Medan
7,0
7,0 Algemene ervaring
8,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
4,0 Veiligheid
- Stranden

Medan

door Getaway Travel

In het Indonesisch betekent Medan 'vlakte' of 'plein'. Maar de stad Medan op Sumatra doet haar naam geen eer aan: met twee miljoen inwoners is het een van de drukste steden van Indonesië.

Medan is de hoofdstad van de provincie Noord-Sumatra. Het is een drukke stad waar het verkeer je om de oren raast. Vooral het verkeer is chaotisch. Becak, ojek, dokar, bajaj en bemo, typisch Indonesische vervoersmiddelen. Ze razen langs je heen. Deze kleine, meestal gemotoriseerde voertuigen, verplaatsen je snel van a naar b. Zo zie je Medan op haar best en meng je je in het drukke Indonesische stadsleven.

ZELF NAAR Medan?

Bekijk alle 30 reizen naar Medan

Bezienswaardigheden Medan

De stad heeft echter wel een aantal interessante bezienswaardigheden en in de omgeving van Medan liggen een paar leuke plekken.

Er zijn een aantal musea in Medan waar je meer over de cultuur en geschiedenis van de regio te weten kunt komen. In het Museum van Noord-Sumatra leer je alles over de cultuur en geschiedenis van de etnische groepen in Noord-Sumatra. In dit provinciale museum vind je veel informatie over Sumatra vanaf de prehistorie tot nu. In het gigantische gebouw is elke etnische groep vertegenwoordigd. Er zijn afbeeldingen van traditioneel geklede koppels op stenen reliëfs.

Musea

Je kunt ook Arabische grafstenen uit de achtste eeuw na Christus bewonderen. Net als boeddhistische sculpturen die zijn gevonden onder de grond van Medan's Chinatown. Je vindt het museum bij Jalan H.M. Joni nummer 51.

In het Bukit Kubu Museum kun je je verdiepen in de verschillende Sumatraanse stammen en hun leefgewoontes. Het Bukit Barisan Museum is een militair museum dat je kan vinden op de Jalan H. Zainal Arifin nummer 8. Het museum is gewijd aan de patriottische en militaire geschiedenis van Noord-Sumatra. De collectie bestaat uit foto's en wapens uit de Tweede Wereldoorlog, de onafhankelijkheidsstrijd en de Sumatraanse Rebellie van 1958.

Evenementen

Er zijn verschillende evenementen die jaarlijks in en rondom Medan worden gehouden. Zo vindt elk jaar de Medanbeurs plaats. Een maand lang staat de stad in het teken van de beurs. Alle regio's van de provincie Noord-Sumatra mogen deelnemen. Op deze beurs promoten de verschillende regio's hun producten.

De Maleise Cultuurbeurs wordt ook elk jaar in Medan gehouden. De beurs promoot de Maleise cultuur en tradities.

Omgeving

Ook in de omgeving van de stad is veel te doen. Ontsnap aan alle drukte door een trip te maken naar het kleine bergstadje Berastagi. Hier beklim je twee actieve vulkanen of ga je op avontuur in het Gunung Leuser National Park. Apenliefhebbers kunnen in de buurt nabij Bukit Lawang een orang-oetan rehabilitatiecentrum bezoeken.

Reizen Medan

Meer Medan

Reviews Medan

Medan: green experience ... (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nurman Pasaribu op 20 november 2017

We verblijven in Deli River Hotel. Heel verassend mooi, veel groen, stil en heel relax, maar toch heel makkelijk richting stadscentrum of andere plekken vanwege de transport faciliteit van het hotel. De keuken is voortreffelijk!

Aangeraden voor: Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wereldstad (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Wilma Levert op 18 juli 2016

Medan is een grote stad , het verkeer is een chaos, met veel getoeter. Maar er zijn beslist mooie plaatsen om te bezoeken, zoals de Grand Mosque, het paleis van de sultan van Deli. Ook een rondrit over de voormalige Deli tabaksplantage is aardig, ook al wordt er haast geen tabak meer verbouwd. Van de koloniale gebouwen is in tegenstelling met Java niet veel meer over.

7,0
7 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
4 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Medan

  • goedkoop
  • aardige mensen

Minpunten Medan

  • druk
Ultieme tip: Als je uit eten wil, ga dan naar Merdeka Walk. Hier zijn allemaal eettentjes. Het is goed en betrouwbaar.
Aangeraden voor: Budget reizigers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors