Tana Toraja

Tana Toraja

door Getaway Travel

Het gebied Tana Toraja wordt bevolkt door verschillende Toraja-stammen. Sinds de christelijke missie in het koloniale verleden zijn veel van de traditionele Toraja-gebruiken verloren gegaan. Desondanks speelt het traditionele animistische geloof nog altijd een grote rol in het dagelijkse leven. Door het ontbreken van een schriftelijke traditie en de mondelinge overlevering zijn talloze variaties ontstaan.

Rituelen

Als je bij de lokale bevolking informeert kun je mogelijk tegen betaling getuige zijn van huwelijksceremonies, oogstrituelen of rituele slachtingen. Kennis van het Bahasa Indonesia is wel handig tenzij je iemand kunt aanspreken die voldoende Engels spreekt.

Rantepao

Rantepao is de perfecte uitvalsbasis om meer over de Toraja-cultuur te weten te komen. Van hieruit kun je de vele verschillende traditionele Toraja-dorpen in de regio te bezoeken, zoals Palawa, Pangli en Sadan.

In Palawa zie je de traditionele Toraja-huizen - tongkonan -, in Pangli vind je tau-tau en huisgraven en in Sadan kun je de traditionele weefkunst van de Toraja bewonderen. Ten zuiden van Rantepao zijn er in Karasbik en Buntu Pune ook traditionele huizen en in Kete Kesu kun je kennismaken met de houtsnijkunst van de Toraja en andere tau-tau en graven bekijken.

Like deze pagina

Reizen Tana Toraja

Meer Tana Toraja

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors