Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

8,3
8,3 Algemene ervaring
9,3 Natuur
8,3 Plaatsen
8,0 Wandelingen
7,3 Bereisbaar
 • Aantal reviews: 3
 • Aantal waarderingen: 3

Flores Indonesië (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Nidia Van Der Zon Brouwer op 17 november 2019

Wauw wat een mooie reis was dit. Ik ben met Sawadee naar de kleine Sunda eilanden geweest. Een groep van totaal 16. Begonnen op Bali - Sidemen een stukje authentic Indonesia. Daarna naar Flores waar we Komodo en Rinca hebben bezocht en voor een nacht in een origineel dorp hebben doorgebracht. Wat een ervaring en zulke lieve mensen. Onderweg zie je zoveel moois dat je denkt dat je droomt. Er is zoveel te vertellen over deze reis maar ik zou zeggen beleef hem zelf en je zult net als ik verliefd worden op Flores

8,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Plaatsen
8 Wandelingen
8 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

 • Goede reisbegeleiding
 • Saamhorigheid van de groep
 • Alles met gemak

Minpunten Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

 • Voor minder validen niet altijd ideaal
Ultieme tip: Goede schoenen met profiel en je grootste lach meenemen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

80 dagen in Indonesië (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Marieke Peerdeman op 29 december 2017

Indonesië is bij uitstek geschikt om te backpacken of om wat luxer te reizen en te verblijven. Het is er zo relaxt en de mensen zijn goedlachs, behulpzaam en eerlijk. Het bestaat uit ruim 17.500 eilanden met prachtige natuur en honderden vulkanen. Ieder eiland heeft zijn eigen culturele rituelen met bijbehorende tempels en religieuze gebouwen. Het is het land waar kleuren en hectiek bij elkaar komen, maar tegelijkertijd ook zo’n ultieme plek om helemaal zen te worden. Als je verder naar het oosten reist, wordt het leven van de mensen en de reis primitiever. Wen aan hurktoiletten, beschimmelde kamers en kapotte douches of het douchen met een schep uit een waterbak. Eet twee keer per dag rijst, mie, noodles, bakso of martabak. De mensen zijn zó vriendelijk en alle kinderen roepen ´hé mister´ als je met je scooter door de dorpjes rijdt en geven een ´high five´.

DO´S
Neem een goede camera mee en een harde schijf voor back-up. Neem een waterdichte hoes mee ter bescherming van je spullen. Denk aan goede wandelschoenen. Huur een scooter voor de vrijheid, maar verplaats je ook in een lokale bemo tussen de zakken rijst en eieren. Neem Norit en ORS mee en eventueel een noodkit malaria. Neem een antibioticakuur mee indien je gevoelig bent voor infecties. Boek goedkope binnenlandse vluchten met airasia.com of airpaz.com. Draag teva-sandalen voor wandelen en ter bescherming in de zee met zee-egels. Zorg voor een goede (aanvullende) zorgverzekering. Neem een Indonesische SIM-kaart bij aankomst. Laat het iemand weten als je een afgelegen (meerdaagse) hike gaat maken in een gebied.

DON´TS
Neem niet onnodig zware spullen mee op reis. Indien je langere tijd op reis gaat, leg dan niet al je tickets vast. Schat je budget niet te krap. Reken in Indonesië op 250 euro per persoon per week als backpacker. Bereken een extraatje voor vliegtickets en een unieke duurdere trip. Neem geen klamboe mee, deze zijn overal.

Pluspunten Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

 • Unieke locaties
 • Primitieve verblijven
 • Ongekende duikplekken
 • Ongerepte natuur
 • Activiteiten
 • Relaxt

Minpunten Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

 • Duurder
 • Minder goed te bereiken
 • Primitief leven
Ultieme tip: Leg je langere reis niet helemaal vast, zodat er ruimte is voor onverwachte uitstapjes. Vlieg met een binnenlandse vlucht naar het ongerepte Papoea: Raja Ampat en het binnenland.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Wonderschone natuur en liefdevolle mensen (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Lennart Ubels op 03 december 2017

Dive dive baby.

Vanaf Denpasar (Bali) heb ik voor amper 65 euro een retourvlucht naar een luchthaven dichtbij Komodo geboekt. Op het vliegveld ontmoette ik de Oostenrijks Gloria waarmee ik vanaf de eerste minuut een super goede klik had en daarom ook de hele week met haar gereisd heb. Aangekomen bij het door twee Italiaanse jongens gerunde hostel. Gelegen op een berghelling met werkelijk een schitterend uitzicht over een baai met in de verte Komodo en enkele actieve vulkanen, wat een ongelooflijk mooie plek. Na een dag rust een dagje duiken geboekt, een gat in m'n budget maar Komodo verlaten zonder gedoken te hebben kan natuurlijk niet. Om een onnatuurlijk tijdstip opgestaan en richting schip gelopen. Omdat ik nooit eerder gedoken heb was ik verplicht een privé-duikinstructeur te huren en deze ietwat curieuze Spanjaard heeft me verteld waarmee rekening te houden tijdens het duiken. Toen ik na veel geduw en getrek eindelijk m'n wetsuit aanhad kwam de man met de mededeling dat ik het andere pak aan moest omdat deze wél in mijn maat was. In het water ging met klaren van mijn oren zoals het zou moeten zijn en zaten we al snel op 12.5 tot 15 meter diepte. Ik zag gelijk schitterende vissen en wuivend koraal. Na het vinden van Nemo, het aanschouwen van een haai en het langszwemmen van meerdere schildpadden van meer dan een meter in doorsnee zag ik een zwarte schim opdoemen vanuit de verte. De schim werd helderder en kwam elegant op ons afzwemmen, een reuzenmanta. Al snel bleek het een hele familie te betreffen en de gevaartes met een spanwijdte van ruim zes meter (twee garagedeuren naast elkaar) zwommen met z'n vijftienen om ons heen. De dieren waren totaal niet mensenschuw en kwamen nieuwsgierig kijken naar die rare figuren met brillen en duikflessen en zwommen dan ook op enkele meters afstand. Dit was een ervaring om nooit te vergeten.

7,8
7 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Plaatsen
7 Wandelingen
7 Bereisbaar

Pluspunten Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

 • Betaalbaar
 • Mooi
 • Indrukwekkend
 • Varaan
 • Uniek

Minpunten Rondreis Indonesië buiten de gebaande paden

 • Slechte wegen
Ultieme tip: Ga naar Komodo! Dit is een van de mooiste gebieden waar ik ooit ben geweest!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Waardering door Nico Sleeboom op 25 feb. 2020
8,8

10

Algemene ervaring

10

Natuur

8

Plaatsen

9

Wandelingen

7

Bereisbaar

Reizen Indonesie

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors