Lombok

Reviews Lombok

8,6
8,6 Algemene ervaring
8,6 Beziens­waardigheden
8,7 Locals
9,2 Natuur
7,9 Interessant
8,9 Stranden
  • Aantal reviews: 44
  • Aantal waarderingen: 23

Alleen op stap.... (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Jet Albers op 28 november 2018

Lombok heeft het zwaar nu. Zeker in het Noorden en westen.
Het neemt niet weg dat het een rustig eiland is met nog veel authenticiteit in het Oosten. Prachtig strand in het zuiden. Deze locaties hebben amper wat geleden onder de aardbeving. Senggigi moet weer opgebouwd worden maar is een heerlijke plek om te verblijven.

Pluspunten Lombok

  • Rustig

Minpunten Lombok

  • opbouwfase
Ultieme tip: Coco beach en Paradiso geweldige plekken om te eten tijdens de zonsondergang. In het dorp zijn Yessy, Warung Amalia en Angel’s café!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Moskeeën, lieve mensen en mooie natuur! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Julie Van Glabeke op 19 november 2018

Lombok was voor ons opnieuw een ander stukje Indonesië. Ook hier zijn de mensen weer gastvrij en supervriendelijk! Het is hier niet zo toeristisch als op Bali en dat merk je aan de bevolking en de prijzen. Zo mochten wij een scooter lenen van ons verblijf om gans Lombok mee rond te reizen, zolang we maar onze laatste nacht terug bij haar boekten! Wat een vertrouwen... Naast de mooie dingen die we zagen, waren de moskeeën iets minder aangenaam. Meermaals per dag, en al vanaf de vroege ochtend, begon het gebed te weerklanken in de speakers. Je kon het horen tot in de bossen!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Lombok

  • veel vertrouwen van de locals

Minpunten Lombok

  • lawaaierige moskeeën
Ultieme tip: Als je van Bali naar Lombok reist, let op aan welke haven ze je willen afzetten. Wij wilden naar Sengiggi, en werden in Bangsal gedropt. Daar zijn de taxi's en scooters heel duur
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig eiland Lombok (bezocht in augustus 2008)

Review geschreven door Miriam Jansen-Althusius op 14 november 2018

Prachtig eiland, rustig, groen, gastvrije mensen, zeer goedkoop. Bezoek ook de Gili eilanden. Huur een prive chauffeur en laat je het mooie eiland rond rijden, langs de tabak plantage, koffie plantage, zilverwerken, kijk hoe pinda's groeien en hoe cashey noten groeien, prachtig ! Heerlijk eten.

8,8
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Gili eilanden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mount Rinjani (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Esmeralda Groen op 12 november 2018

Het beklimmen van de Mount Rinjani is een onvergetelijke ervaring. Je ziet de meest unieke landschappen aan je voorbij gaan! Combineer dit met de Gili eilanden of ga de stranden verkennen per scooter in het zuiden van Lombok!

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Lombok

  • Schitterende natuur
  • Minder druk dan Bali
  • Makkelijk te bereizen
Ultieme tip: Verblijf minimaal een week op Lombok om de highlights te kunnen zien én om de trekking op de Mount Rinjani te kunnen doen. Dit is een onvergetelijke ervaring.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De mooiste stranden, de liefste mensen (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Karin Leijen op 12 november 2018

Tunak National park is bijzonder om te bezoeken (wel een flesje water mee). Surfen doe je als beginner op het strand Selong Belanak, chillen doe je op het strand Tanjung aan. Eten doe je in een van de mooie restaurants in Kuta of lekker simpel in een warung. Huur een scooter en rij de zuidkust langs waar de mooiste stranden op een rij liggen. Grote kans dat op dit rustige eiland jij de enige bezoeker bent.

Pluspunten Lombok

  • Aardige locals
  • lekker goedkoop
  • niet toeristisch

Minpunten Lombok

  • Aardbevingen
Ultieme tip: Boekje lezen op het strand? Check Tanjung Aan. Een van de mooiste stranden van Zuid-Lombok waar je ook nog eens heerlijk kunt zwemmen in azuurblauwe zee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Rustig en mooie natuur (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Michelle Brouwer op 11 november 2018

Lombok heeft een prachtige natuur en is ook veel minder toeristisch, dus voor echte ontspanning is dit de beste plek. Boven lombok liggen ook de drie paradijselijke gili eilanden, vanuit Lombok ben je met de boot binnen een kwartier bij deze eilanden.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Lombok

  • nog niet veel toeristen
  • witte zandstranden
  • goedkoop

Minpunten Lombok

  • Niet veel pinautomaten met meastro
Ultieme tip: Voor drankjes en live muziek moet je naar happy café! Ook heerlijke sushi te krijgen daar.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gili trawangan (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Carolien Vogelpoel op 10 november 2018

Wij zijn met het gezin in Gili geweest en in lombok. We hebben daar de aardbeving meegemaakt en hebben buiten geslapen. Toch zou ik het aanraden als bestemming. Het is zo prachtig en nog niet zo aangetast door het toerisme. Gilis zijn een prachtige bestemming en echt een aanrader

Ultieme tip: Ga naar Gili Trawangan met kinderen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Hike in de vroege ochtend (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Dymphy Engels op 03 december 2017

Genoten van de natuur op Lombok. Samen met de eigenaar van Café Alberto (Senggigi) vroeg in de ochtend een Hike gelopen. Prachtig! Veel soorten bomen en struiken. Je krijgt een goed beeld hoe vruchtbaar het land is.

7,4
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
6 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Lombok

  • prachtige natuur
  • lokale markten
  • mooie watervallen

Minpunten Lombok

  • sengigi beetje verouderd
  • grote afstanden
  • veel moskeeen
Ultieme tip: Café Alberto B&B in Senggigi. Prachtige kamers, heerlijk eten en super gastvrij.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lombok (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Mary Nieuwland op 03 december 2017

Mooi, rustig eiland. Nog niet overspoelt met toeristen maar wel in opkomst. Leuk om een dorpje te bezoeken waar de oorspronkelijke eerste bewoners van Lombok wonen. Veel natuurschoon maar ook genoeg vertier als je daar naar op zoek bent. Met de boot kun je snel naar een van de Gilli eilanden varen lekker snorkelen en daarna weer terug naar Lombok. Verblijf je liever in een resort om te relaxen dan zijn er enkele mooie resorts pal aan strand en zee om o.a. te genieten van een schitterende zonsondergang terwijl je heerlijk zit te dineren.

Pluspunten Lombok

  • Vriendelijke bewoners
  • Redelijk rustig en toch genoeg te beleven
Ultieme tip: Taxi ‘s zijn heel goedkoop.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Lombok is perfect voor de natuurliefhebbers en avonturiers onder ons. (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Joyce Billekens op 20 november 2017

Heb je een prima conditie? Ga dan zeker Mountain Rinjani beklimmen (3D/2N)! De tocht naar de top is zwaar, maar ontzettend gaaf! Een hike die je nooit meer zal vergeten! Houd je van rust en snorkelen? Ga dan naar Gili Asahan. Een klein eilandje in zuid Lombok. Een mooi snorkelrif voor de deur waar jij je uren kunt vermaken.

Pluspunten Lombok

  • Zeer vriendelijke locals
  • mooie natuur
  • minder toeristisch

Minpunten Lombok

  • Redelijk grote afstand tussen verschillende bezienswaardigheden
Ultieme tip: Pearl Beach Resort op Gili Asahan; een rustig, mooi resort met onwijs vriendelijk personeel.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

De zuidelijke Gili's hebben mijn voorkeur (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Gus Hasy op 20 november 2017

In de zuidelijke Gili's is de onderwaterwereld niet of nauwelijks beschadigd door toerisme. Gemotoriseerde voertuigen zijn verboden, enkel fiets of de karwagen. Senggigi en Mataram is het bezoeken zeer aanbevolen.

Ultieme tip: Senggigi en de watervallen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi eiland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Anneke Hebing op 20 november 2017

Lombok is prachtig. Je hebt hier nog maar weinig toeristische plekken en juist wanneer je de toeristische plekken vermijdt en tussen de locals gaat zitten zie je het echte leven daar, wat prachtig is!

Pluspunten Lombok

  • betaalbaar
  • aardige mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Lombok

  • geen
Ultieme tip: Zelf motor (scooter) rijden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lombok, Coastline Senggigi (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Ineke en Anneke Loohuizen op 20 november 2017

Wil je een mooi uitzicht hebben van een strand met daarbij een vallei met palmbomen?
Ga naar Rumah Hantu bij Senggigi in Lombok, daar heb je werkelijk waar een adembenemend mooi uitzicht. Ga met de motor of auto en wacht tot zonsondergang. Je zal er geen spijt van hebben.

9,5
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Lombok

  • aardige locals
  • mooi natuur
  • rustig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig eiland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Caitlin Van rossum op 20 november 2017

Waar Bali al erg toeristisch is, heeft Lombok nog de authenticiteit maar wel met het comfort van een leuke plek voor toeristen. Denk hierbij aan leuke accomodaties, lekkere restaurantjes en voldoende aanbod in bijv scooterverhuur en tours.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Lombok

  • betaalbaar
  • authentiek

Minpunten Lombok

  • vliegen
Ultieme tip: Selong Belanak beach
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers

Ongerept Indonesië (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anke Jamin op 20 november 2017

Het zuiden van Lombok met Kuta als standplaats is nog ongerept. De stranden zijn paradijselijk en van toerisme is nog weinig te merken. De mensen zijn ongelooflijk aardig. Huur een brommer en ga erop uit, je komt in dorpjes terecht waar je als buitenlander met open armen wordt ontvangen. Voor snorkelliefhebbers zijn de kleine Gili eilanden zeer aan te bevelen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Lombok

  • aardige mensen
  • minder toeristen en zeker zo mooi als Bali

Minpunten Lombok

  • moslim eiland
  • dus vroeg in de ochtend oproep tot gebed door moskee
Ultieme tip: Het strand van Selong belanak, alleen met brommer te bereiken. En de kleine Gili islands: gili nanggu, gili Sudan en gili kedis.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lombok is leuk (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Marjolein Vink op 20 november 2017

Lombok is een prachtig "puurder" eiland van Indonesië. We verbleven enkele dagen in Kuta. We hebben gescooterd, lekker gegeten en deze mooie zonsondergang zien. Ook zijn we naar de watervallen geweest. Ik heb zelfs onder een waterval gestaan. Het verschil tussen Bali en Lombok is erg leuk om te ervaren. Lombok is niet Westers en voelt daarom als het échte Indonesië. Een aanrader!

Pluspunten Lombok

  • goedkoop
  • puur
  • aardige mensen
  • minder toerisme

Minpunten Lombok

  • minder goede verblijfplekken
  • minder luxe
Ultieme tip: Mijn tip is om naar restaurant El Bazar in Kuta te gaan. Heerlijk eten en fijne mediterraanse sfeer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooi eiland (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Dessy Lombok op 20 november 2017

We zijn bijna 3 weken in Lombok gebleven.
Lombok is klein eiland met veel culturen en karakters.
Mensen zijn vrolijk, behulpzaam, eten is onwijs lekker en belangrijkste: is erg goedkoop.
Vervoer is erg makkelijk te regelen, vooral als je met kids reist. Schone homestay is makkelijk te verkrijgbaar je betaald voor 7 euro per nacht met ze 4 personen.

Pluspunten Lombok

  • aardigee mensen

Minpunten Lombok

  • bijna geen minpunt
Ultieme tip: Strand Nipah nabij senggigi en street food in Cakra. Een gouden tip is altijd afdingen, overal.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali en Lombok (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Michelle Kruf op 16 november 2017

Tijdens onze reis zijn we zowel op Bali als op Lombok geweest. Beide echt een aanrader. Lombok is wat rustiger en minder toeristisch dan Bali. 4 dagen verbleven op de eilanden. Prachtige plek om heerlijk te ontspannen, snorkelen en duiken. Ga zeker nog eens terug!

Pluspunten Lombok

  • vriendelijke locals en minder toeristisch dan Bali
  • mooi landschap
  • gili eilanden zijn erg relaxed en een mooie duikspot
Ultieme tip: Kuta heeft een erg mooi breed strand. Hele relaxte sfeer. Aan het einde van de dag kwamen vele locals naar de zee om elkaar te ontmoeten. Gili-eilanden zijn ook zeker een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali en tripje Lombok (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Luna van Drunen op 13 november 2017

Ik ben maar twee dagen op Lombok geweest, omdat wij van de Gili Islands kwamen. Lombok is een prachtig eiland: er is veel natuur en de bevolking is vriendelijk. Het is er niet zo toeristisch als op Bali en een stuk rustiger. Zeker een aanrader om de prachtige omgeving!

8,0
7 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
nvt Interessant
7 Stranden

Pluspunten Lombok

  • betaalbaar
  • aardige bevolking
  • natuur
  • niet toeristisch

Minpunten Lombok

  • ronselen toeristen
Ultieme tip: Ga er niet naartoe met de ferry van Bali naar Lombok! De boot doet er +- 9 uur over in totaal en is overbevolkt!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lombok verkennen met de scooter (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Shiffrah Schijvens op 13 november 2017

Tijdens onze reis zijn we drie dagen in Lombok geweest. Wat ons meteen opviel is dat er overal afval lag wat ze aan het verbranden waren. Op sommige plekken stonk het dus ook heel erg. Toen we op dag twee een scooter huurden en besloten de rit van Senggigi naar Senaru te maken om daar de Sendang Gile and Tiu Kelep Watervallen te bezoeken. Dit was een lange maar erg mooie rit, door bergen, rijstvelden, kleine dorpjes etc. Na twee uur scooteren kwamen we aan bij het begin van de waterval. Eerst moet je nog een hike naar beneden maken om bij de eerste waterval te komen, welke erg mooi was. Maar als je nog verder naar beneden ging, onder andere door rivieren kwam je bij de tweede waterval en die is in echt nog mooier. Hier kun je in zwemmen (wel erg koud maar heel tof). We hebben hier ons bijna de hele dag vermaakt. We besloten last minute om toch nog het hele stuk terug te scooteren naar Sengiggi. Onderweg kwamen we langs een kermis waar alleen maar locals waren en wat bijna uit elkaar viel, maar wat erg leuk was om te zien!

7,3
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
7 Interessant
5 Stranden
Ultieme tip: Ga veel rondrijden op een scooter
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors