Klimaat Lombok

Klimaat Lombok

Het tropische klimaat in Lombok is vrijwel identiek aan dat van Bali. Er valt weinig neerslag, in de droge moesson, afgezien van de bergachtige streken. De gemiddelde temperatuur schommelt rond de dertig graden Celsius en de luchtvochtigheid ligt tussen de 45 en 70 procent.

Seizoenen

De regentijd is van november tot april, de droge tijd van april tot oktober. Lombok is iets droger dan Bali. In de bergachtige streken regent het het meest. In de overige gebieden valt er in de droge periode weinig neerslag. In de regentijd regent het vrijwel nooit de hele dag. Stortbuien komen meestal aan het eind de middag voor. Deze warme, zware, tropische regenval werkt zeer verfrissend.

Langs de kust is het vaak warm. De frisse zeebries zorgt voor de nodige verkoeling. Hoe meer je het binnenland intrekt hoe hoger je komt. De hoogte zorgt voor een lagere temperatuur, op hooggelegen plekken kan het, vooral 's avonds, zelfs koud worden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors