Bali
8,8
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
9,2 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 518
  • Aantal waarderingen: 273

Balinees paradijs (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Danique Van der leest op 15 november 2018

Prachtig eiland waarbij de onbekende plekken een paradijs zijn. Een plek om tot rust te komen waarbij vervoer zo geregeld is. Prachtige tripjes naar de nusa eilanden zijn voor snorkelen zeker aan te raden.

Pluspunten Bali

  • locals zijn behulpzaam
  • prachtige natuur

Minpunten Bali

  • te toeristisch
  • teveel verkeer
Ultieme tip: Snorkelen bij de nusa eilanden en turtle island
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cultuurshock met beauty (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Natasja Sinke op 15 november 2018

Bij aankomst is het eerste wat je denkt: wat heb ik nu weer gedaan. Een cultuurshock dus, echter na 2 dagen zagen we steeds meer mooie dingen en deden we steeds leukere dingen waardoor de shock al snel weg was. De eerste week hebben we een aantal tempels bezocht, zijn we wezen raften, massages, Nusa eilanden, snorkelen en lekker op het strand gelegen. De laatste week reisde ik alleen verder en heb ik Ubud bezocht. Het beklimmen van mount batur, bezoeken van verschillende watervallen, raften en het eten bij verschillende leuke tentjes hoort hierbij.

Pluspunten Bali

  • Op niet toeristische plaatsen zijn de mensen heel aardig en behulpzaam
  • Veel Indonesiërs spreken engels
  • Het eten is heel goed
  • Ga snorkelen!

Minpunten Bali

  • Op toeristische plaatsten zijn de mensen soms wat aanvallend
  • Heel erg druk
  • Wanneer je niet goed in onderhandelen bent betaal je soms 3 x zoveel dan andere toeristen (raften 250 mensen in onze boot hadden 700 betaald)
Ultieme tip: Verwacht niet dat je op zo een klein eiland binnen 30 min op je volgende bestemming bent. Ga er relaxt heen en zie hoe het gaat. Eet bij Warung meestal het beste en goedkoopst
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bali super vakantie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Martin Becht op 15 november 2018

Bali, een van de vele eilanden van Indonesië. Het land van zee, zo'n, lekker eten, vriendelijke mensen, prachtige natuur.
Wij hebben genoten en gaan zeer zeker nog een keer terug naar Bali, en Sumatra is eerst onze volgende bestemming.

Pluspunten Bali

  • Heerlijk eten
  • goedkoop
  • gezellig uitgaansleven

Minpunten Bali

  • je wilt niet meer naar huis
Ultieme tip: Rondtrekken op Bali, mooie tempels, prachtige natuur, rijstterassen en vooral de hartelijke ontvangst door de indonesische bevolking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie Bali met familie (bezocht in april 2007)

Review geschreven door Remmo Tolsma op 15 november 2018

Bali was een bestemming die wij nooit zullen vergeten. Alles is zo relaxed en vreselijk aardige mensen. Wij hebben ons vermaakt in Sanur in een Hotel direct gelegen aan het strand. Dus elke dag dat wij geen excursie deden lagen wij lekker te genieten van de Zon en de heerlijke omgeving. Met de excursies zijn we geweest bij de rijstvelden en ik de vulcaan en heerlijk vis gegeten vers op het strand bij Kuta. Het is ons plan om zeker weer een keer terug te komen. Eten deden wij vaak bij Bobby, s op het strand bij Sanur erg lekker en gezellig. Verplaatsen is op Bali makkelijk met de Blue Taxi. Is goedkoop en betrouwbaar.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Zoek een hotel lekker aan het strand en je hebt elke dag plezier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Prachtige bali (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Nienke Kaal op 15 november 2018

Onze drie weekse vakantie in bali hebben win als suoer ervaren! Wij zijn wezen rond reizen, van Canggu naar ubud, naar amed, nusa lembogan en als laatst seminyak. Een fantastische vakantie met veel mooie plekken! Voor ons was drie weken bali genoeg, ik vond het erg prachtig maar daarentegen ook erg toeristisch. De mensen zijn er allemaal super lief en willen je overal graag mee helpen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Een klein eilandje naast bali, nusa Lembogan, is een plekje waar je moet zijn geweest. Heel klein schalig maar prachtige blauwe zeeen en witte stranden ☀️
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali met als hoogtepunt de watervallen! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Roxanne Dix op 14 november 2018

Met zijn 2e hebben we een rondreis door Bali en Lombok gedaan, wat een prachtig en vriendelijk land.

Veel tempels bezocht, rijstvelden, wezen raften en als hoogte punt zwemmen in de watervallen.

We zijn ook naar Nusa Lembongan geweest om te snorkelen, helaas geen manta’s gezien. Op Gili Meno zijn we een aantal dagen geweest, wat een mooi eiland en snorkelen met de schildpadden is geweldig! Wij hadden de luxe dat ze zich voor ons hotel bevonden.

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • heerlijk eten
  • mooie bezienswaardigheden

Minpunten Bali

  • veel toeristen in lovina bij de dolfijnen
Ultieme tip: Bezoek de watervallen en neem een duik!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonsondergang Kuta (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nicole Pape-Walraven Borst op 14 november 2018

Bali is een heerlijk eiland met veel groen,rijstvelden,vulkanen,
watervallen,stranden.
Natuur,cultuur en vele soorten dieren.
Aardige mensen,lekker eten.
Heerlijke zee om in te zwemmen en golven voor surfers.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Het eten goedkoop.

Minpunten Bali

  • toeristenwinkels lijken teveel op elkaar
Ultieme tip: Kotobuki1,kan je goed eten voor weinig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een geweldige plek (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Loes Cox op 14 november 2018

Bali is een plek waar je alles kunt ondernemen en ontdekken. Wij hebben Bali als eerste backpack bestemming gekozen en dit is ons ontzettend goed bevallen. Het is makkelijk om het eiland zelf te ontdekken door gebruik te maken van scooters, taxi's en het openbaar vervoer. De bewoners zijn allemaal even aardig en behulpzaam en ze maken het allerlekkerste eten. Zowel de natuur in de buitengebieden als de winkelstraten in de drukkere plaatsen zijn aantrekkelijk. Er is voor ieder wat wils. De eilanden van Nusa Lembongan en de Gili's zijn aan te raden om na, tussen of vóór Bali te ontdekken. Ontdek dan nog meer het vakantiegevoel door de bounty stranden en de heerlijke kokosnoten. Wij gaan zeker weten nog een keer terug!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • natuur
  • Eten
  • Bewoners
  • Vervoer

Minpunten Bali

  • Uitlaatgassen
  • Denpansar
  • Seminyak
Ultieme tip: Ga naar Nusa Lembongan en duik of snorkel bij de Nederlanders Kim en Bastiaan, Scuba Center Asia. En pik hier meteen even een gezond hapje mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

geweldige reis Bali (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Yvonne Nieuwendijk op 13 november 2018

Geweldige ervaring om dit mee te maken.

Wij hebben een rondreis Bali gedaan.

Ubud Lovina Sanur en vele andere mooie plaatsen.

Geslapen in mooie hotels zelfs midden in de rijstvelden.

Je moet zelf heen gaan om de sfeer geuren en kleuren te ervaren.

Tempels monkey town tweeling meren vulkanen dolfijnen spotten etc.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie kleine luxe hotels
Ultieme tip: Lovina mooie zonsopgang met de dolfijnen spotten. Gong restaurant mooie ervaringen met luxe auto opgehaald van hotel naar restaurant en terug
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Charlotte Rinket op 13 november 2018

Sanur, Kuta, Ubud en Lovina zijn erg mooie en leuke plaatsen! Duiken/snorkelen, raften, tempels bezoeken, naar monkey forest. Er is vanalles te beleven! Je kunt er avontuurlijke dingen doen, maar ook heerlijk aan het strand liggen.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Poppi’s restaurant is erg lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing bali! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marcel Zwenne op 13 november 2018

Bali is echt een pareltje in azië op 17 uur vliegen van amsterdam kom je in een heel andere wereld terecht waar het leven super is de bevolking is super aardig en de vele plekken om te bekijken zijn ronduit schitterend ubud, tempels , heerlijk eten en prachtige stranden wat wil een mens nog meer kortom ik bem verliefd geworden op bali en ga zeker volgend jaar weer terug

Ultieme tip: Bali swing in ubud
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ibis legianstreet hotel (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Stacey Lynch op 13 november 2018

Goed, schoon hotel, alleen het eten was schaars na een paar dagen was je er wel op uitgekeken. En bij het zwembad had je prachtig uitzicht! Hier vandaan kan je ook het grootste gwk beeld zien die in bali staat.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige lokals
  • mooie bezienswaardigheden
  • altijd warm
  • goedkoop

Minpunten Bali

  • openbaar vervoer
  • snel donker
  • voedselvergiftiging
Ultieme tip: Ga snorkelen! Dit was zo geweldig snorkelen met vissen en schildpadden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali 2017 (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pim de Jonge op 13 november 2018

Ik heb prachtige reiservaring gehad op dit bijzonder mooie eiland, rijk aan flora fauna en prachtige tempels, bij het eiland veel prachtig koraal gezien. Dan heb ik het nog niet eens over de schitterende rijstterassen gehad! Een eiland wat je niet mag missen en een keer moet zijn geweest Bali je was prachtig!

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijke bevolking
  • flora en fauna
  • cultuur

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: De rijstterassen die op lijst van Unesco staan, dichtbij Ubud
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In Villa Taman di Blayu pal aan de rijstvelden ervaar je nog het pure Bali (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Jan Mooij op 13 november 2018

Het is hier kleinschalig en de architect heeft zijn werk goed gedaan. Alles is schitterend op elkaar afgestemd. De 8 bungalows en het restaurant, waar ook weer kleine paviljoentjes zijn; alles dezelfde authentieke stijl. Er is een mooi en groot zwembad. Alles wordt iedere dag weer met veel inzet perfect onderhouden. De tuin is prachtig aangelegd en vanaf je veranda kijk je rechtstreeks op een leuke en afwisselende variëteit aan werkzaamheden op de rijstvelden. De keuken was meestal goed van kwaliteit, maar ze hoefden dan ook alleen maar voor ons te koken en het is duidelijk beter om de keuze zowel voor ontbijt als diner feitelijk een dag van te voren op te geven. villa nr. 7 is één van de betere. Die heeft een groot overdekt terras, met elektra en WiFi, dat direct uitkijkt over de rijstvelden. Dan een ruime slaapkamer met 2 prima en grote bedden en daarachter nog een extra ruimte als een soort inloopkast; de badkamer met douche is heel groot en aan één kant open; daarin is dan nog een groot bad naast een vijver met vissen en de huis schildpad; schitterend. De airconditioning is de beste die wij in lange tijd hebben meegemaakt.
Verwacht in en om het resort geen spectaculaire activiteiten. Ga vooral wandelen via het pad langs het Subak irrigatiekanaal door de rijstvelden en keer terug via de desas van het dorp Blayu en je zult steeds weer verrast worden door de variëteit en onbeperkte hartelijkheid van het echte Balinese dorpsleven. Je zult dan ook veel van de personeelsleden van het resort tegenkomen bij hun eigen dorpswerkzaamheden. Deze week waren er frequent activiteiten bij de twee lokale dorpstempels, dit ter voorbereiding op Nyepi dag volgende week. Direct buiten het resort en in Blayu zijn er op de lokale bevolking gerichte winkeltjes, warungs en een kleine lokale markt.
Wij hebben de hotel auto met chauffeur Gusti ingehuurd en daarmee een aantal tripjes zelf ingevuld.
We waren voor het tweede jaar op dit resort en ook nu vonden wij het best weer fijn.

Pluspunten Bali

  • de variëteit en onbeperkte hartelijkheid van het echte Balinese dorpsleven

Minpunten Bali

  • Je moet het super toerisme zien te mijden
Ultieme tip: Ga vooral wandelen via het pad langs het Subak irrigatiekanaal door de rijstvelden en keer terug via de desas van het dorp Blayu
Aangeraden voor: Stellen

Monkey forest bali (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Joyce Huijbregts op 13 november 2018

Bali is een prachtig land met super bewoners. Ze zijn altijd vriendelijk. Er is zoveel te zien van dieren tot de mooiste tempels en stranden. Het weer is lekker we hebben in de 17 dagen dat we daar waren maar 1 keer regen gehad em dat was snachts.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • mensen

Minpunten Bali

  • drukte op wegen met scooters
Ultieme tip: Ga naar een van de rijstvelden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De waarschuwing (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Rianne van den Boomgaard op 13 november 2018

Iedereen kent de Zeetempel Pura Luhur Uluwatu wel, die ooit in Bali is geweest. Het is een ideaal punt om de zonsondergang te bezichtigen, met honderden andere toeristen. Dit was mijn 3e keer op het paradijselijke eiland Bali. De eerste keer was 3 jaar geleden en in deze reis heb ik bijzonder grote veranderingen gezien, veranderingen die weergeven hoe extreem het toerisme dit eiland in beslag neemt. Een zeer bekend topic tegenwoordig, Massatoerisme. Deze foto heeft daar ook iets mee te maken. Het terrein rondom de tempel is het eigendom van de Langstaart Makaken. Deze kleine, brutale aapjes maken een bezoekje altijd wat avontuurlijker dan vele denken. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer snel in het ongevraagd ''lenen'' van je zonnebril.

Het aapje op de foto zat op de reling van een uitkijkpunt (Of nu is het meer een fotoshoot punt...). Er waren 2 mannen (van Oost-Aziatische afkomst) die het aapje constant aan het uitdagen waren. In eerste instantie keer het aapje niet op of om, tot dat de man (zo leek het) uitreikte met zijn hand om iets naar hem te gooien. Het aapje werd boos en gaf hem één waarschuwing -waar ik een paar meter vanaf stond en op het perfecte moment klikte met de camera- en de deinsde terug.

Voor mij gaf het zeer zeker niet alleen een mooi plaatje, maar eigenlijk laat het zien wat het toerisme doet met Bali. Al zijn de afgegeven waarschuwen schaars en worden ze steeds minder serieus genomen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
6 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende varierende natuur
  • Rijk aan cultuur

Minpunten Bali

  • Extreem toeristisch geworden
  • Weinig backpackers
Ultieme tip: Mijn beste tip is een speciale, unieke Gunung Batur trekking. Overnacht in Bunbulan Hill Hostel en niet alleen de trekking, maar de hele ervaring is extreem unniek!
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali droomreis (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sylvia van der Heijden op 13 november 2018

Bali..tja....lieve mensen...spotgoedkoop...heerlijk weer... veel flora en fauna....heerlijk eten..zeker ook Europees..mooie goedkope hotels....rust....karma...hindoeïsme...teveel om op te noemen. Zeker gaan !

Pluspunten Bali

  • goedkoop

Minpunten Bali

  • veel verkeer
Ultieme tip: Gili eilanden...pura Besakih (moedertempel) ..vulkaan .waterval..donkey feest...olifantenpark..bij locals op visite
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

ENJOY BALI!!! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marcel Zwenne op 13 november 2018

Sanur op bali is zon strand en een belevenis eten in de echge balinese warungs in de main street en fietsen langs de hele kustlijn van sanur is echt adembenemend luieren op het strand en sightseeing op het eiland gaan prima samen

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Maak een teip naar ubud waar je de authentieke balinese hout snijwerk cultuur kan zie
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

prachtige herinnering (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Marjan Busman-langereis op 12 november 2018

Wij waren op Bali in Lokapaksa een minder toeristisch gebied pal bij Lovina. Onze dochter ging daar trouwen op een droomlocatie daar in één van de prachtigste vila's op Bali. Het was een schitterende ervaring voor mijn dochter en schoonzoon maar ook wij als groep van 21 die met hun mee waren. Wij hebben er met de hele groep een vakantie aan vastgeknoopt van 1 week bali, 1 week een rondreis op Java met vliegtuig heen vanaf yogyakarta met gids en bus via oa de borobudur, prambanan, Bromovulkaan treinreis naar Malang en met de boot weer terug naar Bali waarna we nog 1 week hebben genoten bij de prachtige villa van week 1. Het enige wat ik heel jammer vond is het vele plastic op de stranden en afval wat overal gewoon ligt, maar daarentegen de mensen daar zijn super ook op Java.
Al met al een vakantie om nooit meer te vergeten.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trouwerij op Bali (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kok op 12 november 2018

Gevlogen met Garuda van Amsterdam naar Bali. De temperatuur is te omschrijven als enorm warm. De mensen die wonen op Bali zijn uiterst vriendelijk. Er zijn ongelofelijk veel dingen om te bezichtigen, zoals diverse tempels, rijstvelden en vele andere dingen. De Hindoestaanse religie ontgaat je niet op Bali. (Beelden ,offeringen ). Ook het eten bij lokale eetgelegenheden is aan te raden zo ontzettend anders en lekker. Ook voor Bali als trouwlokatie te kiezen is aan te raden want er zijn zoveel sprookjesachtige plekken met een uiterst mooie achtergrond, getuige de foto die door mij ingestuurd is. Het is lang vliegen MAAR dit wordt goedgemaakt zodra je op Bali aankomt.

Pluspunten Bali

  • Mensen van Bali (lokale) vriendelijk

Minpunten Bali

  • Ontzettend warm weer
Ultieme tip: Neem de tijd om alles goed te bekijken en om het in je op te nemen. En vraag rustig om enige uitleg als je ergens iets over wil weten of er meer over wil weten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors