Java
8,7
8,9 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,2 Natuur
8,4 Interessant
7,5 Stranden

Java

door Marleen de Keyzer

Java, het kloppende hart van Indonesië. De hoofdstad Jakarta is altijd hectisch en het culturele centrum Yogyakarta verleidt je. De Borobudur lijkt magisch en de Bromo vulkaan laat een onuitwisbare indruk achter. Met een rondreis door Java ervaar je het zelf.

Met 120 miljoen inwoners en een oppervlakte van slechts drie keer de grootte van Nederland, is Java dichtbevolkt. Het vruchtbare land is bebouwd met groene rijstvelden en een gordel van vulkanen loopt over het eiland. Kleine dorpjes wisselen metropolen af. De vele culturele hoogtepunten maken een vakantie naar Java compleet.

Rondreis Java

Een rondreis door Java is de beste manier om het veelzijdige en indrukwekkende eiland te verkennen. Jakarta is een goed beginpunt, hoewel deze overbelaste miljoenenstad minder populair is bij veel reizigers.

Een stad die wel direct je hart verovert is Yogyakarta. Deze culturele hoofdstad bruist van de kunstvormen en tradities. Door de verschillende universiteiten is het ook een levendige stad. Restaurants en bars zijn nooit ver weg.

Andere niet te missen plaatsen tijdens een vakantie op Java zijn het koloniale Bandung en het oude culturele centrum van Solo.

Bezienswaardigheden Java

Java telt de belangrijkste culturele hoogtepunten van Indonesië. Tijdens een rondreis door Java zijn er een aantal bezienswaardigheden die niet op de planning mogen ontbreken.

Ervaar de magische zonsopgang bij het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld, de Borobudur. Beklim de Bromo vulkaan vroeg in de ochtend voor het meest betoverende uitzicht en bezoek de honderden tempels van de Prambanan.

Weer Java

Java heeft een tropisch klimaat en vanwege de ligging rond de evenaar kent het eiland stabiele temperaturen. De beste tijd om een vakantie naar Java te plannen is tijdens de zomermaanden. Dan is het er droog met temperaturen rond de 31 graden Celsius. Van november tot en met maart valt de meeste regen, met januari als piekmaand.

Like deze pagina

Reizen Java

Meer Java

Reviews Java

Familiebezoek met Nederlandse vrienden (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Arum van Deventer op 24 april 2017

Ik ben zelf in Java geboren. Op mijn 25ste verlaat ik mijn land voor mijn liefde. Wij hebben in verschillende landen gewoond voor zijn werk. Nu na acht jaar in Nederland te hebben gewoond, heb ik nog heimwee voor mijn land. Ik bezoek mijn land elk jaar. In 2016 heb ik en mijn drie vriendinnen reis gemaakt van Bali naar Kedunggempol, Oost Java. We stoppen in Kawah Ijen, Banyuwangi, Bromo, Madakaripura waterfall, Malang en daarna in de dorp van mijn ouders in Kedunggempol. Ik was blij dat ik aan mijn vrienden mijn geboorteland laten zien. Java is dichtbevolkt. Ik weet precies wat kan je doen of je niet kan doen, maar ik geef ook mijn vrienden tijd om alleen te zijn zonder mij het land te ontdekken. Mensen zijn altijd welkom en aardig. Je bent altijd een ster. Ze wil met jou op de foto staan omdat je anders bent. Indonesische vindt witte huidkleur mooi, dus mag je blij zijn met je huidkleur. Het is zo veel te ontdekken, in de gewone dorp de meest interessante dingen gebeurt. De eten krijg je het lekker op de Warung (kleine restaurant aan de kant van de straat). Je kan kiezen voor de veiligheid voor je darm, een Hete soup zoals Soto Ayam. Als je een Indonesische vrienden heb, vraag altijd als je bij hun familie kan logeren. Meestal wij zijn harstikke welkom. Daar zien je de echte cultuur!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Java

 • lieve mensen
 • beleef
 • mooi natuur

Minpunten Java

 • dichtbevolk
Ultieme tip: Blijf in non toeristische dorp, vraag vrienden met Indonesische background als je kan bij hun familie kan blijven logeren paar dagen. Bljif beleefd en aardig tegen mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische, onvergetelijke ervaring (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Anja Schenkels op 24 april 2017

Wil je het echte Indonesië ervaren, ga dan naar Java. Bezoek een paar toeristische hotspots als je dat graag wilt, ja, vooruit dan, maar vergeet vooral de onontdekte plekjes niet. Ik heb me nog nooit zo gelukkig gevoeld als toen ik op een scootertje door de prachtige natuur reed. En de mensen, zo ontzettend lief, dankbaar en vrolijk. Een levensveranderende ervaring die voor al het geld van de wereld niet te koop is. Ik ben verliefd geworden op deze prachtige plek!

8,2
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

 • Fantastische lieve mensen
 • authentiek
 • goedkoop
 • heerlijk eten
 • fijn klimaat
Ultieme tip: Batu Karas, Villa Monyet Fantastische plek, gezellig, heerlijk eten, surf hotspot.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Treinreis Bandung-Yogjakarta (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Anouk Siemerink op 11 december 2016

Een prachtige ervaring was de zeven uur durende treinreis van Bandung naar Yogjakarta. Vele mooie rijstvelden en vulkanische vergezichten. Foto's maakte ik vanuit de trein met mijn Nikon D3300. Nog niet veel ervaring met het maken van foto's hiermee, maar vind het geweldig om te doen!

9,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

 • Gastvrijheid
 • Natuur
 • eten
Ultieme tip: In plaats van een binnenlandse vlucht, met de trein of auto over Java. Zo zie je meer van het land.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sunrise merapi (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Malou Bijsterbosch op 03 december 2016

In Indonesië heb ik de meest 'actieve' vulkaan van Java beklommen. Om 22:00 's avonds werd ik opgehaald in m'n hostel in Jogyakarta en na een auto rit van ongeveer 2,5 uur kwamen we aan bij het dorpje 'Soho' waar we gingen starten met onze klim. Om 01:00 zijn we van start gegaan op een beginhoogte van 900 meter. Na 4 uur aan een stuk door 2000 meter de lucht in klimmen kwamen we om 5:00 aan op de top van de Merapi (2910 meter hoog). Samen met 7 andere inclusief 2 gidsen hebben we hier de sunrise gezien, iets wat ik nooit van mijn leven meer zou vergeten. Wat een mooie ervaring!!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Java

 • aardige locals
 • goedkoop
 • niet toeristisch
Ultieme tip: Merapi beklimmen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heftig eiland met ontzettend grote verschillen (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door marjan jager op 17 november 2016

Java voor de tweede keer bezocht. Deze reis (met intussen man en drie in plaats van twee) kinderen. In verband met vlucht gekozen voor Jakarta als intercontinentale aanvliegplaats. Dat doen we nooit weer. Wat een heftige stad is dat. We waren hier voor het eerst (en ik denk ook voor het laatst) en de verschillen in deze stad zijn gigantisch. We waren op terugreis na een prachtige ervaring op Bali (en Nusa Lembongan) en hadden een best rare paar dagen doorgebracht in Bandung (gemiddeld een rot stad als ik eerlijk mag zijn). Voor de laatste twee nachten dus een fijn hotel geboekt in de luxe (winkelgebied)wijk. We vonden op TripAdvisor een tour door de echte stad (Jakarta Hidden Tours). Nou dat vergeet ik nooit weer. Wat en ellende. Prachtig hoor, om zo kleinschalig de mensen daar te ontmoeten en te leren over het land en de regering. Maar wat een armoede...
Bandung was een 'vreselijke flat' als hotel, veertiende verdieping geloof ik, zwembad in de schaduw dus koud. Smog. klam, lawaaiig de hele dag. Vulkaan (Tangkuban Perahu) kost veel geld, ook veel agressieve verkopers aldaar. Toen we ons losgemaakt hadden hebben we zelfstandig een leuke wandeling gemaakt langs de rand van de krater. Prachtig om te zien. De warmwaterbronnen (Sari Ater) bezocht in de namiddag en daar ons kostelijke vermaakt met de locals. Onze privé taxichauffeur van een andere dag, de Saung Angklung Udjo school bezocht. Erg toeristisch, maar wel ontzetten interactief dus voor de kinderen, absoluut leuk. En heerlijke Indonesische Martabak gegeten met pindakaas en chocolade, dat was en goede afsluiting van deze rare stad.

Pluspunten Java

 • cultuur
 • eten

Minpunten Java

 • lange afstanden op west JAVA
Ultieme tip: Reis 'door' Bandung en bezoek als je er moet zijn het echte Jakarta en doe de tour. Jakarta Hidden Tours!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dwars door Java met de trein en auto (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ron Pechler op 16 oktober 2016

Mijn eerste indruk van Java was de drukte. Heel jachtig allemaal. En dan met name in de hoofdstad Jakarta waar ik in een dag meer claxons heb gehoord dan vijf jaar in Nederland. Het is denk ik a-way-of-life. De herrie hoort er allemaal bij in een stad die op twee na de drukste van de wereld is met haar ruim 26 miljoen inwoners.

Pluspunten Java

 • Goed en betaalbaar eten
 • Hele goedkope taxi ritten
 • geef ruime fooien

Minpunten Java

 • De herrie
Ultieme tip: Geen ultieme maar een gewone tip. Bekijk alle grote steden en laat het gewoon op je inwerken. Proef de sfeer, de bevolking maar ook het eten. Kijk gewoon hoe zij leven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Java, land van de theevelden (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Jisse Arkes op 11 oktober 2016

Samen met mijn ouders heb ik een prachtige rondreis gemaakt. Een van de indrukwekkende plekken die we hebben bezocht was het midden van Java. Mijn oma, de moeder van mijn moeder heeft jaren op Java gewoond en wij zijn haar roots gaan opzoeken. Vanuit Bandung heb je prachtige routes de binnenlanden in. Je wordt overdonderd door prachtige theevelden, heuvels, mooie uitzichten. Langs de wegen zijn de dorpjes met hutjes gebouwd, verder is er enkel natuur en theevelden. Zo kwamen we langs de weg ook een bananenhuisje tegen.
Java is een wonderschone bestemming en absoluut een bezoek waard.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
5 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

 • heerlijk eten
Ultieme tip: Huur een driver en trek de binnenlanden van Java in. Weinig tot geen toeristen en leer het echte Java kennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Java en Bali (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Emy van Zeil op 02 oktober 2016

Indonesië is een fantastisch land. Wij zijn er nu voor de 2e keer en genieten opnieuw volop. Java is een prachtig eiland met ontzettend vriendelijke mensen, werkelijk adembenemend mooie natuur en subliem eten. De Borobudur is werkelijk een wereldwonder bij zonsopgang. Zo sereen en bijna magisch. De Bromo vulkaan, een mooie treinreis, nog meer kleine dorpjes op Java staan nog op de planning voordat wij doorreizen naar oost-Bali om daar kennis te maken met de lokale bevolking.

Pluspunten Java

 • supervriendelijke mensen
 • heerlijk eten
 • erg betaalbaar

Minpunten Java

 • geen
Ultieme tip: De Borobudur en de Bromo vulkaan bij zonsopgang, heerlijk eten in Yogya bij Madam Tan en fietstour doen net buiten Yogya bij Towilfiets in Bantar. Echt een topper!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Veelzijdig (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Elise ten Thij op 02 oktober 2016

Yogyakarta.. een fantastische plek om te verblijven. De stad zelf heeft niet direct veel te bieden hoewel Jalan Malioboro elke avond leuk is om overheen te lopen. Maar rondom de stad is het prachtig, zo heb je de wereldberoemde Borobudur en Prambanan tempel die echt een bezoek waard zijn (tip voor studenten; neem je studentenpasje mee voor 50% korting). Ook heb je geweldige grotten, prachtige watervallen en adembenemende onontdekte stranden waar je nooit meer weg wilt. Het eten is heeeerlijk, de mensen zijn ondanks het toerisme supervriendelijk en het land is het waard om gezien te worden.

Pluspunten Java

 • aangename temperaturen
 • vriendelijke mensen

Minpunten Java

 • druk
Ultieme tip: Bali Yogi, hotel gelegen in Amed op Bali. Suuuper verblijf, geweldig personeel en op een fantastische rustige plek. Hier zou ik elke dag willen zijn !!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een reis met vele gezichten en wat je zeker moet doen is een treinreis. (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Wilma Levert op 16 juli 2016

als je in Jakarta aankomt neem daar een paar dagen om de stad te verkennen. Bezoek de oude haven van Batavia, Sunda Kelapa en de oude VOC pakhuizen, nu een museum, het oude stadhuis op Batavia Squere. Het nationaal monument(Monas) en e en van de grootste moskees in de wereld.
Ga via de Puncak pass naar Bandung. De Anglung school van pak Udo is een bezoek waard. Verder in de omgeving de kraters van de Tanguban Prahu en Kawan Putih, Trein reis van Bandung naar Yogyakarta, is zeker een aanrader.
In de buurt de Borobudur en de Prambanan tempels zijn zeker een bezoek waard. Het landschap is ook heel mooi en afwisselend.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Java

 • het is goedkoop
 • lokale bevolking heel vriendelijk

Minpunten Java

 • geen
Ultieme tip: ga goed voorbereid op reis.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stage in Indonesië, een tijd om nooit meer te vergeten! (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Anne Nyst op 09 juli 2016

Op Java kun je letterlijk alle kanten uit! Er is zo veel te zien dat je echt niet naar de andere eilanden hoeft te hoppen en 6 weken is eigenlijk te kort!
De mensen zijn er super aardig en mensen met verschillende godsdiensten leven vredig naast en met elkaar.
En dan natuurlijk de temperatuur, in de winter en zomer 30 graden:-)

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Java

 • Eigenlijk alles
 • de mensen
 • de cultuur

Minpunten Java

 • minaret
Ultieme tip: Heel vroeg naar de Borobudur en Prambanan, dan ben je er (bijna) alleen! Maar bezoek ook de plaatselijke kroeg, de Bintang en Via Via in Yogyakarta! Veel plezier!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van mijn leven (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Ingrid Hendrik op 09 juli 2016

Dankzij mijn vaders jongste broertje heb ik kunnen zien waar mijn vader vandaan kwam.het huis waar hij geboren was, zijn school in Malang en de kamp waar hij heeft gezeten. Ik heb mijn hele leven gewacht om mijn roots te leren kennen en zien. Ik ga zeker terug, het voelt goed...

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

 • De mensen
 • het landschap
 • simpel rijk leven
Ultieme tip: Kijk naar de mensen, ze hebben allemaal een lach op hun gezicht... Mooi om te zien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gewoond in Bogor (kota hujan) (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Micha Rouhof op 28 juni 2016

Het is plezierig wonen en de mensen zijn erg vriendelijk. Alleen als buitenlander moet je wel wat van prijzen weten want je betaalt zo het driedubbele. Leukste vond ik altijd 's avonds een eettentje op straat vinden en een nasi goreng met ati dan ampela bestellen en overdag lekker een kokosnoot drankje drinken tijdens het aangename zonnetje. Ik heb met veel plezier zaalvoetbaltraining gegeven daar en mocht panna voetbal introduceren die mij veel freestyle voetballers als vrienden heeft gebracht. Een land met veel potentie, alleen zakelijk erg oppassen. Mensen willen veel maar rendement moet volgende dag al binnen zijn. Geen blik voor de toekomst en het begrip eerst zaaien dan oogsten kennen ze zakelijk ook niet. Desalnittemin 4 mooie jaren daar gehad en mijn droom eiland is lombok, heerlijk.

8,7
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

 • puncak
 • betaalbaar
 • buiten de grote steden
 • handicraft

Minpunten Java

 • infrastructuur
Ultieme tip: Rijd met de auto van bandung via het zuiden naar Jogjakarta, prachtige natuur
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indonesia makes me homesick (bezocht in september 2001)

Review geschreven door Petrt Hendriks op 28 juni 2016

Geweldig land met aardige locals en goedkoop en lekker eten. Natuur en cultuur in optima forma. Bali is het paradijs op aarde waar het goed vertoeven is.
Voor een frisse wind zit je in Bandung goed tussen de bergen in is het qua temperatuur heerlijk. Yogja is ook een place to be met de borobudur als hoogtepunt. Eén van wereldwonderen op deze aarde.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Java

 • mooi
 • goedkoop

Minpunten Java

 • geen
Ultieme tip: Bandung THE place to be
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Warm en mooi. erg druk maar wel vriendelijk. Jammer van de vele bedelaars. (bezocht in november 2015)

Review geschreven door Ruth Dyah setyorini op 28 juni 2016

In West-Java weinig bezocht. Wel: Kawa Putih, Pangandaran, de grot met vleermuizen.
Als deze tegen de schemer weg vliegen prachtig. Een bezoek aan de noordkant bij Cirebon is ook interessant en dan door gaan naar Semarang.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Java

 • Vriendelijke bevolking
 • goedkoop eten

Minpunten Java

 • Erg druk
 • veel bedelaars
Ultieme tip: Bezoek de zuidkust van Java, daar is veel te zien, neem een lokale gids die ook chauffeur is dat scheelt in prijs. Anders moet je een auto huren en chauffeur en gids
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Java en Bali (bezocht in februari 2009)

Review geschreven door Onno Berkhoff op 28 juni 2016

De plekken waar wij zijn geweest zijn legio, uiteraard de bekende als de borobudur, prambarang etc.
Het mooiste voor mij was de plaats waar ik als kind heb gewoond, Malang. vooral het zwembad Selecta riep een heleboel herinnering op.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Java

 • Het was vooral betaalbaar en prettige mensen.

Minpunten Java

 • De viezigheden in het land
 • afval etc
Ultieme tip: Ga met een goede gids door java met de auto, dan zie meer.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kort maar krachtig (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Peter Heru Utomo op 28 juni 2016

Lekker warm klimaat soms te... heel lekker eten met name gebakken kip en vis. Verder zijn alle groenten schotels heerlijk. Mensen zijn super vriendelijk en gastvrij. Openbaar vervoer per trein is goed te doen.

8,5
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Java

 • mooi landschap

Minpunten Java

 • warm
Ultieme tip: Ga niet van de straat eten
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Java is the best (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Cor Kruk op 26 juni 2016

West-Java is het mooiste gebied van Indonesië qua natuur. Prachtige panorama's. Naast West-Java is er uiteraard Yogyakarta met haar cultuur door de hele omgeving voel- en proefbaar.
Oost-Java net zo mooi qua natuur, met uitersten als de Ijen vulkaan.

8,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
8 Interessant
5 Stranden
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

2 maanden Indonesië (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Juniarti Sadjid op 23 juni 2016

Van de 2 maanden dat ik daar was, zat ik voornamelijk in Jakarta. Veel dingen gezien en vooral gegeten. Indonesië blijft mijn nummer 1 plaats van bestemming ❤

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Minpunten Java

 • druk
 • file
 • veel bedelaars
Ultieme tip: Tip: reis in de steden zoveel mogelijk met de ojek (motor) of bemo (taxibus), anders heb je grote kans dat je vast komt te staan in de file.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De Gereja Ayam (Kippenkerk) in Magelang Centraal-Java (bezocht in april 2013)

Review geschreven door Sylvia Dijkstra op 19 juni 2016

Natuurlijk moet je de bekende toeristische plaatsen zien, Jakarta (Batavia), Puncak (bergen), Yogyakarta, Bromo vulkaan en de Merapi plus omgeving.
In het gebied rond Magelang in Centraal-Java is de Gereja Ayam, of in de volksmond de Kippenkerk, de moeite waard om met eigen ogen te zien. Het verhaal rond dit gebouw is zo fantastisch dat het bijna surrealistisch overkomt. Een zekere Daniel Alamsjah heeft het gebouwd in 1990, na een goddelijk visioen. Ondertussen is de kerk totaal verwaarloosd en lijkt het meer op een ruïne, maar desondanks blijft het een vreemde aantrekkingskracht hebben, daar verlaten midden in de jungle. Honderden bezoekers van allerlei pluimage en religies blijven het bezoeken.

8,0
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Java

 • Betaalbaar
 • Totaal andere cultuur
 • Avonturistisch

Minpunten Java

 • Druk verkeer
 • Jakarta heeft veel smog
Ultieme tip: Huur een auto met chauffeur, en ga vroeg op pad.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors