Savu-eilanden

Savu-eilanden

door Getaway Travel

Vlakbij Soemba liggen de Savu-eilanden. Een paradijselijke bestemming: witte zandstranden, azuurblauwe zee, ongerept koraal en palmbomen. Perfect. Savu bestaat uit drie eilanden, genaamd Rai Dana, Rai Hawu, Rai Jua. De binnenlanden zijn begroeid met groene palmbossen.

De Savu-eilanden liggen op de plek waar de Indo-Australische aardplaat onder de Euraziatische aardplaat schuift. Door aardverschuivingen zijn de vulkanische eilanden ontstaan.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

VOC

Eeuwen geleden hadden de inwoners van de Savu-eilanden hun eerste contact met de Europeanen. De VOC meerde halverwege de 17de eeuw aan. De bemanning werd vermoord door de lokale bevolking. Hierop reageerden de Hollanders met een tegenaanval. Als wraak namen ze de inwoners van de eilanden gevangen om ze als slaven te laten werken.

Rituele ceremonies

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van de Savu's dan moet je absoluut een van de dorpjes bezoeken. Het plaatsje Namata is populair vanwege de rituele ceremonies die er nog dagelijks uitgevoerd worden. De inwoners van de Savu eilanden geloven in Djing Tiu. Ieder natuurlijk object heeft een ziel.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors