Klimaat Papoea

Klimaat Papoea

Het klimaat op Papoea is het hele jaar vochtig. Vooral langs de kust en de lager gelegen gebieden is het tropisch, warm en vochtig. In de hoger gelegen gebieden is het koeler. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 26 graden celsius.

Het droogste deel van Papoea is Merauke in het zuidoosten, dit is ook het enige deel van het eiland dat savanne begroeing kent. Tussen mei en oktober is het klimaat relatief droog. In de moessontijd kan de regenval zeer zwaar zijn. Als het regent dan regent het heel hard en vaak lange tijd achter elkaar.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors