Kuta Lombok

Kuta Lombok

door Getaway Travel

Kuta ligt aan de zuidkust van Lombok en is het enige gebied dat nog enigszins is ontwikkeld voor toeristen. Het lijkt in niets op zijn naamgenoot op Bali. De hoeveelheid toeristische voorzieningen zijn maar een fractie van wat het Balinese Kuta allemaal te bieden heeft. Maar dat is juist de charme van het plaatsje.

Verborgen charme

Het Kuta van Lombok voelt nog echt als een klein vissersdorpje. Het geeft het stadje een boel verborgen charme. Overdag kun je zeer goed vertoeven op een van de vele mooie witte stranden, die zo uit je fantasie geplukt lijken te zijn. De grotere stranden in en rond Kuta zijn Strand Kuta, Pantai Segar, Putri Nyale, Tanjung A'an, Mawun en Selong Belanak.

Surfen

Het rif voor de kust en de goede branding maken het ook een ideale plek voor surfers. Huur een surfbord in Kuta, regel een vriendelijke local die je naar je strand brengt en leef je uit op de golven van zuidelijk Lombok. Vanuit Kuta kun je goed het zuiden van Lombok verkennen.

Er zijn ook nog een paar andere stranden te vinden in het gebied, zoals Putri Nyale, Pantai Seger en Tanjung Aan. Vooral Seger strand is een goed strand om te surfen. Let wel goed op je spullen! Helaas is diefstal ook deze plek niet vreemd.

Scootertocht

Vanuit Kuta kun je goed het zuiden van Lombok verkennen. Huur een scooter en zoek je eigen privéstrand aan de dramatische zuidkust!

Kuta is eenvoudig te bereiken, al kan de reis wel even duren. Verschillende bedrijven rijden je vanuit Bali rechtstreeks naar Lombok, waarbij de overtocht met de ferry vaak bij de prijs inbegrepen is. Zorg ervoor dat dit goed duidelijk is! Je kunt ook zelf naar Lombok reizen, om vervolgens met een bemo of taxi je weg naar Kuta te vervolgen. Ook vanaf het nieuwe vliegveld van Lombok kun je voor een vaste ritprijs vervoer vinden naar Kuta.

Like deze pagina

Reizen Kuta Lombok

Meer Kuta Lombok

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors