Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Sulawesi

8,9
9,0 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
9,2 Natuur
8,3 Interessant
8,4 Stranden
 • Aantal reviews: 19
 • Aantal waarderingen: 28

Sulawesi (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Monique Leidschendam op 14 mei 2020

Zuid Sulawesi is een prachtig stuk land van het eiland Sulawesi. Mijn route was van Makassar tot Toraja. Sulawesi... is prachtig, mooie natuur, Torajaland, locals zijn heel lief, eten lekker maar dat is in heel Indonesië. Het is zeer zeker een bezoek waard. Kom zeker terug om weer een stuk eiland te ontdekken.

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Sulawesi

 • aardige locals
 • rustig
 • natuur

Minpunten Sulawesi

 • drukte in de stad
Ultieme tip: Torajaland vooral de graven met poppen als evenbeeld van de overledenen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Déjà vu (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Linda Rozenberg op 27 november 2019

*Fijne aankomst op het vliegveld van Manado, de klapperbomen, de heerlijke geur, het kleinschalige gebouw........ zoals het in 1995 op Denpasar (Bali) ook was.
*Het Christelijke geloof is hier 80%. Het respect met en voor de Moslim-gemeenschap 15% is wonderbaarlijk. Over en weer helpen ze elkaar met feestdagen en andere bijzondere gelegenheden. Prachtig om te zien. Op Sulawesi is een groot Christus beeld (Patung Yesus Membarkati) welke met spreidende armen de stad Manado beschermd. *Op anderhalf uur varen ligt Pulau Nain. Een witte zandplaat met water zo helder, alsof je droomt. Bewoners (Bajo-stam) van het eiland brengen je met kleine bootjes naar de zandplaat met het steigerde water *Op weg naar Pulau Siladen is het mogelijk dat hele scholen lumba lumba langs de boot zwemmen. Siladen is een stuk rustiger dan het eiland Bunaken.
*Een uurtje rijden vanaf Manado kun je een wandeltocht maken door Tomohon (foto) het is er prachtig. Het vulkanische natuurgebied, met een Danau Linow
(een meer die veranderd van kleur). Voor mensen met een sterke maag is de markt een bezienswaardigheid. De verkoeling zoek je op bij de prachtige watervallen.
*Het Nationale Park Tangkoko (twee uurtjes rijden vanaf Manado) zijn zeldzame dieren te bewonderen. Het spookdiertje en de Makaken. *Wij hebben een bezoek gebracht aan Koka (half uurtje rijden). Een klein dorp waar de meereizende vrienden nog familie hebben wonen. De houten Minahasa woningen met fruitbomen in de tuin, zijn een genot om naar te kijken, aan te ruiken en van te eten. *Wist u dat de bewoners van Sulawesi bijna geen Engels spreken en ook niet kunnen zwemmen, zelfs de vissers niet.
*Tip: Shop until you drop.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Sulawesi

 • Geen overmatige toerisme
 • Betaalbaar
 • winkelwalhalla
 • lekker eten langs de kant van de weg
 • vriendelijke mensen
 • Weinig omroepen vanuit Minarettes

Minpunten Sulawesi

 • Engelse taal minimaal
 • Drankje met alcohol is erg prijzig
Ultieme tip: Neem je eigen flesje wijn mee naar dit eiland. Alcohol is niet te koop in winkels. Het is verkrijgbaar bij de duurdere hotels, per glas wijn € 11,00 of een fles voor € 50,00.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

schitterend, puur eiland (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Jolanda van der Mast op 14 november 2018

Sulawesi is een echte aanrader. Het eiland is nog zo puur. De natuur, cultuur en onderwaterwereld is schitterend. Torajaland moet je gezien hebben, net als de Togian eilanden en Bunaken. De locals zijn heel aardig en willen overal met je op de foto.

Pluspunten Sulawesi

 • heel betaalbaar
 • weinig toeristen
 • aardige locals
 • schitterende natuur

Minpunten Sulawesi

 • de wegen zijn soms heel slecht
Ultieme tip: Het kwallenmeer op de Togianeilanden was een bijzondere ervaring. Zwemmen tussen zoveel kwallen en dat zonder gevaar, heel bijzonder!
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sulawesi (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Monique Werson op 13 november 2018

Noord- Sulawesi is een schitterende stukje van het eiland. Sulawesi. Heel rustig, zeer lieve mensen, mooie resorts, prachtige duikplekken! Vooral rondom de kust bij Manado (resort: Murex dive resort is daar een aanrader) ligt het prachtige onderwaterpark Taman national Bunaken, waar bijzondere onderwater leefvormen te bewonderen zijn. Kortom, een must- see-place

9,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Sulawesi

 • zeer lieve mensen
 • prachtige natuur (boven en onder water)
 • heerlijk tot rust komen
Ultieme tip: Voor duikers: Murex dive resort, absolute must daar.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sulawesi: een eiland met vele gezichten (bezocht in september 2012)

Review geschreven door Thijs Laverman op 12 november 2018

Sulawesi is een eiland dat voor iedere reiziger geschikt is. Je vindt er meerdere gebieden met meerdere religies. Tussen het overwegend Islamitische land zit het Christelijke Tana Toraja en Noordoosten. Verder zijn er nog Buddhistische enclaves. Het eiland is nog beperkt "verpest" door het toerisme, waardoor de prima het echte Sulawesi kan ontdekken. Wij waren geen wereldreizigers, maar werden prima geleid door alle plaatselijke eenmans reisbureautjes. Prachtige aanraders zijn de Togian Islands, Tana Toraja, Poso en de vele kleine eilandjes. Een must voor de reiziger die iets buiten de gebaande paden wil treden.

Pluspunten Sulawesi

 • superaardige locals
 • natuur
 • eilanden

Minpunten Sulawesi

 • de wegen
Ultieme tip: Ga ontdekken, ga de natuur in. Trek van zuid naar noord of andersom. Trek geen vast plan en laat je leiden door de verrassingen per dag.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Sulawesi (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Myrthe van der Heijden op 11 november 2018

Sulawesi is een prachtig en fascinerend land. Je hebt veel verschillende landschappen wat het heel gaaf en bijzonder maakt. Vulkanisch, karstgebergte en prachtige rijstvelden. Ook is de cultuur van tana toraja heel bijzonder. Ook kan je prachtig duiken en snorkelen en heb je nog een stukje oerwoud. De locals zijn super vriendelijk en het eten is heerlijk.

Pluspunten Sulawesi

 • aardige locals
 • mooi landschap
 • heerlijk eten

Minpunten Sulawesi

 • muggen
Ultieme tip: Ga naar manado, de bunaken tomohon en bira
Aangeraden voor: Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zuid-Sulawesi (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Betsie Matthaei de Moor op 01 januari 2018

Een mooi authentiek gedeelte van indonesië waar het toerisme nog niet is doorgedrongen en de mensen heel vriendelijk zijn. De bevolking spreekt weinig tot geen engels. Er zijn diverse eilandjes op een een afstand van 45 minuten varen waar men zich op een onbewoond eiland waant.

Minpunten Sulawesi

 • er wordt weinig tot geen engels gesproken en haast maken bestaat er niet
 • maar dat howft niet echt een minpunt te zijn
 • go with the flow
Ultieme tip: @Bantimurung Sulawesi Selatan Samalona Iskand Makassar The Ribra Hote lMakassar Keke island Makassar
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Niet-toeristisch en hartverwarmend (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Daantje Doup op 31 december 2017

In Zuid-Sulawesi heb ik geholpen aan een project waar les gegeven wordt in Engels en bewustzijn gecreëerd wordt voor het milieu. Tana Toraja lag een paar uur van mijn verblijfplaats af, een zekere aanrader. De grafplaatsen, begrafenissen en traditionele dorpen zijn fantastisch om te zien. Wel moet je overal geld voor betalen en dit is het niet altijd waard (De boom, dat diende als een graf voor baby's, is het geld niet waard). De mensen in Zuid-Sulawesi zijn ontzettend lief, het land heeft een prachtige natuur en buitenlandse toeristen zul je niet veel tegenkomen. Daarbij is alles heel erg betaalbaar!

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Sulawesi

 • Aardige locals
 • Betaalbaar
 • Prachtige natuur
 • Weinig tot geen toeristen
Ultieme tip: Tana Toraja, Lolai. De zonsopgang hier is adembenemend, uitkijkend op een zee van wolken.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sulawesi, daar moet je wezen! (bezocht in december 2011)

Review geschreven door Gerdi Schopman op 13 november 2017

De natuur is prachtig in Sulawesi, tropisch regenwouden, berggebieden, zandstranden, koraalriffen, zwavel- en heetwaterbronnen. Er wordt samen met de plaatselijke bevolking hard gewerkt om ontbossing van oerwoud tegen te gaan. Het toerisme is veel minder intensief dan in andere delen van Indonesië., de bevolking erg gastvrij en vriendelijk. Wij zijn vooral onder de indruk geraakt van de indrukwekkende natuur en het werk van Willie Smits, die we hebben ontmoet en die daar al zijn halve leven woont en werkt. Hij heeft ons veel van het land en zijn projecten voor behoud van het oerwoud laten zien. Bijzondere planten en dieren hebben we gezien, waaronder makaken, Orang-oetans, kolibries, neushoornvogels en de Kasuaris. Er zijn bijzondere plekken om te duiken en te snorkelen, o.a bij Bunaken, een tropisch eiland voor de kust bij Manado. Dit is een beschermd zeereservaat van ruim 78. 000 hectare met prachtige koralen en tropische vissen. Wij hebben zelfs onderwater ontmoetingen gehad met groepen zeeschildpadden! Ook hebben we de Mahawu vulkaan bij Tomohon beklommen, van ruim 1300 meter hoog. Een bijzondere beklimming dwars door het oerwoud. In Tasukoki hebben we het Rescue Wildlife Centre bezocht. Er wordt opvang geboden aan bedreigde diersoorten. Kortom, Sulawesi is de moeite waard en was voor ons een hele bijzondere beleving waar we met plezier aan terugdenken!

Pluspunten Sulawesi

 • Heerlijk klimaat
 • schitterende natuur
 • indrukwekkende cultuur
 • Bijzonder dieren

Minpunten Sulawesi

 • soms slechte wegen
Ultieme tip: Tip 1: De antieke sarcofagen bij Manado. Tip 2: Restaurant Gardenia Country Inn (Tomohon), met fantastisch uitzicht op de vulkaan, heerlijk eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onvergetelijk (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Margreeth van Spall op 12 november 2017

Van Tana Toraja naar Bira en daarna naar Makassar. Een landschap dat ik nooit ga vergeten. Prachtige mensen, die van alles voor ons deden, zonder er ook maar iets voor terug te verlangen, een soort einde van de wereld. Met zijn verlaten witte stranden en zijn blauwe oceaan.

Pluspunten Sulawesi

 • Het witte strand van Bira
 • Bantimurung met de vlinders
 • Rantepau
 • lieve mensen
 • zon

Minpunten Sulawesi

 • armoe
Ultieme tip: Toraja, en de mensen die er wonen
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sulawesi van Zuid tot Noord (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marianne Berkhof op 12 november 2017

In oktober zijn wij (2 vijftigers) in 3 weken van Zuid naar Noord Sulawesi gereden. Op het internet een reisbureau (Orient Celebes Tours): gevonden die na wat aanpassingen precies bood wat wij wilden en het avontuur aangegaan: met privechauffeur (anders hadden we het niet gered) en af en toe een gids de 1500 km van Makassar naar Manado afgelegd. Een prachtig land waarin Christendom en Islam hand in hand gaan, de temperatuur aangenaam is, het toerisme nog niet zo voelbaar, het eten lekker, de mensen vriendelijk en het landschap en bezienswaardigheden heel afwisselend. Hoogtepunten zijn eigenlijk moeilijk te kiezen, juist het totaal plaatje maakt het zo interessant: de Toraja's, de Bada vallei, het Poso meer, de Togean islands en Tomohon. Allemaal in 1 woord geweldig!

Pluspunten Sulawesi

 • Nog niet toeristisch
 • betaalbaar
Ultieme tip: Sla de Toraja's, de Bada vallei en de Togean islands niet over en probeer alles met de auto/trein/bus te doen. Ga ook niet in al te chique hotels.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Sulawesi een geweldige ervaring (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Monique Leidschendam op 07 november 2017

Het is een prachtig eiland, zoveel anders dan Sumatra, Java, Bali of Lombok. Weinig toeristen, rustig, schoon en weinig verkeer. Van Makassar naar Torajaland is een lange reisdag maar veel moois te zien onderweg en genoeg plekken om koffie te drinken of te lunchen.

Pluspunten Sulawesi

 • weinig toeristen
 • aardige locals
 • groen
 • bergen
 • bijzondere cultuur

Minpunten Sulawesi

 • kan niets bedenken
Ultieme tip: Torajaland, bijzondere dodencultuur, tau tau poppen super mooi landschap
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Discover the sacred highlands (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Kim de Leeuw op 19 juni 2017

Ik maakte een reis door zuid Sulwasi en wauw! Wat is het eiland mooi! De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en de natuur is prachtig. Mijn hoogtepunt was toch wel Toraja. De Torajans hebben unieke begrafenisrituelen, bezoek er een als je de kans krijgt, en leven in een prachtige regio. Bezoek Batutumonga, zie de zonsopkomst bij Lolai (land above the clouds), natural pool Ti Langa, Lo ko Mata, Londa, raften met TOSA, Lemo en het Jezus beeld bij Makale. De babygraven van Kambira bestaan uit een boom, dus mocht u in Toraja verblijven kunt u beter de babygraven bij Batutumonga bezoeken. Mocht u uitgenodigd worden voor een bruiloft sla de uitnodiging dan niet af. Wat een sfeer! Het hele dorp viert mee en u bent meer dan welkom. Heel bijzonder om een traditionele Toraja bruiloft te zien. Vergeet niet wat geld mee te brengen als cadeau! Wij verbleven in Rantepao in meerdere hotels en ik kan u Pia's Poppies van harte aanbevelen. Eten doet u bij restaurant Mambo, Rimiko of Café Aras. In voor een drankje? Café Cimsky is erg leuk. Voor de rest van zuid Sulawesi: overnacht in een drijvend huis op Lake Tempe. De voorzieningen zijn basic, maar de zonsop- en ondergang is prachtig. Malino en de rijstterassen zijn ook erg mooi. Bira kunt u beter overslaan. Daar is niet veel bijzonders te vinden en het strand is vaak vol met domestic tourists. Op zich geen probleem, maar als blanke zul je gegarandeerd elke 5 minuten op de foto moeten en dat wordt wat vermoeiend. Enkele dagen Bara zou wel kunnen, vraag dan bij de hoteleigenaar of hij een boot kan huren om te snorkelen. Kost vrij weinig en je kint overal heen. Trek alleen wel even een shirt aan als u gaat snorkelen. Rammang-Rammang is een absolute aanrader als dagtocht vanuit Makassar. In een woord prachtig! Pik ook gelijk de oudste grotschilderingen ter wereld mee. Bantimurung kunt u overslaan, weinig vlinders te bekennen. Makassar is leuk voor een dagje. Bezoek fort Rotterdam en restaurant Kampong Pops.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Sulawesi

 • Vriendelijke locals
 • mooie natuur
 • unieke cultuur

Minpunten Sulawesi

 • slechte wegen
Ultieme tip: Slaap een nacht op lake Tempe en zie zonsop- en ondergang. Ontzettend basic, maar een heel bijzondere ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonen op het water (Tempemeer Sulawesi indonsie) (bezocht in april 2017)

Review geschreven door netty van stenus op 08 mei 2017

Wat een ervaring. Mooi, authentiek, prachtige natuur, indrukwekkend, warm, echt heel warm. Een tocht door zuid- en midden- Sulawesi gemaakt met een privébusje met chauffeur. Omdat onze dochter stage loopt in Makassar, was dit de gelegenheid om eens naar Sulawesi te gaan. Uiteraard naar Makassar, maar ook naar de kust om te snorkelen. Je loopt gewoon met je snorkel het water in , zakt door je knieën en je waant je in een aquarium. Zo prachtig, en wat een helder water.

Naar de bergen en de meren met kraakhelder water, naar Toradjaland met grotten en graven in de bergen en babybomen. Of naar een begrafenis. Oké, het afslachten van meer dan honderd varkens en dik tien buffels was niet echt ons ding, maar wat een ervaring. Kooklessen gevolgd, boottochten gemaakt, watervallen bekeken en wandeltochten door sawa's en oerwouden. Apen gezien, heel veel vogels en vlinders en prachtige bloemen. Ook dorpen bezocht en pasar's. Ook veemarkten en groentemarkten waar je overrompeld wordt door de geuren en de kleuren. En dan die vriendelijke mensen. Als blonde toerist val je hier nog op. dus je moet vaak op de foto en er wordt even over je haar geaaid of aan je arm gezeten.

De wegen zijn er slecht en we hadden ook nog veel regen wat ook niet echt bevorderlijk was voor het wegennet. Een ritje van tweehonderd kilometer duurde zo tien uur waarbij soms de weg echt wegspoelde en we moesten wachten op een bulldozer om de weg met keien op te vullen. Dat was best eng, maar we hadden een uitstekende chauffeur. Opvallend was wel dat men nog niet echt met het milieu bezig is, plastic, plastic en plastic. Overal langs de kant van de weg en soms ook in de zee. Maar er werd al wel aandacht voor gevraagd om niet alles zo maar van je af te gooien, dus hopelijk wordt dit ook minder.

Ultieme tip: Neem voor je rondreis een goede chauffeur in Sulawesi, de wegen zijn er erg slecht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sulawesi, prachtig, nog grotendeels onontdekt eiland. (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jetty van der Graaf op 23 februari 2017

een eiland met veel natuurschoon, prachtig Nationaal Park met diersoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, de rust omdat er relatief heel weinig toeristen komen, Torajaland met eeuwen-oude rituelen wat betreft omgaan de doden.

Pluspunten Sulawesi

 • heel vriendelijke en behulpzame bevolking
 • niet erg toeristisch
 • een verademing voor natuurliefhebbers
 • zeldzame diersoorten

Minpunten Sulawesi

 • slechte wegen
 • achterstallig onderhoud
Ultieme tip: wil je rondreizen of excursies boek ze ter plekke dan ben je veel goedkoper uit, en je hebt direct contact met de juiste mensen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradise (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Thamara Riedijk op 29 december 2016

Sulawesi is geweldig. Prachtige natuur en vriendelijke mensen. Ongerept en echt iets voor mensen die willen "reizen". De onderwaterwereld is adembenemend. Het voelt veilig reizen hier. We waren hier met onze vijfjarige zoon en dat ging fantastisch!

Pluspunten Sulawesi

 • goedkoop
 • vriendelijke mensen
 • mooi klimaat
Ultieme tip: Ga zeker snorkelen/duiken en reis af naar het noorden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Waanzinng (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Thamara Riedijk op 29 december 2016

Waanzinnig land met echt een prachtige ongerepte natuur. Ontzettend vriendelijke en gemoedelijke mensen. De onderwaterwereld is zo mooi! Ik heb al veel mogen zien maar dit was echt waanzinnig. Onze vijfjarige zoon heeft ontzettend genoten van deze bijzondere vakantie!

Pluspunten Sulawesi

 • heel goedkoop
 • vriendelijke mensen
Ultieme tip: Het noorden is prachtig! Sla dat zeker niet over!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sulawesi Tour! Paradijs boven en onderwater. (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jasper Broers op 10 oktober 2016

Wij hebben afgelopen augustus een Sulawesi tour gedaan. We hebben een heel variërende reis gehad. We hebben bij locals gelogeerd, de kampung in geweest, gesnorkeld en uitgerust bij de Togian eilanden en op Bunaken. Paradijs boven en onderwater. We zijn een paar dagen in Toraja land geweest. De "dodencultuur" waar je mond soms open staat van verbazing... Een totaal andere wereld en cultuur. Ook hebben we een jungletocht gemaakt in Tangkoko national park, waar we enorm veel zwarte makaken, tukans, slangen en de kleinste aap ter wereld; de tarsier gezien. Geweldig! Een ontzettend mooi eiland en zeker een aanrader als je van plekken houdt waar het "nog" geen mierenhoop is van toeristen.

Pluspunten Sulawesi

 • Lieve Locals
 • prachtige wereld
 • lekker eten

Minpunten Sulawesi

 • lange reisdagen
 • groot eiland
Ultieme tip: Logeren bij locals. De ultieme ervaring en zo leer je de cultuur het beste kennen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Door heimwee op zoek! (bezocht in juli 2011)

Review geschreven door Ilse Moerkerke op 05 oktober 2016

We gingen met een bijzondere reden naar Sulawesi niet wetende dat het zo'n bijzondere reis zou worden! Wat een prachtig land, wat een lieve mensen! We gingen op zoek naar plekken, huizen uit 1950 waar mijn man woonde of verbleef als kind. Mensen gingen spontaan voor ons op zoek, namen ons mee op de brommer, nodigden ons uit in soortgelijke huizen. Geweldig! Op deze manier kwamen we op prachtige plekken en hebben ontdekt dat Sulawesi nog een authentiek stukje Indonesië is!

Pluspunten Sulawesi

 • Mooie natuur
 • interessante cultuur
 • nog weinig door toeristen veranderd
 • niet duur
 • veilig

Minpunten Sulawesi

 • Je moet van puur houden
 • van rust
 • van natuur
Ultieme tip: Als je op Sulawesi bent moet je naar Tana Toraja. De rotsgraven met Tau Tau-poppen, de babyboom, de bruiloften, de waterbuffels ... Alles maakt een onvergetelijke indruk op je!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Henk van Bruggen op 13 mei 2020
8,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

9

Natuur

8

Interessant

7

Stranden
Waardering door Marijke de Rooij op 13 mei 2020
8,3

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

10

Natuur

6

Interessant

8

Stranden
Waardering door Juul Socrates op 13 mei 2020
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

9

Natuur

9

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Juul Socrates op 13 mei 2020
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

10

Natuur

9

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Dolores Oudshoorn op 13 mei 2020
9,3

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

8

Locals

10

Natuur

8

Interessant

10

Stranden
Waardering door Mark Donkers op 13 mei 2020
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

9

Interessant

10

Stranden
Waardering door Annemarie Evenhuis op 13 mei 2020
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

8

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Adriaan Hamm op 13 mei 2020
8,5

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Locals

9

Natuur

9

Interessant

9

Stranden
Waardering door Marc Sonnemans op 13 mei 2020
8,8

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Natuur

8

Interessant

10

Stranden
Waardering door Jos van Moeseke op 13 mei 2020
9,8

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

10

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Ad Kunst op 13 mei 2020
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

9

Interessant

9

Stranden
Waardering door Tineke Paardekooper op 13 mei 2020
8,2

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

8

Interessant

7

Stranden
Waardering door Guido Bakema op 13 mei 2020
8,2

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Natuur

8

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Fam Vermaat op 10 aug. 2019
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

9

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Cherié Bartels op 14 feb. 2019
8,7

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Natuur

8

Interessant

8

Stranden
Waardering door Sven van Bekkum op 14 feb. 2019
9,2

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

7

Interessant

9

Stranden
Waardering door Heerke Woldring op 13 feb. 2019
9,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

8

Natuur

10

Interessant

6

Stranden
Waardering door Giny Veurink op 06 sep. 2018
8,4

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

8

Natuur

8

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Jos van Moeseke op 06 sep. 2018
9,4

9

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

9

Locals

10

Natuur

9

Interessant

nvt

Stranden
Waardering door Frieda Jansen op 05 sep. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden
Waardering door Erica Saerens op 05 sep. 2018
10,0

10

Algemene ervaring

10

Beziens­waardigheden

10

Locals

10

Natuur

10

Interessant

10

Stranden

Reizen Sulawesi

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors