Padang Bai Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
7,8
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
9,0 Locals
8,0 Restaurants
7,0 Veiligheid
8,0 Stranden

Padang Bai

door Rough Guide

Pandang Bai, het havendorpje voor boten naar de Gili-eilanden en Lombok, heeft zich ontwikkeld tot een klein, ontspannen reizigerscentrum en staat ook bekend om het duiken. De stranden zijn piepklein, maar door de jeugdige sfeer, hippe cafés, goedkope accommodatie en bars met livemuziek blijf je misschien langer hangen dan je van plan was.

Markt

Je treft er een dagelijkse markt en winkels voor alledaagse boodschappen, maar voor iets groters moet je naar Candidasa (twintig minuten per bemo) of Semarapura (dertig minuten). De belangrijkste plaatselijke bezienswaardigheid is de tempel bij Goa Lawah, onderweg naar Semarapura.

ZELF NAAR Padang Bai?

Bekijk alle 1 reizen naar Padang Bai

De stranden

Het dorpsstrand, tussen Made's Restaurant en Topi Inn, ligt gewoonlijk vol jukung (traditionele houten vlerkprauwen), maar je kunt er zwemmen en 's zondags is het druk met gezinnen.

De meeste toeristen gaan echter naar de piepkleine zandstranden direct over de landtong in het oosten en westen, beide op loopafstand. Het is er druk en ze zijn niet altijd ongerept, maar het is beter dan niks.

Snorkelen

Bias Tugal (ook Pantai Kecil genoemd) ligt op vijftien minuten lopen ten westen van de haven. Ga voorbij het postkantoor aan Jalan Penataran Agung en dan links een stenig pad op, dat hier en daar best steil is. Op het strand zitten een paar piepkleine warungs.

Vanaf de Topi Inn kun je ook naar de leuke maar piepkleine baai Blue Lagoon lopen, niet meer dan honderd meter lang. Bij hoogwater kun je hier snorkelen, maar pas voor op de flinke onderstroming en het hoge koraal. De twee restaurants verhuren snorkeluitrusting en zonnestoelen (Rp 10.000) en er staan altijd een paar massagedames en sarongverkopers klaar.

Reizen Padang Bai

Reviews Padang Bai

Korte stop in Padangbai (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Iris Uijttewaal op 20 oktober 2016

Na 5 dagen op Gili Trawangan te zijn geweest kwam ik weer aan met de boot bij Padang Bai. Helaas kwam mijn backpack niet aan, dus verbleef ik een nachtje in Padang Bai met de hoop dat mijn backpack de volgende dag misschien mee zou komen met de volgende boot. Ik had geen verwachtingen van Padang Bai, dacht dat het niet meer dan een kleine haven voor de boten naar Lombok was, maar het dorpje heeft me verbaasd. Er zijn veel accommodaties en restaurantjes, en iets verderop van het haventje vind je mooie stranden. De lokale eigenaren van de homestay waar ik sliep vertelde me over een geheime plek, achter een berg. De volgende dag brachten ze me hierheen. Om er te komen moest ik een steile berg op en af lopen, wat niet makkelijk was maar het zeker waard. Deze berg ligt achter de straat langs het haventje, en is dus te voet te bereiken. Vanaf de top van de heuvel heb je mooi uitzicht over Padang Bai, de haven en de zee. Tijdens het afdalen liep ik een stukje door de jungle dat uiteindelijk uitmondde in een prachtig baaitje. Een paar lokale jongens speelden voetbal en ik zag hier en daar wat kleine eetstalletjes. Het begon te schemeren, waardoor de zon door de palmbomen op het strand scheen en een magisch tintje aan de plek gaf. Ik heb een biertje gedronken op het strand met wat locals die prima Engels spraken en ben voordat het donker werd weer terug naar het dorpje gegaan, zoals me werd aangeraden.

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
7 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten Padang Bai

  • authentiek
  • niet toeristisch
  • mooie natuur

Minpunten Padang Bai

  • niet makkelijk bereikbaar
Ultieme tip: Draag goede schoenen bij het beklimmen van de heuvel, door de vele bladeren op de grond kan het erg glad zijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors