Kei eilanden
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Kei eilanden

door Getaway Travel

Zand zo wit als sneeuw en zeewater zo blauw als de hemel. Klinkt dit als jouw tropische droom? Dan zijn de Kei Islands jouw bestemming. Deze eilandengroep, met een oppervlakte van 1438 vierkante kilometer, ligt in het zuidoosten van de Molukken. De Portugezen zouden het de naam Kei gegeven hebben vanwege de steenachtige bodem: 'kayos' betekent steen, rots. De bewoners noemen het Evav Islands.

Zeeschildpadden

De Kei Islands hebben de mooiste eilanden van heel Indonesië. De meest bekende eilanden zijn Kei Besar (grote Kei) en Kei Kecil (kleine Kei). Deze twee eilanden zijn verbonden door een brug. De rest van de eilanden is onder te verdelen in de Tayando-groep en de Kur-groep.

Veel zoogdieren vind je hier niet omdat de eilanden nooit vast hebben gezeten aan de continenten Azië of Australië. Maar er is wel een grote diversiteit aan zeedieren. Zo zwemmen er alleen al zes soorten zeeschildpadden rond deze archipel! Ook vogelspotters kunnen hier hun hart ophalen.

Like deze pagina

Reizen Molukken

Meer Kei eilanden

Reviews Kei eilanden

Onontdekt paradijs (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Martin Moerdijk op 16 februari 2018

Fantastische groep eilanden die gelukkig nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Eerste keer in 2014 geweest en in 2016 nogmaals. Kilometers lang spierwit poederzand: Pasir Panjang, het allermooiste strand van Indonesië. Verbleven bij Savannah Cottages, heerlijk plekje op een ander geweldig mooi strand naast het knusse dorpje Ohoidertawun. Vanuit het plaatsje Dullah een boottrip gemaakt naar de eilandengroep ten noorden van Kei Kecil. Dit wordt terecht klein Raja Ampat genoemd. Erg mooi! Kei Kecil is prima bereikbaar met een vlucht vanaf Ambon, uurtje vliegen. Maar hopelijk blijven deze eilanden zo paradijselijk mooi en rustig en niet overspoeld door toeristen.

Pluspunten Kei eilanden

 • Niet toeristisch
 • mooie stranden
 • vriendelijke bevolking
 • rust
Ultieme tip: Verblijf bij Savannah Cottages, op het strand van Ohoidertawun. Back to basic maar geweldig verblijf en fantastisch uitzicht.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

dengue (bezocht in december 2012)

Review geschreven door Peter De Maayer op 23 januari 2018

Inderdaad een mooi strand dat zeer langzaam afloopt in de zee. Voor de rest is er niet veel activiteit, niet geschikt om te snorkelen. Veel muggen en grote kans op dengue. Best te bereiken met het vliegtuig anders per Pelni Boot, maar dat is een kleine marteling .

Pluspunten Kei eilanden

 • Prachtig ongerept strand
Ultieme tip: Veel anti-mug meenemen en de tijgermug steekt vooral overdag.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers

Kei Kecil pantai Pasir putih Panjang (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door WM Tuhumena-Thenu op 06 november 2017

Een van de mooiste stranden van Kei kecil. Je hebt ontzettend mooie stranden hier en dit is er een van. Het strand zo wit en zacht als meel. Het water zo helder als glas. Je waant je in een oase van complete rust. Omgeven door duizenden palmbomen en geluiden van tropische vogels. Adembenemend mooi strand. Het doet zijn naam eer aan “ Pantai Pasir putih Panjang”, wat het lange witte strand betekent. Er is een gezegde: Op Ambon schijnt de zon en op Kei schijnt het drie maal zoveel. Zo mooi en schoon een waarachtige parel. Een heuse aanrader voor diegene die van zon, zee, strand en lekker eten houdt.

Pluspunten Kei eilanden

 • Schone stranden
 • geasfalteerde wegen
 • schoon en goedkoop hotel
 • B&B tegenover het strand
 • supervriendeljjke mensen
 • talloze mooie stranden

Minpunten Kei eilanden

 • is in beginfase voor toerisme
 • nog aandachtpuntjes voor toerisme
 • dienen te weten wat belangrijk is wanneer de toeristen daar zijn
Ultieme tip: Tegenover het strand krijg je een lekkernij waar Kei bekend om staat : pisang embal, heerlijk!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors