Tana Toraja
8,2
8,0 Algemene ervaring
8,5 Beziens­waardigheden
7,5 Locals
9,0 Natuur
8,0 Interessant
8,0 Stranden

Tana Toraja

door Getaway Travel

Het gebied Tana Toraja wordt bevolkt door verschillende Toraja-stammen. Sinds de christelijke missie in het koloniale verleden zijn veel van de traditionele Toraja-gebruiken verloren gegaan. Desondanks speelt het traditionele animistische geloof nog altijd een grote rol in het dagelijkse leven. Door het ontbreken van een schriftelijke traditie en de mondelinge overlevering zijn talloze variaties ontstaan.

Rituelen

Als je bij de lokale bevolking informeert kun je mogelijk tegen betaling getuige zijn van huwelijksceremonies, oogstrituelen of rituele slachtingen. Kennis van het Bahasa Indonesia is wel handig tenzij je iemand kunt aanspreken die voldoende Engels spreekt.

ZELF NAAR Tana Toraja?

Bekijk alle 5 reizen naar Tana Toraja

Rantepao

Rantepao is de perfecte uitvalsbasis om meer over de Toraja-cultuur te weten te komen. Van hieruit kun je de vele verschillende traditionele Toraja-dorpen in de regio te bezoeken, zoals Palawa, Pangli en Sadan.

In Palawa zie je de traditionele Toraja-huizen - tongkonan -, in Pangli vind je tau-tau en huisgraven en in Sadan kun je de traditionele weefkunst van de Toraja bewonderen. Ten zuiden van Rantepao zijn er in Karasbik en Buntu Pune ook traditionele huizen en in Kete Kesu kun je kennismaken met de houtsnijkunst van de Toraja en andere tau-tau en graven bekijken.

Reizen Tana Toraja

Meer Tana Toraja

Reviews Tana Toraja

4 dagen in het prachtige Toraja (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Franky de Batz op 20 november 2017

Ik ging voor de eerste keer met mijn vader naar geboortestad van mijn oma in Tana Toraja. We moesten eerst een lange autoreis van 9 uurtjes maken om in Tana Toraja te komen maar dat is de moeite waard want Toraja ligt 300 meter boven zeeniveau en os echt prachtig. De landschap is erg mooi en de mensen daar zijn erg vriendelijk. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de Toraja huizen en het mooie landschap.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Toraja huizen bezichtigen
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

De bijzondere tradities van de Toraja bevolking (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mark Lammertink op 07 november 2017

Onze reis op Sulawesi start in Makkassar en vanuit daar nemen we de bus naar Rantepao. Vanuit Rantepao is de omgeving van Tana Toraja prima te bezoeken in 1 of 2 dagtrips. We verblijven in Pias Poppies hotel in en kunnen dit hotel aanraden. Prima accommodatie voor een schappelijke prijs.

Wij hebben er voor gekozen om twee dagtrips op de scooter te doen met een lokale gids. De Toraja bevolking heeft zo veel bijzondere tradities die uitleg behoeven, dus de gids vonden wij een must.

Wij hadden het geluk tijdens ons bezoek een begrafenisceremonie bij te wonen. De Toraja geloven dat de overledene naar Puya, ook wel hemel genoemd, gaat en dat zij begeleiding krijgen van op rituele wijze geslachte buffels. Om deze reden worden er tijdens 1 van de ceremoniedagen meerdere buffels geslacht. Over het algemeen zo'n 12 tot 36 buffels! Het is zeer bijzonder en indrukwekkend om te zien hoe deze ceremonie verloopt en hoe de lokale bevolking van jong tot oud zich vermaakt. De mannen zitten te kletsen en te roken of zijn druk met het slachten van de dieren, de vrouwen bereiden het voedsel en ontvangen de gasten, terwijl de kinderen in traditionele klederdracht spelen tussen de geslachte dieren en het wegsijpelende bloed in het gras. Wij als toerist zijn slechts toeschouwers, maar zijn van harte welkom en worden hartelijk ontvangen.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
8 Interessant
nvt Stranden
Ultieme tip: Er gaan meerdere lokale bussen vanuit Makassar naar Rantepao. Vele malen goedkoper dan een prive chauffeur, maar houdt rekening met een reis van 8 tot soms wel 11 uur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors