Bali
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
9,2 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 439
  • Aantal waarderingen: 230

Journey 2.0 (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Klm Sie op 01 januari 2018

Bali was de start van "kimmie2.0". Na een maand vrijwilligerswerk in een weeshuis op Java vertrok ik begin december ondanks alle geruchten over mt Agung naar Bali. En gelukkig heb ik dat gedaan!! Bali is een geweldig eiland met zoveel plekken om te ontdekken. De natuur met al haar schoonheden, de mensen met hun eeuwige glimlach en gastvrijheid en alle bezienswaardigheden die met zorg in staat worden gehouden.
Ons hoogtepunt was het beklimmen van de vulkaan Batur (het kleine broertje van vulkaan Agung). Mijn eerste vulkaan/berg, maar zeker niet de laatste. We zien de zon opkomen achter de indrukwekkende mt Agung en voelen ons alsof we de hele wereld aan kunnen. Mt. Agung spuwt zo af en toe een wolkje uit.
Het klinkt cliché maar Nusa Lembongan is echt een must see. Iedereen adviseert dit, maar nu weet ik waarom. Het is een geweldig mooi eiland met lieve bewoners. De sfeer, het eten en de omgeving is fantastisch! We namen een duikcursus bij Lembongan dive center (ik, die nog nooit tot verder dan mijn middel de zee in ging) en hebben mogen genieten van de onderwaterwereld. Schildpadden, een orang oetan krab, honderden mooie vissen en een pijlstaartrog, mogen we in ons duiklogboek noteren.
Daarnaast zijn Pecatu, Ubud en Lovina mooie plaatsen om te verblijven. In Ubud sliepen wij in een guesthouse voor 12 euro per nacht inclusief ontbijt,midden in het centrum. Dit huisje was alsof we op onze huwelijksreis waren, zo mooi en goed verzorgd!
Wij hebben een gids geboekt die ons 2 dagen rondreed en zodoende alle grote tempels, watervallen etc gezien. Hierdoor krijg je meer mee van de geschiedenis en de religie van het land.
Ik kan nog veel meer vertellen, want 4 weken Bali is eigenlijk niet eens lang genoeg!!
Kortom, Bali is geweldig!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • lekker eten
  • natuur
  • betaalbaar
  • mooi
  • romantisch
  • sportief
  • religie
  • goedkoop overnachten

Minpunten Bali

  • kuta
  • is erg toeristisch
Ultieme tip: Eet elke dag bij een warung, geniet vh indonesische eten en de gastvrijheid! Bijv.warung Music in Lovina waar Guru (20jr) gitaar speelt en zingt terwijl zijn zus het eten bereidt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

View at Pura Lempuyang Luhur in Bali (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Vikash Gopie op 31 december 2017

Bali is een eiland vol schatten en bezienswaardigheden waar je je ogen uitkijkt. Tempels zoals Pura Lempuyang Luhur, strandgebieden als Sanur, het dorpje Ubud en de eilanden Penida en Lembongan zijn aanraders op Bali. Op de eilanden is het mogelijk om te zwemmen, snorkelen en zijn er volop watersport activiteiten.

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • Aardige locals

Minpunten Bali

  • Slechte infrastructuur
Ultieme tip: The Elephant in Ubud is dé plek voor vegetariërs.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijke ervaring! (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Sanne Willems op 31 december 2017

Bali is heerlijk! De mensen zijn zo ontzettend vriendelijk en je vind er eigenlijk alles (feest, cultuur, natuur, rust).

De tukad cepung waterval was echt wel de mooiste bestemming van onze vakantie! Wat een geweldig pareltje en zo’n mooie sfeer rondom! We hadden een privé chauffeur die ook allerlei verhalen erbij vertelde dus erg veel respect voor deze plek!

Duiken is een aanrader als je meer wil dan snorkelen. Er is super veel te zien en de scholen daar hebben veel internationale leraren dus je kan altijd wel iemand in je eigen taal vinden.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • lekker eten
  • mooie cultuur
  • van alles te doen
  • prachtige plekjes

Minpunten Bali

  • criminaliteit rondom kuta
Ultieme tip: Tukad cepung waterval en Suluban beach met vloed. Geweldig uitzicht.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig land en ontzettend aardige mense (bezocht in januari 2013)

Review geschreven door Henriette Kist-Leusink op 31 december 2017

De warmwaterbronnen vond ik indrukwekkend en de tempels waren echt zo mooi. Het mooie van de natuur, de rijstvelden. Het heeft zoveel indrukken achter gelaten. Om nooit meer te vergeten. We zijn op een koffie proeverij geweest, dit was erg leuk om te doen. Heel veel leuke restaurantjes om te eten en voor weinig geld. Ook kun je er leuk winkelen.

Pluspunten Bali

  • je kan er lekker eten. veel te zien

Minpunten Bali

  • ook veel armoede
Ultieme tip: De rijstvelden zie je natuurlijk wel eens op tv, maar om daar zelf te staan is zo geweldig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers

Noord Bali (bezocht in augustus 2014)

Review geschreven door Carla van der Wal op 31 december 2017

Door het werk van mijn echtgenoot zijn we eerst in Jakarta geweest en een vakantie op Bali er aan vast geplakt. Wij hebben een villa via Airbnb in noord Bali gehuurd en zijn van daaruit tripjes gaan maken en dat is ons geweldig bevallen, het enige wat een beetje tegen viel is de afstand van het vliegveld naar het noorden, die was 3 uren rijden door de bergen van Bali, maar ik kan iedereen die wat meer rust wil het noorden aanraden.

Pluspunten Bali

  • bijzonder aardige mensen
Ultieme tip: huur een chauffeur dat is het ultieme reizen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sanur (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Hilda Groothuis op 31 december 2017

We verbleven in een prachtig hotel met zwembad aan het strand. Een taxi was zo geregeld om deze plek verder te verkennen.
Prachtige plek om te eten bijvoorbeeld in het Gong restaurant, te shoppen in het winkelcentrum en aan het strand te liggen. Er zijn voldoende ATM's aanwezig.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • zeer betaalbaar
Ultieme tip: Bezoek het Gong restaurant.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weken bali (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Rowena Greebe op 31 december 2017

Bali is een geweldig eiland! Lieve mensen, lekker eten en prachtige plekken! Ik ben er 3 weken geweest samen met mijn vriend en we zijn er heerlijk tot rust gekomen. Er is zo veel te doen en te zien, dus ik zou er minimaal 3 weken blijven (of langer als je kunt)

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • lekker eten
  • veel te doen

Minpunten Bali

  • ver vliegen
Ultieme tip: Kelingking beach, echt een stukje paradijs op aarde
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

een reis om nooit te vergeten (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Ireen Slootmaaker-Elzinga op 31 december 2017

Eindelijk, na 10 jaar dromen, ben ik met mijn zus 12 dagen naar Bali geweest!
We zaten aan de oostkust in Candidasa. Een leuk dorp, met goede uitvalsmogelijkheden naar prachtige bezienswaardigheden.
Zorg voor een privé chauffeur, die brengt je voor Max €30 de hele dag naar de mooiste plekjes.
Slapen doe je in prima hotels voor gemiddeld €30 per kamer (2 pers inclusief ontbijt)

8,8
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • gastvrij
  • betaalbaar
  • mooie natuur
  • prachtige cultuur

Minpunten Bali

  • regen en bewolking in december
  • hoog vocht gehalte
  • openbare toilet niet altijd hygienisch
Ultieme tip: Neem een chauffeur om de mooiste plekjes te zien
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bezoek aan het paradijs Bali 2017 (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Mike de Vries op 31 december 2017

Bali is prachtig. Het is een relaxed land met relaxte mensen, prachtige natuur en hemelse stranden. Ook onder water is het schitterend met de pracht en praal aan vissen. Je kan er heerlijk eten zowel westers en uiteraard indonesisch, wat zeer betaalbaar is.

8,7
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • mooie hotels

Minpunten Bali

  • verkeer
  • scooters
  • auto
Ultieme tip: Ik zou naar het oosten van Bali gaan. Daar is het niet zo druk met toeristen maar wel prachtige cultuur te zien van het eiland en mooie stranden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali2017 (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Esther Van Beek op 31 december 2017

Wij zijn naar Uluwatu,Changgu, Gili Meno en Ubud geweest dit jaar. Het was de perfecte combinatie van strand/surfen, scooteren door de mooie gebieden, tempels bezichtigen en de jungle waar we O.a een kajaktocht hebben gedaan midden door een overweldigend mooie natuur. Relaxen en actief zijn, ontzettend lieve mensen ontmoeten, gastvrijheid ervaren, heerlijk eten en zoveel meer. Bali heeft ons hart gestolen!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • De bevolking
  • heerlijk eten en drinken
  • mooie natuur
  • voor ieder wat wils
Ultieme tip: Maak de combinatie tussen plekken in Bali met verschillende natuur. Zoek zowel de rijstvelden als de jungle als de stranden op! Deze variatie is echt heel fijn.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mijn Bali ervaring (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Stephanie Colenbrander op 31 december 2017

De “locals” zijn hardwerkende mensen maar zijn zo ontzettend lief. Heerlijke eten, prachtige omgeving om heerlijk tot rust te komen. Prachtige Balinese tempels, klederdracht, de offers is overal liggen voor hun geloof. Het geeft toch iets extra’s en speciaals

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Zeker naar een Food court gaan! Niet duur en erg lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kleurrijk Bali! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Nicole Smit op 31 december 2017

Bali was prachtig! De perfecte combinatie tussen relaxen, prachtige natuur en cultuur, heerlijk eten en ontzettend lieve en oprechte mensen. Alles mag, niets moet. Heel erg genoten van alles dat het eiland te bieden heeft! Ik kan niet anders dan Bali enorm aanraden als valantiebestemming!

Pluspunten Bali

  • bevolking is erg oprecht
  • het eten is heerlijk
  • mogelijkheden vervoer

Minpunten Bali

  • veel toeristen
Ultieme tip: Ubud, het Watu Jimbar resort in Sanur, met de jeep de bergen in en kleine dorpjes bezoeken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ontspan en geniet (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Sarah Van schaik op 31 december 2017

Wij zijn een gezin met 2 kleine meiden van 3 en 1 jaar oud. We reizen regelmatig en dit keer was indonesie aan de beurt! Bij aankomst, heerlijke warmte en wat ons meteen opviel is de groene natuur.. 5 weken lang zijn we gebleven, alleen de eerste 4 overnachtingen hadden we geboekt en daarna zijn we gewoon gebleven waar we wilde zijn. Een groot deel van onze reis hebben we doorgebracht in Sanur en wat verder het binnenland in. Niks moet, alles mag was ons motto, soms drukke dagen andere weer heel relaxt. Rond scooteren met beide een dochter in een draagzak was een geweldig beleving, je voelt de wind door je haren, en ruikt en ziet alles zoveel beter dan vanuit een auto!! Met kinderen in Bali heel goed te doen, kinderbedjes zijn bijna bij elk hotel aanwezig en ook luiers en babievoeding is overal te koop!

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • goed voor kinderen
  • mooi groen
  • veel te zien en doen
Ultieme tip: Huur een scooter en ga rond rijden!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Huwelijksreis Indonesië (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Eline-Lara Couwenberg op 31 december 2017

Was prachtig!! ...............................................................................................................................................................................

7,8
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
7 Natuur
9 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • Afwisselend

Minpunten Bali

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Gilli trawangan
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Marga Alvers op 31 december 2017

De diverse tempels en rijstvelden zijn prachtig, de mensen zo vreselijk lief. Heerlijk eten en de natuur is prachtig! Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan beide vulkanen en de watervallen.
Al met al: een adembenemend eiland!

Pluspunten Bali

  • Lekker weer
Ultieme tip: Restaurant Poppies in Kuta en loewak koffie drinken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

under the volcano (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Brenda van den Brand op 31 december 2017

Ga eens verder dan het toeristische zuiden, geen Kuta, Seminyak of Canggu voor ons. De rest van het eiland is prachtig, omgeving Ubud, Tulamben, Amed. Daar nog het ongerepte land, lieve mensen en natuurlijk het heerlijke eten.

Pluspunten Bali

  • prachtige natuur
  • heerlijk eten
  • lieve mensen

Minpunten Bali

  • te druk in het zuiden
Ultieme tip: Duiken in Tulamben
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wij zijn verliefd!! (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Peter van Leer op 31 december 2017

Ja op onze leeftijd kan dat echt. Een heerlijk gevoel waar je niet tegen vecht.
Wij zijn verliefd op Bali, een paradijs dat zoveel te bieden heeft en waar de inwoners zo vriendelijk zijn.
Dan voelen wij ons als Westerlingen maar heel klein.
Op dit Goden-eiland komen wij graag voor de 6de keer.
En is steeds de mooiste vakantie, ieder jaar weer.
Het verveelt nooit, de beste "Place to be", ooit!!.

Pluspunten Bali

  • relaxed
  • natuur

Minpunten Bali

  • plastic troep
Ultieme tip: Reis over het hele eiland en voel de magie van het zo geprezen Bali.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magische Bali (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Jose Kuypers op 30 december 2017

Bali is een geweldig eiland van met n rijke cultuur en zeer mooie natuur met vele tempels en hele vriendelijke mensen. Ik voel me helemaal thuis daar en geniet van hun heerlijk gerechten in de gezellige restaurantjes en uiteraard wandelingen en relaxen op het strand. De sfeer is gewoon betoverend zelfs in de regentijd. Heerlijk op terras wat drinken buiten regen en toch die zwoele warmte en het geluid van de krekels op de achtergrond. Magisch gewoon.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • cultuur
  • , natuur
  • ,vriendelijkheid
Ultieme tip: Als je van natuur houdt ga naar het midden van Bali Ubud geweldig
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Balinese dream (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Gudrun Flobert op 30 december 2017

Bij het landen in Denpasar ervaar je het meteen. Je bent op reis. De geur van zoete rijst en wierook komt je tegemoet. Duiken en snorkelen in Amed... duikers logeren in Geria giri Shanti. Nadien met de boot naar De Gili eilanden, waar je op Gili Meno zelf een schildpadje kan vrijlaten en op Gili air n paardentaxi kan nemen...en heerlijk kan duiken bij manta dive resort. S avonds romantisch dineren op het strand met een lekkere cocktail erbij. Dan.terug naar Bali...een verfrissende douche nemen in de Gitgit waterfall...daar ter plaatse een gids huren die je alles over de bijzondere planten en kruiden vertelt. Een van de vele tempels bezoeken en waterpaleizen bezichtigen. Een boomstamkanotochtje maken over een kratermeer nabij Munduk... zwemmen in je infinity pool in villa dua Bintang..na een tocht door de jungle. Heerlijk wandelen tussen de rijstvelden van Jatiluwih en dan naar Ubud. De place to be qua logement daar is the rice joglo bij Sonu. Zalig! Een yogales nemen in de prachtige natuur, raften op de Ayung river, een selfie met een olifant nemen in het elephant park en de aapjes van monkey forest trotseren. Kokosmelk drinken uit een vers geplukte kokosnoot en rijst met groenten eten op een bordje van bananenbladeren. Heerlijk Bali... supervriendelijke mensen...verbazingwekkende natuur. Een droomvakantie! Ook met kids!

Pluspunten Bali

  • super locals
  • mooie natuur
  • duiken
  • betaalbaar
  • lekker eten
Ultieme tip: Neem een massage!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kennismaking Bali (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Marion van Ratingen op 30 december 2017

Bali was een onvergetelijke kennismaking met andere interessante culturen en gewoontes, het overheerlijke eten, de meest aardige mensen, prachtige natuur, mooie excursies, adembenemende zonsondergangen, sportieve activiteiten en relaxte rustmomenten. Het was een voorrecht om dit met ons gezin samen te beleven. Voor ieder wat wils en zeker voor herhaling vatbaar!

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
8 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • natuur
  • bevolking
  • betaalbaar
  • zon
  • zee
  • eten
  • hotel

Minpunten Bali

  • verkopers
Ultieme tip: Maak een rondreis en bezoek meerdere plaatsen. Zo combineer je al het moois wat Bali te bieden heeft! Een onvergetelijke ervaring! Ubud en Gili waren voor mij favoriet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors