Soemba Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Locals
- Interessant
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Wandelingen en/of andere activiteiten

Soemba

door Getaway Travel

Het eiland Soemba hoort bij de Kleine Soenda-eilanden. De kleine archipel bestaat onder andere uit de populaire eilanden Lombok en Flores. Soemba is een van de onbekendste van de groep.

Tijdens de koloniale tijd werd Soemba Sandelhout Eiland genoemd. Naar de geurige houtsoort die er veelvuldig voorkwam. De kostbare etherische olie uit sandelhout is een belangrijk bestanddeel van veel parfums.

ZELF NAAR Soemba?

Bekijk alle 2 reizen naar Soemba

Eeuwenoude tradities

Soemba is voor de rest erg onvruchtbaar. En dan vooral het oosten van het land. Het eiland heeft een oppervlak van 11.153 vierkante kilometer en past ongeveer vier keer in Nederland. Soemba heeft ongeveer 700.000 inwoners en is een van de armste plekken in Indonesië. De oude cultuur viert hier nog hoogtij. Eeuwenoude tradities spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven.

Sinds 1872 hebben de meest Soembanezen zich bekeerd tot het christendom. Nog altijd speelt het oorspronkelijke animisme, voorouderverering, een belangrijke rol.

Geen toerisme

Toeristen bezoeken Soemba nog nauwelijks. Op een paar resorts na is het dan ook niet heel makkelijk om accommodatie te vinden. Reizen gaat ook niet altijd even eenvoudig. Het loont om je van tevoren goed in te lezen. Maar dat maakt Soemba ook een heel spannende bestemming.

Reizen Soemba

Meer Soemba

Reviews Soemba

ongerepte stranden (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Oesha Gopie op 17 januari 2017

Sumba behoort tot de Kleine Soenda-eilanden van Indonesië. Het is een bergachtig en droog eiland.
Het is een relatief rustig eiland met weinig toeristen. Het massatoerisme is hier nog niet doorgedrongen. Weinig mensen spreken Engels. De bevolking is arm, maar Sumba heeft een bijzonder rijke cultuur. Tradities spelen een grote rol in het dagelijks leven van de bewoners. De inwoners leven nog volgens eeuwenoude tradities en rituelen. Hutten met hoge daken zijn gebouwd rondom stenen graftafels, waarin voorouders zijn begraven. De zuidkust van Sumba heeft oogverblindende stranden.
Buiten de grote steden zijn er niet veel accommodaties, op een paar resorts na die verschrikkelijk duur zijn.

Pluspunten Soemba

  • hartelijke mensen
  • ongerepte stranden
  • geen massatoerisme

Minpunten Soemba

  • Weinig mensen spreken engels.
Ultieme tip: Het is verstandig om een chauffeur met gids te huren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors