Nusa Lembongan
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Nusa Lembongan

Rough Guide

Ondanks de toenemende populariteit bewaart Nusa Lembongan de ontspannen dorpssfeer. De slechts zevenduizend bewoners wonen grotendeels in Jungutbatu in het noorden en Lembongan in het zuiden. De meeste bezoekers verblijven in Jungutbatu, dat volop accommodatie heeft, terwijl dagjes-mensen samendrommen in Mushroom Bay, waar je iets beter kunt zwemmen.

Autovrij eiland

De zeewierteelt domineert een groot deel van de kust en ook van het aquamarijne water, maar er zijn enkele mooie witte zandbaaien waar je lekker kunt zwemmen, als je maar acht slaat op de plaatselijke waarschuwingen voor stromingen. Aan de noord- en oostkust staan mangroves, terwijl in het binnenland zandpaden dwars door het overvloedige bos lopen.

Er rijden geen auto's (alleen een paar pick-ups) en de bevolking zoeft in het rond op brommer of fiets, die beide overal te huur zijn. Het eiland is maar vier kilometer lang en nog geen drie kilometer breed, dus je kunt in vier uur de hele kustlijn langs wandelen.

Een tocht over het eiland

Het is een gemakkelijke en prettige wandeling langs de westkust naar de beste stranden, die geen van alle verder dan anderhalf uur van Jungutbatu liggen, of gebruik het gratis vervoer dat de verder afgelegen restaurants bieden. Als je het eiland rond fietst, vertrek dan tegen de klok in om een dodelijke klim uit Jungutbatu naar het zuiden te vermijden. De weg is hier en daar slecht. Fietsen en brommers kun je het beste huren via je accommodatie.

Jungutbatu

Uitgespreid langs de noordwestkust ligt het dorp Jungutbatu, het belangrijkste toeristische centrum, waar langs de hele kust accommodatie en restaurants liggen. Het strand is niet bijzonder om te zwemmen, maar zeer pittoresk: het fascinerend heldere water is gevuld met rechthoekige zeewierbedden en je kunt er heerlijk naar de horizon staren. Gunung Agung op Bali is goed zichtbaar vanaf de zuidpunt.

Er zijn verscheidene plekken om geld te wisselen (tegen slechte koersen), maar geen betaalautomaten. Geldwisselaar Gede, naast Ketut's Warung, betaalt travellercheques uit en geeft contant geld op Visa en MasterCard (acht procent commissie, paspoort vereist). Het dorp heeft verscheidene internetcafés maar geen postkantoor. Wel is er een gezondheidscentrum (klinik).

Reflexologie

Voor massages kun je naar de aanbevolen Sub, aan de zuidkant van het dorp. Ketut, van Ketut's Warung, biedt reflexologiebehandelingen aan. De diverse kaartjesbureaus voor de openbare boten en de particuliere snelle boten liggen richting de zuidkant van het strand.

Meer lezen over Nusa Lembongan?

Rough GuideBestel dan snel je ROUGH GUIDE!
Like deze pagina

Reizen Nusa Lembongan

Meer Nusa Lembongan

Reviews Nusa Lembongan

Wat een rust (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Muriël Marijs op 22 januari 2017

Na ongeveer een uurtje varen vanaf Bali kom je aan op Nusa Lembongan. Een klein eiland wat niet groter is dan acht vierkante kilometer. Je gaat hier bij wijze van spreken een aantal jaar terug de tijd in. Huur een scootertje en verken het eiland. Stop zeker bij Devil's Tear, waar de golven tegen de rotsen ketsen. Bezoek ook één van de mooie witte stranden, zoals als Dream Beach of Mushroom Beach. Bij Sandy Bay Beach Club geniet je van lekkere traditionele gerechten met een prachtig uitzicht.

Ultieme tip: Devil's Tear om mooie foto's te maken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Dagtrip mantaroggen spotten (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Kimberley Schut op 11 december 2016

Vanaf Bali heb ik de boot genomen naar Nusa Lembongan om mantaroggen te spotten en met ze te zwemmen/snorkelen.
In de maanden september en oktober drijft er plankton aan deze kant van de Indische Oceaan. Het blijft natuurlijk een risico zoals met elk wild dier. Ik heb de mazzel gehad dat ik er vijftien mocht spotten, het was bij Manta Bay erg rustig en ze waren zelf ook erg nieuwsgierig en zwommen recht op mij af en draaide rondjes om mij heen.
Super gaaf!

Pluspunten Nusa Lembongan

  • snelle verbinding met Bali
  • diverse aanbieders in zee vervoer

Minpunten Nusa Lembongan

  • slechte communicatie met Bali
Ultieme tip: Mantaroggen spotten. Natuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Relax eiland (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Lisa Mols op 09 december 2016

Wat rustiger dan Bali. Prima strand, veel leuke eettentjes en mooi duiken. Voldoende accommodatiemogelijkheden voor elk budget.
Verken het eiland per fiets of per brommer. Vergeet zeker de Devil's Tears niet!

Ultieme tip: Devil's Tears
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors