Manusela National Park

Manusela National Park

door Getaway Travel

Het Manusela National Park ligt in het centrale deel van het eiland Ceram. Het park is 189.000 hectare groot. Het omvat ook de natuurreservaten van Wae Nua en Wae Mual waarin je alle bosachtige ecosystemen van Ceram vindt. In het centrale deel van het park loopt van oost naar west de Pegunungan Merkele bergketen die wordt doorkruist door een aantal zeer wijde rivieren.

Hoogste berg

Tot deze bergketen behoort de hoogste berg van de Molukken, de Gunung Binaiya van 3.027 meter hoog. Op hoogtes tussen de 1.500 en 2.500 meter vind je bergbossen met varens en mossen. Hogerop veranderen de bossen in alpenvegetatie. Ten noorden van de Pegunungan Merkele zijn er kleine heuvels en zanderige vlaktes met lage richels van koraalstenen en koraalzand.

ZELF NAAR Ceram?

Bekijk alle 7 reizen naar Ceram

Bossen

Langs de noordkust groeien mangrove- en strandbossen. Aan de zuidkust groeit geen natuurlijke vegetatie meer. Meer landinwaarts vind je moerassige laaglandbossen en mangrovebossen. In het park vind je verschillende soorten dieren waaronder ruim honderd vogelsoorten. Het Manusela National Park wordt bewoond door de Manusela- en Nuaulustammen. Het eiland Ceram kun je per boot bereiken vanaf Ambon.

Reizen Ceram

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors