Lombok

Reviews Lombok

8,7
8,7 Algemene ervaring
8,7 Beziens­waardigheden
8,8 Locals
9,2 Natuur
7,8 Interessant
9,0 Stranden
  • Aantal reviews: 48
  • Aantal waarderingen: 26

Mooi eiland (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Dessy Lombok op 20 november 2017

We zijn bijna 3 weken in Lombok gebleven.
Lombok is klein eiland met veel culturen en karakters.
Mensen zijn vrolijk, behulpzaam, eten is onwijs lekker en belangrijkste: is erg goedkoop.
Vervoer is erg makkelijk te regelen, vooral als je met kids reist. Schone homestay is makkelijk te verkrijgbaar je betaald voor 7 euro per nacht met ze 4 personen.

Pluspunten Lombok

  • aardigee mensen

Minpunten Lombok

  • bijna geen minpunt
Ultieme tip: Strand Nipah nabij senggigi en street food in Cakra. Een gouden tip is altijd afdingen, overal.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali en Lombok (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Michelle Kruf op 16 november 2017

Tijdens onze reis zijn we zowel op Bali als op Lombok geweest. Beide echt een aanrader. Lombok is wat rustiger en minder toeristisch dan Bali. 4 dagen verbleven op de eilanden. Prachtige plek om heerlijk te ontspannen, snorkelen en duiken. Ga zeker nog eens terug!

Pluspunten Lombok

  • vriendelijke locals en minder toeristisch dan Bali
  • mooi landschap
  • gili eilanden zijn erg relaxed en een mooie duikspot
Ultieme tip: Kuta heeft een erg mooi breed strand. Hele relaxte sfeer. Aan het einde van de dag kwamen vele locals naar de zee om elkaar te ontmoeten. Gili-eilanden zijn ook zeker een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali en tripje Lombok (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Luna van Drunen op 13 november 2017

Ik ben maar twee dagen op Lombok geweest, omdat wij van de Gili Islands kwamen. Lombok is een prachtig eiland: er is veel natuur en de bevolking is vriendelijk. Het is er niet zo toeristisch als op Bali en een stuk rustiger. Zeker een aanrader om de prachtige omgeving!

8,0
7 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
nvt Interessant
7 Stranden

Pluspunten Lombok

  • betaalbaar
  • aardige bevolking
  • natuur
  • niet toeristisch

Minpunten Lombok

  • ronselen toeristen
Ultieme tip: Ga er niet naartoe met de ferry van Bali naar Lombok! De boot doet er +- 9 uur over in totaal en is overbevolkt!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Lombok verkennen met de scooter (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Shiffrah Schijvens op 13 november 2017

Tijdens onze reis zijn we drie dagen in Lombok geweest. Wat ons meteen opviel is dat er overal afval lag wat ze aan het verbranden waren. Op sommige plekken stonk het dus ook heel erg. Toen we op dag twee een scooter huurden en besloten de rit van Senggigi naar Senaru te maken om daar de Sendang Gile and Tiu Kelep Watervallen te bezoeken. Dit was een lange maar erg mooie rit, door bergen, rijstvelden, kleine dorpjes etc. Na twee uur scooteren kwamen we aan bij het begin van de waterval. Eerst moet je nog een hike naar beneden maken om bij de eerste waterval te komen, welke erg mooi was. Maar als je nog verder naar beneden ging, onder andere door rivieren kwam je bij de tweede waterval en die is in echt nog mooier. Hier kun je in zwemmen (wel erg koud maar heel tof). We hebben hier ons bijna de hele dag vermaakt. We besloten last minute om toch nog het hele stuk terug te scooteren naar Sengiggi. Onderweg kwamen we langs een kermis waar alleen maar locals waren en wat bijna uit elkaar viel, maar wat erg leuk was om te zien!

7,3
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
9 Natuur
7 Interessant
5 Stranden
Ultieme tip: Ga veel rondrijden op een scooter
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch Lombok (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Joep Damen op 13 november 2017

Wij hebben onze reis door Indonesië afgesloten in Lombok, dit kan ik iedereen aanraden! Rustig, mooie stranden (als je een beetje goed zoekt) en geweldig om te surfen! Lombok is geen Bali, met honderden bezienswaardigheden en eindeloze strandtentjes. Wel is het een eiland vol kleine strandjes en minder ontdekte surfspots. Bovendien is het eiland enorm gericht op de visserij en kun je dus prachtige vissersdropjes vinden langs de kustlijn. Kortom, perfecte plek om je reis door Indonesië in alle rust af te sluiten!

Pluspunten Lombok

  • rustig
  • mooie natuur
  • verlaten stranden
  • goed surfen

Minpunten Lombok

  • weinig faciliteiten
Ultieme tip: In het zuiden vind je geweldige strandjes en hotels recht aan het strand. Vooral Bumbangku Beach is een echte aanrader!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lombok (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sophie Gooskens op 13 november 2017

Tanjung aan is een erg mooi strand. Kuta Lombok heeft een hele leuke straat met eettentjes, goed eten en voor ieder wat wils. KRNK en El Bazar bijvoorbeeld. Verder is Mana Retreat echt de beste plek om te verblijven! Hier kom je heerlijk tot rust. Het Indonesische personeel is op en top vriendelijk. De verblijven zijn nieuw, schoon en heerlijke bedden. Wij hebben extra nachten bijgeboekt! Sengiggi daarentegen valt tegen. Erg toeristisch, niet mooi, geen lekker eten. Maar Indonesië is fantastisch!

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Lombok

  • locals
  • betaalbaar
  • relaxen
  • zon
Ultieme tip: Mana retreat boeken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lombok, relax en geniet (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mark Stundebeek op 13 november 2017

We zijn hier maar 2 dagen geweest, maar wat een stranden en hoge golven. Heerlijk om hier te zijn. Je kan het beste een scooter huren. En voor een geweldige zonsondergang, ga je naar Kuta beach waar een mooie baai is met een paar heuvels die je een prachtig uitzicht geven. Surfen doe je ook daar. Ga ook trekken door de rijstvelden en tetebatu. Dit is een unieke ervaring en je ziet wilde apen en allerlei soorten flora en fauna.

Pluspunten Lombok

  • aardige locals
  • goed te doen per scooter
  • prachtige natuur

Minpunten Lombok

  • duurder dan bali of java
  • de wegen zijn soms slecht of totaal niet verlicht
Ultieme tip: Geniet van de zonsondergang op Kuta beach
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

lombok is mooier dan gedacht bijzonder aardige inwoners lombok is authentiek (bezocht in september 2017)

Review geschreven door John Raterman op 12 november 2017

Lombok is nog authentiek, mooie natuur, mooie stranden. Lombok ontdek je het best op een scooter, lekker toeren daar is ruimte voor. Surfen of snorkelen ook mooi. Lombok is ons gezin heel goed bevallen.

Pluspunten Lombok

  • ruimte
  • mooie stranden
  • en mooie natuur

Minpunten Lombok

  • honden die loslopen
Ultieme tip: Kuta Lombok daar een scooter huren en toeren
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Backpacken in Lombok. (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Tom Heurkens op 12 november 2017

Lombok was voor mij het mooiste eiland in mijn reis door Indonesië. Het is echt authentiek Indonesië en niet boordevol resorts en hotels zoals het nabijgelegen Bali. Vol ongerepte natuur, wildlife, de meest vriendelijke bewoners en heerlijkste seafood! Absoluut een aanrader voor de wat avontuurlijke reiziger op zoek naar authentiek Indonesië.

Pluspunten Lombok

  • authentiek
  • puur
  • vriendelijke bewoners
  • ongrept

Minpunten Lombok

  • slechte wegen
  • weinig toeristen infrastructuur
  • basic voorzieningen
Ultieme tip: Heerlijk onstressen en surfen in Kuta Lombok.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lombok (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Mirjam Van Geest op 12 november 2017

Prachtig eiland. Prachtige stranden bij Kuta. Rinjani was een van de zwaarste, maar mooiste ervaringen uit mijn leven. Hele relaxte sfeer in Kuta. Leuke restaurantjes. Ook erg geschikt voor surfen en duiken.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
8 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Na Rinjani bijkomen in Kuta
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lombok (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Thuy-Anh Dinh op 12 november 2017

Bali is een enorm populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders, waarbij Lombok een beetje het vergeten kind is. Erg zonde, want dit eilandje heeft ook veel te bieden! Lombok is wel een stuk minder toeristisch, en daarom dus ook minder bruisend dan Bali. Maar heeft toch wel genoeg moois te bieden waardoor je je prima een paar dagen hier terecht kunt.

Pluspunten Lombok

  • betaalbaar
  • natuur
  • authentiek
  • cultuur

Minpunten Lombok

  • rustig
Ultieme tip: Lombok is vanaf Bali bereikbaar vanaf boot (vanaf oost Bali) of vliegtuig. Als je al in oost Bali bent, is het handiger om de boot te pakken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lombok, weg kunnen zijn van de massa (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Michiel van den Bos op 12 november 2017

Zodra je het binnenland van Lombok in gaat zit je tussen de locals en ben je weg van de toeristen. Vanuit Tetebatu heb ik uren gelopen door rijstvelden en met apen gevulde bossen. Met een goeie locale gids zie je echt het authentieke Lombok zonder andere toeristen tegen te komen. Eet fruit uit bomen, herbruik een banenblad als paraplu en geniet van het echte en pure Lombok. De openheid en vriendelijkheid van mensen, de nieuwsgierigheid van kinderen en de gastvrijheid zijn geweldig.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
nvt Stranden

Pluspunten Lombok

  • autenthiek
  • eten
  • natuur
  • cultuur
  • gastvrijheid

Minpunten Lombok

  • geen
Ultieme tip: Ga het binnenland in, weg van de kust en de massa. Geniet van de puurheid van Lombok.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het was een geweldige ervaring.... (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Monique Brokke op 06 november 2017

Lombok Senggigi was prachtig... We zijn met onze gids Ali naar deze prachtige waterval geweest. Het is niet zo'n bekende en we waren er dus die dag als enige. Mooi om dingen te zien waar het niet zo toeristisch is.

Minpunten Lombok

  • jammer dat ze net als op Bali er zo
Ultieme tip: Ga naar Senggigi op Lombok.... en ga met gids Ali mee van Lombok Private Tours. Dan zie je dingen die je anders niet zou zien...
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonovergoten eiland (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Jan Stuijver op 08 mei 2017

Heerlijke stranden, prachtige vergezichten, mooie jungle. Een relaxt eiland met aardige gastvrije mensen. Heerlijk eten met smaak en passie bereid. Mooie hotels met gastvrije staf. Goedkoop vervoer en prachtige plekken om te snorkelen.

Pluspunten Lombok

  • vriendelijke mensen

Minpunten Lombok

  • geen
Ultieme tip: Kila sunset bar in Senggigi
Aangeraden voor: Avonturiers

Lombok (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door lies levecque op 07 mei 2017

Jammer maar helaas wordt Lombok, net zoals Bali, overspoeld door het toerisme waardoor veel wordt aangepast aan 'onze' westerse normen. Overal vind je er al prijzige luxe hotels en eilanden zoals Gili Trawangan zijn volgebouwd met hotels en weten geen blijf met het afval waardoor het midden van het eiland een grote vuilnisbelt ligt.
Toch blijft Lombok een eiland met een prachtige natuur, vriendelijke bevolking, lekker eten en mooi weer. Het eiland heeft veel te bieden en kan volgens mij iedereen bekoren.
Je kan vanuit Lombok ook gemakkelijk de andere eilanden van Indonesië aandoen. Dit is een aanrader want ieder eiland is uniek!

7,8
7 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
6 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Lombok

  • als avonturier kan je er de Rinjani vulkaan beklimmen
  • prachtige natuur met eindeloze stranden watervallen en magische rijstterassen
  • lekker eten en vriendelijke bevolking

Minpunten Lombok

  • net als Bali te toeristisch aan het worden
Ultieme tip: Plan niet teveel op een korte tijd zodat zodat je niet vergeet te genieten van al dat moois rondom je.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

TIU KELEP WATERVAL (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Dillan Visser op 07 mei 2017

Fantastisch! Vanuit Bali met de boot naar lombok, mensen zijn zeer vriendelijk en het is rustiger dan Bali. De Rinjani is zeker een aanrader, kost wel wat moeite maar dan heb je wel wat. De watervallen zijn niet zo druk bezocht als in Bali, perfect voor die ene mooie foto.

Tip: ga met de boot naar de Gili-eilanden of door naar Nusa Lembongan!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Lombok

  • eten
  • locals
Ultieme tip: Gewoon gaan
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Summit Mt. Rinjani (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Erik Veerkamp op 07 mei 2017

Natuurliefhebbers opgelet. Je hebt niet alles op deze aarde gezien zolang je niet een vulkaan hebt beklommen. En hoe cool is het om een nog actieve vulkaan te beklimmen?

Tijdens een driedaagse hike kan je op het prachtige Lombok de vulkaan Mt. Rinjani beklimmen. Een dag door de wolken klimmen, een prachtige zonsopgang meemaken over de vulkaan heen, een nachtklim onder ontelbaar veel sterren, zeven trappen naar de hemel - of hel, god die dingen zijn lang en zwaar - beklimmen, even ontspannen in een vulkanische bron en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit is echt een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Beleef het ook en boek je reis naar Indonesië zo snel mogelijk!

Pluspunten Lombok

  • Avontuurlijk
  • Rustig
  • Natuur

Minpunten Lombok

  • Duurzaamheid
Ultieme tip: Verlaat het drukke en toeristische Bali/Gili en trek de binnenlanden in van Lombok met als hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) summit Mt. Rinjani (3,726 m).
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Mt Rinjani beklimmen (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Addy Polet op 07 mei 2017

Natuurliefhebbers reizen vaak de hele wereld over om de mooiste plekjes te vinden en wij zijn geen uitzondering. Net van de gebaande paden af, maar toegankelijk genoeg om er goed naartoe te kunnen met een gids, is Mt. Rinjani op Lombok.

Wil je een keer testen hoe goed jouw conditie nu echt is en tegelijkertijd genieten van een prachtig landschap? Wil jij ook tussen de wolken slapen, de zon zien opkomen boven een onvergetelijk uitzicht en jouw spieren laten rusten in een vulkanische brond? Wil jij drie (of vijf) dagen wandelen en uitgeput maar vol van al het moois dat je hebt gezien gaan slapen? Ga dan Mt. Rinjani beklimmen!

Pluspunten Lombok

  • Hulpvaardige en vriendelijke locals
  • Goede gidsen
  • prachtige natuur
  • Geen grote resorts

Minpunten Lombok

  • Er ligt veel plastic overal dus we moeten helpen duurzaamheid te brengen
Ultieme tip: Mt. Rinjani beklimmen! Echt, al het andere valt erbij in het niet! (en niet tegen de taxi chauffeur zeggen dat je haast hebt)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De porters van de Rinjani (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Jan Roelofs op 21 april 2017

Ik heb de klimtocht naar de Mount Rinjani gedaan. Een zware driedaagse tocht. Dag een naar de kraterwand, prachtig. Dag twee, Om twee uur op, naar de top, om half acht terug, ontbijt en dan naar beneden naar het kratermeer. Daar lekker gezwommen, en toen weer omhoog aan de andere kant van de kraterwand. Toen was ik al moe. De volgende dag helemaal naar beneden, bij het eerste hotel gestopt en daar gebleven om twee dagen uit te rusten. De porters hebben mijn respect gekregen, zij lopen op teenslippers, dragen een zware last en huppelen over het traject alsof het een simpel paadje is. RESPECT heren.. Maar een fantastische tocht, wel zwaar.

Pluspunten Lombok

  • Natuur

Minpunten Lombok

  • Soms bevolking onvriendelijk.
Ultieme tip: Tanjung Ringgit, een vergeten uithoek, wel erg mooi.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Vrijwilligers werk lombok (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Maartje De Groot op 23 januari 2017

Ik ben voor drie weken naar lombok geweest om mijn moeder te helpen en te bezoeken tijdens haar vrijwilligers werk. Lombok is een land dat nog heel Puur is. Er komen nog niet zoveel toeristen als in de rest van Indonesië. Vele mensen die in lombok wonen gaan we regelmatig naar de Gili eilanden om daar geld te verdienen. De bevolking is heel behulpzaam en erg aardig. Je kunt er heel goed eten ook aan kleine tentjes langs de weg. Bij lotus bijvoorbeeld betaald je nog geen vier euro voor een lekker gerecht. Tuurlijk zijn er ook duurder tentjes maar dat zijn echt meer restaurants.

Pluspunten Lombok

  • Het land is nog niet zo touristisch
  • Divers
Ultieme tip: Guning rinjani national park toch naar watervallen, de Gili eilanden en het is erg leuk om te surfen in Gerupuk.
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Lombok

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors