Bali
8,8
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
9,2 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 569
  • Aantal waarderingen: 313

Herinneringen aaan een mooie reis (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Hilda Evers op 20 november 2019

Bali is erg mooi.we waren in ubud en kochten daar keeltabletten.toen we weer buiten waren werden we beroofd door een aap.mn vriendin had het tasje goed vast en daardoor viel de inhoud op straat alwaar een aap de pot met keeltabletten weg graaide en de poten nam.
we hebben er veel mooie dingen gezien .veel cultuur en prachtig natuur en heerlijk genoten.kleurrijk en vriendelijke mensen.daar wil ik nog weleens naar toe.
Grts hilda

Pluspunten Bali

  • gezellige restaurants
  • ,leuke winkeltjes
Ultieme tip: We waren er 2 dagen als onderdeel van een rondreis java en bali. We hadden er graag langer willen blijven om iets meer van bali te zien.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis met als een van de hoogtepunten Bali! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Natascha Miltenburg op 20 november 2019

Tijdens de rondreis die ik met een vriendin maakte zijn we een week gestopt een Bali. Helaas hebben we daardoor niet alles kunnen zien, maar wel de sfeer kunnen proeven. Wat een mooie natuur! Overal lopen apen in het wild. Wel jammer dat het de afgelopen jaren in sommige gebieden wel erg toeristisch is geworden.

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • lekker eten
  • prachtige natuur
  • goed bereikbaar

Minpunten Bali

  • toeristisch
Ultieme tip: Ga naar de rijstvelden. Deze zijn echt prachtig!! nergens heb ik ze zo groot gezien als in Bali.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bezoek aan Besakih tempel (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Sabrina Vredeveld op 20 november 2019

Wat een mooi eiland! Heel veel mooie plekken bezocht,genoten van de omgeving. Bevolking super vriendelijk en gastvrij! Heerlijk eten , mooi weer en veel natuur! Zeker nog een keer terug om meer te zien!

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijkheid
  • natuur
  • lekker eten
  • warm
Ultieme tip: Download Grab dat is daar de Uber taxi goedkoop en van deur tot deur!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Lovina, Noord Bali (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Cobi Brocx-Ennik op 19 november 2019

Via AIRBNB een prachtige luxe villa gehuurd, 7 nachten. Zwembad in de tuin. € 45,00 per nacht.
1 km lopen vanaf het strand. Gesnorkeld en dolfijnen gespot. Prachtig koraal gezien tijdens het snorkelen. Vriendelijke gastvrije mensen zijn de Balinezen.
Als je geluk hebt kun je' s avonds aan het strand de glowing plankton waarnemen.

Pluspunten Bali

  • aardig
  • gastvrij
  • vegarestaurants
  • goedkope taxi
  • goedkope hotels

Minpunten Bali

  • druk
  • geen voetpaden
Ultieme tip: Lovina bezoeken, nog geen massa toerisme daar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mount Batur (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Rosanne Kamphuis op 19 november 2019

Mount Batur is een berg op bali naast een vulkaan. Wij hebben een wandeling gemaakt met een gids die dit 3/4 keer in de week doet. De wandeling moet ‘s ochtends vroeg zodat als je boven bent je de zon ziet opkomen. De wandeling duurt 3 tot 5 uur. De wandeling was erg zwaar.. je zag niks en het was geen recht asfalt waar je op liep. Soms liep je op losse stenen, losse takken of zand waardoor het nog zwaarder werd. Toen wij eenmaal boven waren voelden we eigenlijk hoe koud het daar was. Van het zweten naar die kou was niet heel plezierig. Maar de zonsopgang maakte alles goed, dit was prachtig! Iets wat ik nooit meer zal vergeten. 2 dagen later was de vulkaan die naast de Batur staat uitgebarsten. Maar nu kan je er gewoon weer op lopen! Het stadje waar de Batur staat is ook heel bijzonder om te zien. Het is er kouder dan op de rest van het eiland en alles heeft een sombere, donkere uitstraling. Ik zou zo weer terug gaan als het kon.

8,3
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • lekker eten
  • aardige locals
  • romantisch
  • prachtige zonsopgangen en ondergangen

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • chaotisch verkeer
Ultieme tip: De mount Batur beklimmen, de reisvelden in Ubut bezoeken (waar ook de foto is gemaakt), en langs de stranden van Uluwatu!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig Paradijs (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Gerdien Van horssen op 19 november 2019

Wat een mooi en liefdevol land
Onroerend van de eerste tot de laaste dag,
De natuur de kleine eilandjes de dolfijnen in lovina de reistvelden
De tempels en vooral het liefdevolle en de energie wat het eiland je geeft

Ultieme tip: Ga erop uit en huur een prive chauffeur ze weten de mooiste plekjes,
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Munduk Bali (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Es de Ruijter op 18 november 2019

Munduk is een klein plaatsje hoog in de bergen. Het is een nog onontdekt plaatsje waar je vooral moet komen vanwege de mooie natuur, de vele prachtige watervallen en de mooie zonsondergangen. Zeker de moeite waard als tussenstop van het zuiden naar het noorden van Bali.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijkheid

Minpunten Bali

  • slechte wegen
Ultieme tip: Munduk waterfalls
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Just amazing (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Iris Temmink op 18 november 2019

In 1 woord geweldig! Prachtige locatie, mooi weer en lieve mensen.
Blijf niet op 1 plek, maar verken het eiland! Het is er zo mooi.
Highlights:
Kuta
Nusa Lembongan
Gili
Sanur
Ubud
Huur een auto, of scooter om het eiland te verkennen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • mooie stranden en natuur

Minpunten Bali

  • oplichting
Ultieme tip: Rondtrekken. Bezoek de andere eilanden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers

Bali west bezocht. Wat een prachtig gebied zonder al te veel toeristen (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Mike de Vries op 18 november 2019

Dit jaar hebben we het westen van Bali bezocht vanuit onze uitvalbasis Sanur waar het lekker luieren op het strand is.
Maar west Bali is een aanrader. De mooiste rijstvelden, de mooiste natuur, betaalbaar verblijf en nog niet zo heel druk.

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • Zeer betaalbaar en fantastische bevolking

Minpunten Bali

  • Op sommige plaatsen erg druk met teoristen en auto
Ultieme tip: Bezoek West Bali
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Populair Bali (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Maryse Boonstra op 18 november 2019

Bali is een prachtig eiland. Door de mooie stranden, watervallen en rijst terrassen is het een populaire bestemming geworden. Soms net even té populair, waardoor je veel toeristen tegenkomt. Zeker op plekken als Ubud. Als je een bezoekje aan Bali brengt is het zeker de moeite waard om ook andere Indonesische eilanden in je reisschema op te nemen.

Pluspunten Bali

  • Goed bereikbaar
  • Divers landschap
  • Relaxed

Minpunten Bali

  • Zeer toeristisch
  • Weinig contact met locals
Ultieme tip: Breng een bezoekje aan Lovina in het noorden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers

Sangeh Monkey Forest (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Evie Smeets op 18 november 2019

Sangeh Monkey Forest was een must om te bezoeken. Dit is het niet toeristische apenbos in Bali, gelegen in het midden-westen van Het land. Iedereen die naar binnen kwam werd begeleid door een ‘zookeeper’ waardoor je een erg veilig gevoel kreeg. De apen waren totaal niet agressief tegen mensen en weten waar ze wel of niet mogen komen. Het park is mooi aangelegd en je krijgt uitleg over de apen, en de standbeelden in de tuin. Een echte aanrader om naartoe te gaan en mooie foto’s te schieten met een aap op je schouder, of mama met een tweelingaapje.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • natuur
  • diereb

Minpunten Bali

  • veel afval langs de wegen
Ultieme tip: Een bezoekje aan Sangeh Monkey Forest.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sangeh Monkey Forest (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Evie Smeets op 18 november 2019

Sangeh Monkey Forest was een must om te bezoeken. Dit is het niet toeristische apenbos in Bali, gelegen in het midden-westen van Het land. Iedereen die naar binnen kwam werd begeleid door een ‘zookeeper’ waardoor je een erg veilig gevoel kreeg. De apen waren totaal niet agressief tegen mensen en weten waar ze wel of niet mogen komen. Het park is mooi aangelegd en je krijgt uitleg over de apen, en de standbeelden in de tuin. Een echte aanrader om naartoe te gaan en mooie foto’s te schieten met een aap op je schouder, of mama met een tweelingaapje.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • aardige locals
  • natuur
  • diereb

Minpunten Bali

  • veel afval langs de wegen
Ultieme tip: Een bezoekje aan Sangeh Monkey Forest.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Engels les geven aan kansarme kinderen op Bali (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Jesper Kwint op 17 november 2019

Bali is alles wat het beloofd. Het eten is er lekker, de natuur is er adembenemend en de locale bevolking ontvangt je met open armen. De vibe die er hangt is erg relaxed en weggaan is dan ook erg moeilijk.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • vibe
  • eten
  • locals
  • natuur

Minpunten Bali

  • drukte
Ultieme tip: Verblijven in Canggu en lesgeven bij English Corner
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Onbeschrijflijk (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Jesper Kwint op 17 november 2019

Wij hebben een maand rondgereist door Indonesië, voornamelijk in en rondom Bali. We zijn de meest prachtige natuur tegengekomen, de meest vriendelijke mensen ontmoet en heerlijk gegeten. Indonesië is onbeschrijflijk.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur
  • mooie avonturen

Minpunten Bali

  • drukte
Ultieme tip: Snorkelen naar schildpadden en roggen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Thuiskomen op Bali (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Laura Reker op 17 november 2019

Het was voor mij de tweede keer op Bali en het voelde voor mij opnieuw als thuiskomen. De mensen, de cultuur, het eten en natuur met het vele groen maken het bijzondere eiland een onvergetelijke ervaring!

Pluspunten Bali

  • Vriendelijke locals
  • Fijn klimaat

Minpunten Bali

  • Het drukke zuiden
Ultieme tip: Bezoek het noorden van Bali of de mooie rijstvelden in de omgeving van Sidemen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Perfect honeymoon (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Melissa van Wee op 17 november 2019

Een van de mooiste plekken van Bali die nog door toeristen (gelukkig) vrij onbekend is en waar je echt nog het gevoel te hebben in Indonesië te zijn, is Munduk. Hoog in de bergen ligt een prachtige, kleine verborgen resort "Munduk moding plantation" met een werkende koffieplantage en een waanzinnig uitzicht vanaf een prachtige infinitypool. Romantisch, rustgevend en adembenemend mooi met de zonsondergang!

Ultieme tip: Munduk moding plantation om te overnachten in je eigen villa. Een kleinschalig luxe resort met zo'n 20 huisjes, perfect voor echt even weg zijn van alles met z'n tweeën.Topservice!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Aneta Lankhaar op 17 november 2019

Een prachtig eiland met heel veel mogelijkheden. Je kan cultuur en ontspanning goed combineren. Op de scooter naar een tempel en onderweg pak je een lunch op het strand of een duik in de zee. Er zijn ook veel locals die excursies aanbieden. Maak van te voren goede afspraken waar je wel of waar je niet naar toe wil. En een vaste prijs afspreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Wij verbleven in een rustig kleinschalig resort in Kuta. Vanuit Kuta zijn veel bezienswaardigheden te bereiken. Fijn als je niet telkens je koffer in en uit wil pakken.

Pluspunten Bali

  • Het eten is er heerlijk
  • Altijd een aangename temperatuur
  • Mooie stranden
  • Alles is nog betaalbaar
  • Prachtige natuur

Minpunten Bali

  • Weinig verkeersregels
  • Veel scooters op de weg
  • Zwerfhonden
Ultieme tip: Neem de tijd!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sit back and relax! (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Ronald Gilhuis op 17 november 2019

Om het jaar gaan wij naar Bali, als je ergens tot rust wil komen, lekker wil eten, maar ook cultuur wil snuiven..dan is dit een perfecte bestemming! Tip: vis eten op het strand van Jimbaran tijdens zonsondergang.

Pluspunten Bali

  • Eten
  • locals
  • service
  • natuur
  • cultuur
Ultieme tip: Vaste chauffeur: Budi! Heel vriendelijk, neemt de tijd en staat altijd voor je klaar.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali tips (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Wendy Ruisch-Habing op 17 november 2019

Bali is mooi, relatief goedkoop (als je je niet laat bedonderen), vriendelijk en.. druk!
De rust kun je opzoeken natuurlijk, maar ik was een beetje overdonderd toen we ons mengden in het verkeer. Nog nooit zoveel scooters in het verkeer gezien!
Ubud vond ik een heel mooi dorpje waar veel te beleven is. Monkey forest vind ik hier zeker een aanrader.
Verder zou ik dit aanrader:
- Waterbom park
- Turtle island
- Ubud Swing and coffee plantage
- Bird park
- Tanah Lot Temple

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijk
  • mooie natuur

Minpunten Bali

  • op sommige plekken zijn er veel locals die je op straat van alles willen verkopen
  • de drukte op de weg
  • het is geen schoon land. veel troep en afval overal waar je kijkt
Ultieme tip: Onderhandelen is geen taboe op Bali. Sterker nog; de taxi chauffers en marktlieden zetten extra hoog in!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali vakantie (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Janelle Waymire op 17 november 2019

De natuur is prachtig! Eten is heerlijk super heerlijk weer!
Bali is ook super romantic wil je met je liefde dit eiland bezoeken! Zeker zonsondergang op de indrukwekkende stranden die overal te vinden zijn

Ultieme tip: Bezoek de minder populaire dingen Zoals leke leke waterfall...
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors