Berastagi
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Berastagi

door Getaway Travel

Vlakbij Medan ligt het kleine bergstadje Berastagi. Het stadje ligt op een hoogte van 1.300 meter tussen twee vulkanen. De Gunung Sinabung en de Gunung Sibayak. Door de hoogte heerst er een koel en aangenaam klimaat.

Het stadje wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis om de twee actieve vulkanen te beklimmen of het Gunung Leuser National Park te bezoeken. De Sinabung ligt het verste weg vanaf Berastagi.

ZELF NAAR Berastagi?

Bekijk alle 12 reizen naar Berastagi

Karo Batak

Noord-Sumatra is het thuisland van de Bataks. Deze bevolkingsgroep wordt onderverdeeld in zes stammen, die ieder hun eigen dialect en gebruiken hebben. Voor de Batak is de ziel, die ze tondi noemen, het belangrijkste deel van de mens, dier en plant. In Berastagi vindt je de Karo Bataks, ook wel Tanah Karo.

Beklimming Sinabung

De beste startlocatie voor het beklimmen van de Sinabung is het Karo-dorp Marinding, dat op een hoogte van 1.200 meter ligt. Sinabung is 2.450 meter hoog en je doet er ongeveer drieënhalf uur over om naar boven te klimmen. Door de vulkanische omgeving is Berastagi rijk aan tropische vruchten en kruiden die je in overvloed kan kopen op de markten.

Culturele hoofdstad

De fruitmarkt van de stad is erg populair geworden. De prijzen zijn daardoor gestegen en de lokale bevolking haalt zijn fruit vaak ergens anders vandaan. Ieder jaar in februari vindt er een fruit- en bloemenfestival plaats.

Berastagi is ook de culturele hoofdstad van de Karo Batak. Door middel van de architectuur, zang, dans en eeuwenoude rituelen kun je kennismaken met de interessante Batak-cultuur.

Reizen Berastagi

Meer Berastagi

Reviews Berastagi

Onbeschrijfelijk (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Eline Schokker op 19 november 2018

Wanneer je naar Berastagi gaat, bezoek dan om z'n minst de Sibayak vulkaan. Wij zijn om 4 uur 's ochtends op pad gegaan. Je ziet niks en het is een flinke klim maar de zonsopgang is het meer dan waard.

Pluspunten Berastagi

  • indrukwekkend
  • avontuurlijk

Minpunten Berastagi

  • koud
Ultieme tip: Ga met een gids op pad. Doe de Sibayak vulkaan trekking met zonsopgang. Het is een flinke klim dus trek ook goede schoenen aan een neem warme kleding mee.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Berastagi en vulkanen! (bezocht in mei 2014)

Review geschreven door Jannika Niks op 11 juni 2017

Het geluk mogen hebben voor drie dagen in Berastagi geweest te zijn. Echt een aanrader voor diegenen die toch in Noord Sumatra zijn! En dan misschien niet zo zeer de stad zelf maar de vulkanen. We hebben de Sibayak beklommen en man wat een ervaring. Oké ik geef toe het was zo nu en dan echt heel pittig en een pauze om bij te tanken was soms erg welkom terwijl we door de jungle hikeden. Maar uiteindelijk was alles het waard bij het zien van die geweldige vulkanische rotsvorming en de zwavelgassen die nog steeds opstijgen uit gaten!
Ook de mensen in Berastagi zijn erg vriendelijk, d een stad ligt hoger dan steden als Medan dus het klimaat is koeler.

Pluspunten Berastagi

  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur

Minpunten Berastagi

  • De zijstraten zijn zoals in Medan nogal troosteloos
Ultieme tip: Geen accomodatie, maar de tip om vooral met de jeugd te praten wanneer ze contact met je zoeken. Ze zijn echt geïnteresseerd in buitenlanders en willen graag hun engels oefenen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors