Gunung Agung

Gunung Agung

door Getaway Travel

De Gunung Agung in Oost-Bali is de hoogste en meest heilige berg van het eiland. De plaatselijke bevolking ziet hem als 'de navel van de wereld', het religieuze en geografische centrum. De berg zou door goden gemaakt zijn om vanaf die hoogte het leven op aarde te overzien.

Balinezen slapen vaak met hun hoofden in de richting van de vulkaan, die met een hoogte van 3.142 meter vanaf vrijwel elk punt op Bali (en de omliggende eilanden) door een dik wolkendek te zien is.

ZELF NAAR Gunung Agung?

Bekijk alle 12 reizen naar Gunung Agung

Gematigd actief

De vulkaan is overigens nog steeds gematigd actief. Op 17 maart 1963 barstte hij na een rustperiode van 120 jaar uit, daarbij lieten meer dan 1.500 mensen het leven. De bevolking ziet de erupties als teken van ongenoegen van de goden. Gelukkig zijn die goden op dit moment wel weer tevreden, want de vulkaan keerde weer terug in slapende toestand waardoor het mogelijk is de top te bereiken.

Berggeesten

Als je de berg wil beklimmen, zul je een gids moeten vinden die niet bang is van de berggeesten, anders zal hij je alleen tot de helft begeleiden. Afhankelijk van je conditie duurt het ongeveer drie tot zes uur om de top te bereiken.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

De belangrijkste tempel van Bali, de Pura Besakih staat aan de voet van de berg. Als je de Agung wilt beklimmen, moet je er wel rekening mee houden dat hier geen festivals of ceremonies worden gehouden, dan is de beklimming niet toegestaan.

Gunung Agung zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Gunung Agung

Meer Gunung Agung

Specialisten Indonesië

Reizen Gunung Agung

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors