Klimaat Sulawesi

Klimaat Sulawesi

Sulawesi ligt op de scheidslijn van de moessons en daardoor heeft het zuidwestelijk deel ten opzichte van het noordoosten van het eiland een tegenovergesteld seizoen. De moessontijd duurt van oktober tot maart. In de bergachtige gebieden van Centraal-Sulawesi kan het ook in de zomer regenen doordat de bergen de bewolking vasthouden.

Beste reistijd

De buien vallen veelal in de namiddag en duren nooit langer dan een uur of twee. Het noordoosten wordt beinvloed door het klimaat van de Molukken en is het natst in de zomermaanden. Het droge seizoen in het noorden is kort en valt tussen augustus en oktober. In het zuidoosten valt de minste neerslag. Het zuidwesten kent een langer droge seizoen dat valt tussen april en november.

Doordat het centrale deel van Sulawesi wordt beschermd door valleien is bijvoorbeeld de Paluvallei een van de mest droge gebieden van Indonesie. Aan de kust is het bijna het hele jaar drukkend warm. De zeewinden zorgen nog voor enige verkoeling. In de bergen is de temperatuur een stuk lager en aangenamer en kan het in de avond zelfs sterk afkoelen. De gemiddelde temperatuur op Sulawesi ligt tussen de 25 en 34 graden.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors