Rondreis Indonesië in vier weken
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Plaatsen
- Wandelingen
- Bereisbaar

Rondreis Indonesië in vier weken

door Willeke van Doorn

In Indonesië beklim je vulkanen en duik je tussen koraalriffen, fiets of wandel je door rijstvelden en nationale parken en bezoek je indrukwekkende tempels. Reis van noord naar zuid en van west naar oost en haal het meeste uit vier weken in Indonesië.

Indonesië telt maar liefst 17.000 eilanden. Zesduizend daarvan zijn bewoond. Lang niet heel de archipel kun je bezoeken tijdens een rondreis door Indonesië, maar in vier weken tijd kun je wél eilandhoppen tussen de populairste regio's: Sumatra, Java en Bali. Tussen Bukit Lawang op Sumatra en Denpasar op Bali leg je ruim drieduizend kilometer af.

De mooiste bezienswaardigheden van Indonesië in vier weken

Deze vierweekse rondreis door Indonesië trap je af op één van haar grootste eilanden: Sumatra. Het noorden van het eiland staat als eerste op het programma. Neem een kijkje bij het orang-oetan rehabilitatiecentrum van Bukit Lawang en zoek de bedreigde aap op in het wild in het Gunung Leuser National Park.

Nadat je oog in oog hebt gestaan met orang-oetans reis je zuidwaarts over Sumatra. Bewonder het Maimoonpaleis in Medan, maak een boottocht over Lake Toba en ontdek de Nederlandse geschiedenis van de stad Bukittinggi. Vlieg vervolgens vanuit de grote stad Padang naar het volgende eiland van deze rondreis door Indonesië: Java!

Je landt in Jakarta, de hoofdstad van Indonesië en een uitstekend startpunt van je rondreis over Java. Na een korte citytrip in Jakarta kun je in West-Java het Ujung Kulon National Park, het Gunung Gede Pangrango National Park of het Kepulauan Seribu Marine National Park bezoeken.

Hierna reis je verder naar Yogyakarta. De culturele hoofdstad is de springplank tot de tempels van Prambanan en de Borobudur. Tip: Bezoek het Borobudur heel vroeg 's ochtends zodat je de zon achter de stoepa's op ziet komen.

Na een rondreis over Java stap je op een ferry naar buureiland Bali. Klein van stuk, maar razendpopulair. Huur een auto of stap in de bus naar Ubud in het hart van Bali. Hier bezoek je onder meer de Jatiluwih rijstvelden, het Monkey Forest en de Ubud-tempel.

Nadat je alle highlights in het binnenland van Bali hebt gezien, daal je af naar de zuidkust. Hier vind je hoofdstad Denpasar. Bezoek het Museum Negeri Propinsi Bali, duik met een surfplank onder je armen de golven in bij Kuta en eet een vers visje in Jimbaran. Loop aan het einde van de dag naar het strand en zie hoe de zon achter de zeetempel Pura Tanah Lot in het water wegzakt. Een magische zonsondergang ter afsluiting van een onvergetelijke rondreis door Indonesië!

Beste reistijd voor Indonesië

De eilanden van Indonesië liggen rondom de evenaar, waardoor er op de archipel een tropisch klimaat heerst met het hele jaar door warme temperaturen. Het droogseizoen valt in Sumatra, Java en Bali in de Nederlandse zomer, wat dat de beste reistijd maakt voor Indonesië.

Vier weken gaan razendsnel voorbij en je zal niet alle bezienswaardigheden op alle eilanden kunnen zien. Om tijd te besparen neem je onderweg binnenlandse vluchten in plaats van ferry's tussen de eilanden.

Routebeschrijving

Het eiland Sumatra is de eerste stop van deze rondreis door Indonesië. Reis met de bus of een huurauto over de Trans-Sumatran Highway van noord naar zuid. In Padang stap je op een binnenlandse vlucht naar de Indonesische hoofdstad Jakarta op Java.

Java kun je eveneens met een huurauto of de bus verkennen, maar ook de trein is hier een optie. Reis met eigen of openbaar vervoer van west naar oost over het eiland tot je met een ferry de overstap maakt naar Bali, de laatste bestemming van je vakantie in Indonesië. Huur een auto of scooter en verken de verschillende bezienswaardigheden van Bali.

Laat je het plannen van je rondreis door Indonesië liever aan een expert over? Bekijk dan hier de aanbiedingen van diverse reisorganisaties!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Reviews Rondreis Indonesië in vier weken

Ik ben er geboren, hoop de reis te winnen nog eenmaal mijn geboorteland te zien

Review geschreven door Elly Jansen - van Riemsdijk op 21 juni 2017

Het enige wat ik nu kan delen zijn mijn herinneringen. Ik wil mijn reiservaring delen, zodra ik de reis heb mogen winnen en die ervaringen dan kan gaan delen.
Tussen toen en nu zit ruim 50 jaar.Geniet van de uitzonderlijk mooie natuur

Ultieme tip: Geniet van de uitzonderlijk mooie natuur. Kijk door de drukte van de wereldsteden Jakarta en Medan heen maar zie het land.
Aangeraden voor: Stellen

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors