Ende

Ende

door Getaway Travel

Het gezellige havenstadje Ende is omringd door bergen, zoals de Gunung Meja en de Gunung Iya. Ende wordt door veel toeristen aangedaan als tussenstop. Maar in de stad zelf en in de omliggende dorpjes is genoeg te doen.

Bezienswaardigheden Ende

Het stadje heeft een aantal musea, waaronder Museum Sukarno. In 1933 werd Sukarno door de Hollanders naar het stadje verbannen. Het huis waar hij verbleef is nu een museum. Er is echter niet veel te zien maar de entree is gratis.

ZELF NAAR Ende?

Bekijk alle 5 reizen naar Ende

Een ander museum is het traditionele Museum Rumah Adat dat gevestigd is in een groot, traditioneel huis. Hier vind je onder andere een tubu musu, een offeraltaar.

Markten Ende

In de stad zijn wekelijks verschillende markten. Zo is er een markt bij de haven waar fruit, voedsel, thee en kleding verkocht wordt. Op de markt is altijd wat te beleven en het is een goede plek om in aanraking te komen met de locals.

Een andere bijzondere markt is de ikat markt, op de hoek van Jalan Pabean en Jalan Pasar. Op deze markt worden stoffen verkocht die gemaakt zijn met de ikat weeftechniek. Deze weeftechniek is duizenden jaren geleden in China ontstaan en wordt veel toegepast op Flores.

Reizen Ende

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors