Berastagi

Berastagi

door Getaway Travel

Vlakbij Medan ligt het kleine bergstadje Berastagi. Het stadje ligt op een hoogte van 1.300 meter tussen twee vulkanen. De Gunung Sinabung en de Gunung Sibayak. Door de hoogte heerst er een koel en aangenaam klimaat.

Het stadje wordt vaak gebruikt als uitvalsbasis om de twee actieve vulkanen te beklimmen of het Gunung Leuser National Park te bezoeken. De Sinabung ligt het verste weg vanaf Berastagi.

Karo Batak

Noord-Sumatra is het thuisland van de Bataks. Deze bevolkingsgroep wordt onderverdeeld in zes stammen, die ieder hun eigen dialect en gebruiken hebben. Voor de Batak is de ziel, die ze tondi noemen, het belangrijkste deel van de mens, dier en plant. In Berastagi vindt je de Karo Bataks, ook wel Tanah Karo.

Beklimming Sinabung

De beste startlocatie voor het beklimmen van de Sinabung is het Karo-dorp Marinding, dat op een hoogte van 1.200 meter ligt. Sinabung is 2.450 meter hoog en je doet er ongeveer drieënhalf uur over om naar boven te klimmen. Door de vulkanische omgeving is Berastagi rijk aan tropische vruchten en kruiden die je in overvloed kan kopen op de markten.

Culturele hoofdstad

De fruitmarkt van de stad is erg populair geworden. De prijzen zijn daardoor gestegen en de lokale bevolking haalt zijn fruit vaak ergens anders vandaan. Ieder jaar in februari vindt er een fruit- en bloemenfestival plaats.

Berastagi is ook de culturele hoofdstad van de Karo Batak. Door middel van de architectuur, zang, dans en eeuwenoude rituelen kun je kennismaken met de interessante Batak-cultuur.

Like deze pagina

Reizen Berastagi

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors