend (positief) van Java en Bali.

Pluspunten Indonesie

  • dieren
  • eten
  • gastvrijheid
  • natuur
  • cultuur

Minpunten Indonesie

  • armoede
Ultieme tip: Bezoek het eiland Belitung, 30 min vliegen van Jakarta.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken reizen door Bali en Java (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Laura Van sprew op 10 november 2018

Helaas vlak voor mijn vakantie had ik te maken met een enorm verlies.

Deze reis heeft mij opgebeurd. Mij laten zien dat er meer is in het leven.

Wij zijn oa geweest in Bali, Java - Jawa Timur. Surabaya, Malang, Tretes, Selecta, Batu etc.

Ondanks de lange reistijd. Vond ik hey een bijzondere reis om mee te maken.

8,6
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
9 Locals
7 Veilig
10 Natuur
6 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Eten
  • locals zijn aardig

Minpunten Indonesie

  • druk
Ultieme tip: Ga langer reizen. 3 weken is veel te kort. Neem zo min mogelijk mee. Ik heb meer als de helft van mijn bagage niet gebruikt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijseiland in indonesie (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Mike de Vries op 10 november 2018

Bali is een prachtig eiland in Indonesie. De bevolking is heel lief en behulpzaam. De hotels zijn goed betaalbaar en je kan er lekker eten. Een minpuntje is dat ze al het afval niet goed geregeld hebben. Maar als je helemaal wilt ontstressen ga naar Bali en geniet

9,1
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Steden of plaatsen
10 Locals
8 Veilig
9 Natuur
9 Stranden
9 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Bevolking en goedkoop
Ultieme tip: Huur een lokale gids die je voor zeer weinig per dag alles laat zien wat de moeite waard is.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niet verwacht (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Rick van Santen op 10 november 2018

Indonesie was een ervaring om nooit te vergeten! Ben op veel eilanden geweest en vind het bizar hoeveel deze eilanden wel niet van elkaar verschillen. Zo had ik niet verwacht dat Java zo (over)bevolkt zou zijn en zo vervuild. Natuurlijk heeft indonesie ook mooi en kanten zoals de waanzinnige natuur, vriendelijke mensen en heel lekker weer!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
10 Locals
9 Veilig
8 Natuur
8 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie natuur

Minpunten Indonesie

  • over bevolkt
  • vervuild
Ultieme tip: Ga de Bromo vulkaan beklommen via de andere kan (niet met de trap)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

super (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door K.H. Liem-tjan op 22 oktober 2018

We hebben bij Puncak gelogeerd in Pensola Alam, heel mooie omgeving, mooi hotel, echt prachtig, ook fitness ruimte,
mooe kamers, goed verzorgd ontbijt buffet uitgebreid en heel lekker,
goed a la cart menu, betaalbaar. Vriendelijke personeel.
Tripjes gemaakt , floating markt , gegeten bij sindang reret de weg naar L embang

Ultieme tip: zie vorige review
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Droomreizen (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Nelleke De Graaff Guilloud op 01 oktober 2018

Bali Kuta waar je gewelidig kan uitgaan, Ubud om kunstenaars en hun werken te bezoeken. Lombok Senggigi waar je kan genieten van de mooie natuur. Gili Trawangan bied vele duik en snorkel mogelijkheden. Kortom de rondreis waarvan je alleen maar kan dromen.
Water Tempel in Tannah Lot om je te laten zegenen, Balinese dansen, Luwak Coffee Farm.

Pluspunten Indonesie

  • Bevolking is behulpzaam
  • weliswaar tegenbetaling

Minpunten Indonesie

  • Op alles moet je afdingen.
  • alcohol is prijzig
Ultieme tip: Spreek met alles wat je doet van tevoren de prijs af. Ding af, maar houd wel respect.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan het goden eiland Bali. (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Charles Riekerk op 14 juli 2018

Het is alweer geloof ik de 15e keer dat we Bali bezochten en in april de eerste keer Jakarta en Lampung ( maar dit is een lang verhaal voor bijzondere aangelegenheid). Het beste is wanneer je in de gelegenheid bent om op de bonnefooi te gaan. Neem wel een betrouwbare chauffeur en maak van tevoren goede afspraken. Betaal NOOIT van tevoren, eventueel alleen de brandstof.

7,1
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Steden of plaatsen
7 Locals
7 Veilig
8 Natuur
6 Stranden
8 Klimaat

Pluspunten Indonesie

  • Mooi landschap
  • de cultuur
  • de mensen

Minpunten Indonesie

  • Noem ik niet dat is puur persoonlijk dus ervaar het zelf
  • Wat voor ons/mij een minpunt kan zijn is misschien voor een ander juist een pluspunt
Ultieme tip: Laat alles over je heen komen en geniet. Laat je inenten. Brommers hebben ze daar niet wanneer je wilt rijden moet je een geldig A rijbewijs en een Internationaal rijbewijs.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers