Rondreis Bali, Java & Lombok

Rondreis Bali, Java & Lombok

door Willeke van Doorn

Beklim vulkanen, bezoek indrukwekkende tempels, surf over de hoogste golven en slenter door de straten van moderne steden. Haal het meeste uit je rondreis door Indonesië en bezoek niet één, niet twee, maar drie eilanden!

Drie weken, drie eilanden, zo'n 1400 kilometer en ontelbaar veel bezienswaardigheden en hoogtepunten. Hop tijdens een rondreis door Indonesië langs haar drie populairste eilanden: Java, Bali en Lombok. Begin op het meest westelijk gelegen eiland Java en steek daarna het water over naar Bali, Lombok én de Gili-eilanden.

Bezienswaardigheden op Java, Bali en Lombok

Java is het eerste eiland dat je aandoet tijdens deze rondreis door Indonesië. Hier vind je de metropool Jakarta, cultuur- en studentenstad Yogyakarta en Bandung, de stad die zich het Parijs van Java mag noemen.

Ook buiten haar grootste steden heeft Java veel te bieden. Zet je wekker voor een betoverende zonsopgang bij de Borobudur, raft over de Citarikrivier in het Mount Halimun National Park en klim naar de top van de Bromo-vulkaan waarvandaan je uitkijkt over de Tenggerzandzee in het Bromo National Park.

Vakantieparadijs Bali is de tweede bestemming tijdens je rondreis door de Indonesische archipel. Hier fiets of wandel je door de Jatiluwih-rijstvelden, snuif je cultuur in het Ubud Palace en bezoek je de Balinese langstaart in het Monkey Forest.

Liefhebbers van zon, zee en strand zijn op Bali ook aan het juist adres. Plof neer op de zwarte zandstranden van Lovina, bedwing op je surfplank de hoge golven bij Kuta en duik of snorkel rondom Nusa Lembongan ten zuiden van Bali.

Vanuit het havendorp Padang Bai in het oosten van Bali stap je vervolgens op een ferry naar de Gili-eilanden. Deze drie eilandjes liggen ingeklemd tussen een azuurblauwe zee ten noordwesten van Lombok. Je gaat erheen om te duiken, snorkelen en te zwemmen en om tot diep in de nacht te dansen op het strand.

Ook het nabijgelegen eiland Lombok, de laatste stop van deze rondreis door Indonesië, barst van de highlights. De 3.726 meter hoge Gunung Rinjani is het letterlijke hoogtepunt van het eiland. Klim naar de top van de actieve vulkaan voor een waanzinnig uitzicht over Lombok, de Gili eilanden en Bali!

Beste reistijd voor een rondreis door Bali, Java en Lombok

Java, Bali en Lombok liggen op enkele tientallen kilometers naast elkaar, pal onder de evenaar. De eilanden kennen daardoor een tropisch klimaat. Het droogseizoen valt van juni tot en met oktober wat de Nederlandse zomer de beste reistijd maakt voor een rondreis over deze eilanden.

We raden aan om tenminste drie weken uit te trekken voor een rondreis door Bali, Java en Lombok. Je kunt ervoor kiezen om op elk eiland een week te blijven of om wat meer tijd door te brengen op Java, dat een stuk groter is dan Bali en Lombok.

Routebeschrijving

De makkelijkste manier om alle hoogtepunten van deze drie eilanden te zien is door van west naar oost te reizen. Begin in Jakarta op Java en reis langs haar mooiste bezienswaardigheden alvorens je oversteekt naar Bali.

Nadat je de belangrijkste highlights van Bali hebt gezien, stap je wederom op een ferry. Vanuit Padang Bai vertrekken boten naar Lombok en de Gili-eilanden. Je kunt de route ook in tegenovergestelde richting afleggen en beginnen op Lombok.

Wil je met een reisorganisatie naar Java, Bali en Lombok? Bekijk de beste deals hier!

Fotocredits: Richard

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors