Eilanden Indonesië

Eilanden Indonesië

door Getaway Travel

Indonesië beslaat duizenden eilanden en strekt zich uit van het Aziatische vasteland bij Maleisië tot aan Australië. De etnische, culturele en talige diversiteit zijn enorm in de Indonesische archipel, maar hierdoor hebben de eilandjes ieder hun eigen charme.

Van de ruim 17.000 eilanden zijn er zesduizend bewoond, maar slechts een klein aantal van deze eilanden is bekend onder reizigers. De bekendste eilanden van Indonesië zijn Java, het kloppende hart van de archipel. Bali, het bruisende vakantieparadijs. Lombok, de rustigere en mooiere buur van het feesteiland. Sumatra en Kalimantan, de ongerepte groene eilanden van Indonesië. En Sulawesi, het vreemd gevormde duikparadijs.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 227 reizen naar Indonesie

Indonesië: de verborgen eilanden

Deze populaire eilanden zijn prachtige vakantiebestemmingen, maar de Indonesische archipel heeft nog veel meer te bieden. Meer dan de helft van de eilanden in Indonesië is bedekt met ongerepte regenwouden. De stranden zijn prachtig wit en felgekleurde koralen groeien in grote hoeveelheden in de kristalheldere blauwe zee.

Op de kleinere eilanden van Indonesië vind je nauwelijks toeristische voorzieningen, maar ze zijn hierdoor wel rustiger en ongerepter. Het is dus zeker de moeite waard om de minder bekende eilanden te verkennen. Ga op zoek naar de draak van Indonesië op Komodo en Rinca. Zak achterover in het zachte witte zand op de Savu-eilanden. En maak kennis met de alifurustammen, voormalige koppensnellers, op Ceram.

Ga eilandhoppen door Indonesië

Als je naar Indonesië gaat is het bijna onmogelijk om op één eiland te blijven. Veel toeristen combineren meerdere bestemmingen en eilandhoppen door Indonesië. Van de metropolen op Java tot de bloemenzee op Flores. En van besneeuwde bergtoppen in Papoea tot schemerige oerwouden op Kalimantan. Eilandhoppen op Indonesië is ervaring die je niet meer vergeet.

Maak een cruise in Indonesië!

Een luxere manier om de eilanden te ontdekken is met een cruise door Indonesië. Vanaf het dek van een schip zie je paradijselijke eilanden bij de Molukken en heerlijke stranden bij Belitung. Onderweg bezoek je leuke steden en verken je de bezienswaardigheden die Indonesië te bieden heeft. Een cruise door Indonesië is de ultieme luxe reis.

Eilanden Indonesië

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors