Visum Indonesie

Visum Indonesie

Op Indonesie.nl lees je over de mooiste plekken van dit prachtige land. Logisch natuurlijk dat je ze met eigen ogen wilt gaan bekijken! Een belangrijke stap bij het voorbereiden van je reis naar Indonesië is het regelen van je visum. Je wilt immers niet aan de poorten van het paradijs geweigerd worden, toch? Hieronder vind je de belangrijkste zaken die je moet weten om jouw visumaanvraag voor Indonesië snel en goed af te ronden.

Heb ik een visum nodig voor Indonesië?

Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, heb je sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse en Belgische toeristen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel in hun paspoort.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 225 reizen naar Indonesie

Let op: de visumvrijstelling geldt alleen voor een kort verblijf tot maximaal 30 dagen. Daarbij wordt de vrijstelling alleen gegeven aan toeristen die het land binnenkomen via negen door de overheid vastgestelde toegangspoorten. Dit zijn de luchthavens Soekarno-Hatta (Jakarta), Ngurah Rai (Bali), Kuala Namu (Medan), Juanda (Surabaya), Hang Nadim (Batam) en de zeehavens Sri Bintan Pura (Tanjung Pinang), Batam Center (Batam), Sekupang (Batam), Tanjung Uban (Riau).

Ga je langer dan 30 dagen als toerist naar Indonesië? Dan kan je met een Visa on Arrival Indonesië in en deze vervolgens verlengen bij de immigratiekantoren in het land. Of je kan een visit visum aanvragen bij de Indonesische ambassade. Dit visum is negentig dagen geldig. Je mag maximaal zestig dagen in Indonesië verblijven met dit visum.

Visum aanvragen Indonesië

Om je visum voor Indonesië succesvol aan te kunnen vragen, moet je onder meer een aanvraagformulier invullen. Dit aanvraagformulier kun je vinden op Visumcentrale.nl. Ook moet je een kopie van je paspoort aanleveren. Lees meer over de verdere benodigdheden voor jouw visumaanvraag voor Indonesië op Visumcentrale.nl.

De ambassade werkt op afspraak via een online afsprakensysteem voor het indienen van aanvragen. Hou er rekening mee dat de verwerking van je visumaanvraag hierdoor tot vier weken kan duren. Vraag je visum dus ruim voor vertrek naar Indonesië aan!

De tarieven van de Indonesische ambassade en van Visumcentrale.nl worden per reiziger berekend. De totale kosten van je visumaanvraag hangen af van de diensten die je selecteert, het aantal reizigers en het aantal werkdagen dat de ambassade nodig heeft om je visumaanvraag te verwerken.

Geldigheid paspoort Indonesië

Je paspoort moet bij aankomst in Indonesië minstens zeven maanden geldig zijn. Verder moet het paspoort minstens één lege visumpagina bevatten. Het paspoort moet bovendien vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud. Kijk voor meer informatie op Visumcentrale.nl.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors