Bali
8,8
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
9,2 Natuur
8,3 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 538
  • Aantal waarderingen: 297

Bali trip (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Joost ten Hove op 06 januari 2019

Bali is geweldig. Wat een leuke mensen en prachtig weer. Als je het een beetje goed opstippelt kom je op de meest fantastische plekken wat je nooit meer gaat vergeten. Bijvoorbeeld snorkelen op Nusa Lembongan of een voetmassage in Ubud.

Pluspunten Bali

  • lekker weer
  • lekker eten
  • goedkoop

Minpunten Bali

  • veel mensen
  • veel verkopers
  • file
Ultieme tip: Ubud, de theatervoorstelling in het paleis. Amazing
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Joost ten Hove op 06 januari 2019

We zijn onze reis begonnen in Sanur op de dag van de stilte, een heerlijke uitrust dag om te beginnen.
Onze reis werd vervolgd naar Nusa Lembongan, een prachtig mini eiland om heerlijke met je scooter rond te rijden en een snorkel tour te doen (of te duiken met Manta`s!) en af te sluiten met een zonsondergang en een cocktail in je hand. Onze laatste bestemming was het culturele Ubud, wat een andere wereld.

7,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
5 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • toeristisch
  • , lekker weer

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • veel taxi`s
Ultieme tip: Nusa Lembongan
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi land en een mooie cultuur (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Maaike Frieling op 30 december 2018

Wij hebben een rondreis gedaan met een Nederlandse gids dat was geweldig! We hebben veel gezien en hij kon alles goed uitleggen. Het is erg interessant om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en om te zien hoe ze daar leven. Ook de tempels zijn prachtig en de stranden. De rijstvelden zijn ook niet te missen

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • mooi landschap

Minpunten Bali

  • op sommige plekken veel toeristen
Ultieme tip: Neem een Nederlandse gids! Dan kom je zo veel meer te weten dan dat je alleen op stap gaat. Ze zijn gewoon te vinden op google. Wij waren bij Putu van Bali rondreizen.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Legongdans in Ubud (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Arthur Aerssens op 30 december 2018

Bali, een droomeiland. Zoek de authentieke plekjes waar het minder toeristisch is. Ze zijn er nog volop te vinden. Zeker in het noorden en binnenland. <Maar een dagje Ubud is een stukje wat je niet moet overslaan. En als je daar toch bent, bezoek dan een dansvoorstelling.

Pluspunten Bali

  • Mensen
  • eten
  • cultuur
  • weer
  • natuur
Ultieme tip: Ga naar de locals, slaap in homestays en leer dan het echte Bali kennen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Rust, rijst en rituelen (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Willy van Zanten op 28 december 2018

Op Bali is er voor ieder wat wils. Duiken en snorkelen, vertier, rust, cultuur, maar ook uitgaan en vooral heerlijk eten. In het rustigere oosten kun je prachtig wandelen. Overal zijn tempels, liggen en staan offertjes die iedere dag weer vers gemaakt worden. Het eiland is doortrokken van de religie en cultuur.

Pluspunten Bali

  • Bali is populair
  • druk

Minpunten Bali

  • Bali is populair
  • druk
Ultieme tip: In Ubud moet je natuurlijk eten bij Ibu Oka, heerlijk varkentje en wat zeer lekker is, zijn de krokante stukjes vet die op de barbecue gedropen zijn. Wees er snel bij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie Bali (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Iris Van Luijk op 19 december 2018

Bali is echt een prachtig eiland. Mooier, leuker en meer te doen als ik dacht. Je kan je daar wel een paar weken vermaken. Samen met mijn moeder ben ik 3 weken geweest. Ook naar de Gilis en naar Flores. is erg goed te combineren.
Ubud is een hele leuke stad. je ziet veel cultuur en de mensen zijn erg aardig. Wij zijn ook in het noorden van Bali geweest. Munduk, erg mooi veel natuur te zien en mooie watervallen. De jungle viel mij ietsjes tegen. De mooiste rijstvelden in Jatiluwi zijn prachtig daar zijn wij doorheen gefietst leuke tour aardige mensen. Verder niet veel te beleven daar. dus je hoeft er niet perse te verblijven. De Gilis zijn een geweldige aanrader. Mooiste plek waar ik ooit ben geweest.

8,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • prachtig
  • vriendelijk
  • veeltezien

Minpunten Bali

  • regenseizoen
Ultieme tip: Je hoeft niet alleen met de blue rai taxis. De meeste andere taxis zijn heel goed te vertrouwen en net zo makkelijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weeks in Bali (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marloes Bruinsma op 16 december 2018

Bali was een ongelooflijk mooi en indrukwekkend eiland, met prachtige natuur, cultuur en mensen. Meest indrukwekkend was wel het beklimmen van mount batur midden in de nacht. De mooie tempels, rijstvelden, bossen en stranden maken dit tot een ultieme vakantie vol avontuur!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbar
  • levendig
  • natuur
  • aardige mensen

Minpunten Bali

  • drukke verkeer
Ultieme tip: Locaal eten op het strand in Sanur. Pindasaus met iets van rijstekoeken. Geen idee wat ik heb gegeten maar het was heerlijk. En maar 0,35 cent omgerekend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali - Ubud (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Mariëlle Van Oijen-den Burger op 16 december 2018

Bali is echt een paradijsje. Locals zijn heel lief en gastvrij, de natuur is prachtig. Wij verbleven in een privé villa midden in de rijstvelden van Ubud. We hebben o.a. Mount Batur beklommen en daar de mooiste zonsopgang mogen aanschouwen, Tanah Lot bezocht en vooral ook heerlijk genoten van de rust, de prachtige vlinders, de vuurvliegjes, het heerlijke eten, de geweldig goede massages en de lieve mensen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis Bali (bezocht in november 2018)

Review geschreven door M Snellen van Vollenhoven op 15 december 2018

Wij zijn met een scooter Bali in het rond geweest. In 2010 ook op Bali geweest dus wij hadden al veel gezien en daarom nu naar plekken wat minder toeristisch is. Er is veel veranderd op Bali met voor en nadelen .Maar raad iedereen aan te kijken op de niet toeristische plekken. En ga bij de gewone man op straat eten. Oordeel niet over al het afval ed het is nog niet zo lang geleden dat wij dat in Nederland ook hadden wees hierin een voorbeeld. Neem geen plastic tasje aan ik heb gemerkt dat winkeliers er best al wel mee bezig zijn. Hou rekening met de gebruiken van hun cultuur zoals gepaste kledij bij tempels . Als wij zo graag naar een bounty eiland willen en daarvan willen blijven genieten zullen wij als toerist het goede voorbeeld moeten zijn en respect moeten hebben voor de waarden en tradities van het land.

Pluspunten Bali

  • bewoners zijn vriendelijk en beleefd.
Ultieme tip: Ga voordat je naar Bali gaat je eerst verdiepen in hun cultuur en pas je daar bij aan Dan zul je een fantastische beleving hebben.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Janneke Slager op 22 november 2018

Wauw Bali, wat heb je ons verrast. Sinds Bali een steeds populairdere bestemming is geworden, had ik het aantal toeristen wat hoger ingeschat. Maar wij zijn ook niet naar de meest toeristische plekken geweest. Op Bali is niks te gek, mensen die weinig hebben proberen jou een zo goed mogelijk verblijf/tripje/ervaring te geven. Wij hadden deze reis zelf georganiseerd en hebben een paar tours bij Agusto tours geboekt. Wat een service!! Bali is prachtig en elk stukje is weer totaal anders. Je moet geen haast hebben want het verkeer kan wat problemen geven. Maar een echte aanrader voor iedereen! Of je nou wil luieren op het strand of lekker actief bezig wil zijn, Bali is van alle markten thuis!

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • gastvrij
  • goedkoop
Ultieme tip: Ga naar Uluwatu, ‘s avonds komen er op het strand allemaal restaurantjes te voorschijn waar je de lekkerste vis kunt eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Relaxen, mooie natuur en vriendelijke mensen (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Anneke Hendriks-Loohuis op 18 november 2018

Sanur was onze eerste plek. Wij vonden het erg gezellig en je kunt er heerlijk relaxen aan het strand. Wij zaten dagelijks bij Sand Beach. Ideaal voor kleine kinderen! Daarna zijn we naar Ubud geweest. Hier hebben ze super leuke winkeltjes en mooie natuur. Goede afsluiter op Lovina met dolfijnen en een privé villa. Wij hebben een top vakantie gehad met een mooie mix van natuur, cultuur en rust.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
7 Stranden
Ultieme tip: Schommelen over de rijstvelden bij Sanur in de buurt. Warung Little Bird in Sanur, heerlijk eten!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing trip (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Deborah Verdoold op 18 november 2018

Bali is zo ontzettend mooi. De mensen zijn er heel lief en behulpzaam. Reken op veel chaos in het verkeer, maar je went er op zich zo aan. Wat mijn highlight was, was de trekking op Mount Batur. Dit was fantastisch. Midden in de nacht trokken we eropuit en net voor zonsopkomst stonden we boven. Met als kers op de taart een as spuwende Mount Agung.

Ultieme tip: Ga eten bij de locals! Dit is een hele bijzondere ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Cosette Huisman op 18 november 2018

Te veel mooie plekken om op te noemen, maar de tegenungan waterval was super mooi.Pantai kedungu is strand naast tanah lot Temple beste strand plek omdat het totaal niet toeristisch is en je heerlijk kan genieten van het mooi uitzicht. Bali mij favo bestemming ten alle tijden!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Nomad restaurant in Ubud, top eten! Tip: garnalen echt heerlijk
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderlijk mooi (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Ricardo Logmans Jansen op 18 november 2018

Bali is een schitterend eiland. Mooie tempels landschappen en heerlijk eten. De mensen zijn zo lief ze willen echt alles voor je doen. Mooi om te zien dat de mensen echt leven voor hun geloof. Ze bouwen bij elke woning of erf een altar. Daarna het huis. Altar gaat vaak meer geld in op. Al met al een mooie vakantie hoop cultuur. Echt een aanrader.

Ultieme tip: Google voor een Nederlands s sprekende gids voor weinig de hele dag op pad. Echt doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

wat bali het mooist maakt zijn de mensen! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lianne Wildenbeest op 18 november 2018

Ik vond vooral de natuur en de rust die Bali uitstraalt geweldig. Het. Mooiste van Bali vond ik het wat minder Touristische noorden. Twin lake en ook de watervallen daar zijn rustiger als die in de buurt van ubud. Moet je wel van wandelen houden :) sommige zijn best slecht bereikbaar.

8,7
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Geweldige mensen

Minpunten Bali

  • Kuta
Ultieme tip: Warung_ng (Nusa penida)
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Octopus gespot (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Naomi Van der Zwaan op 18 november 2018

Het eiland is ontzettend divers, van hotspots tot het originele Bali. We hebben beide delen van het eiland gezien, zijn in Canggu en Ubud geweest voor de wat hippere plekken. Daar kun je ook goed eten als je geen Indonesisch wil eten. We hebben privé surflessen genomen en gewandeld over de waanzinnige groene rijstvelden, maar we zijn ook naar het noorden van Bali geweest waar het toerisme nog minder is doorgedrongen. Daar hebben we veel snorkeltrips gemaakt. Met een vissersbootje de zee op en de kapitein weet het beste waar je nog mooie koraalriffen kan zien. De onderwaterwereld is adembenemend. We hebben zelfs een octopus gezien!

Pluspunten Bali

  • Lieve bevolking
  • Heerlijk eten
  • Diversiteit

Minpunten Bali

  • Geen rechtstreekse vlucht
Ultieme tip: Surflessen in Canggu en snorkelen in Amed
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1 keer en nooit meer...........weg! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Harmen Leussink op 18 november 2018

Oké. Ik ben 1 van de weinige mensen die het geluk hebben om iets langer op Bali te kunnen verblijven dan andere mensen. Tijdens mijn backpacktrip door Azie kon ik Bali natuurlijk niet overslaan en geloof me, dat wil je ook niet. Bali heeft alles wat ik zoek in een bestemming. Zon, zee, stand, cultuur, lekker eten, natuur en niet te vergeten het leven is voor ons Westerlingen niet erg duur. Na 3 weken kris kras het eiland te hebben verkend met een uitstapje naar de Gili eilanden was ik verkocht. Ik hoefde dan ook niet na te denken toen mij hier een baan werd aangeboden en ik afgelopen september met een enkeltje Bali, Nederland weer heb verlaten.

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • Bali is alles in 1
  • Klimaat
  • Cultuur
  • Natuur
  • Nachtleven
  • Mensen ontmoeten

Minpunten Bali

  • Druk
  • Toeristisch
  • Infrastructuur
Ultieme tip: Ontdek! Bali heeft zoveel te bieden. Zoek en ontdek wat het beste bij jou past en blijf vooral niet op 1 plek.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Vivian Wouters op 16 november 2018

Tip: neem prive chaufeur voor 25 euro de hele dag trek er ook zelf op uit naar de omringende eilandjes heel mooi om te doen ge met prive chaufeur er op uit. Ubud Gilli eilanden love eiland zonder auto's, met scooter is daar goed te doen en je ziet het hele eiland.

Minpunten Bali

  • chaoties verkeer
Ultieme tip: Veel rondtrekken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Een uitdagende reis/ A challenging journey (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Kristy Heiligenberg op 16 november 2018

Een week voordat ik naar Bali zou vertrekken verstuikte ik mijn enkel terwijl ik een berg afliep in Siena in Italië. Het was de week daarna erg onzeker of ik uberhaupt in staat zou zijn om te backpacken in Bali. Na een week had ik toch de beslissing genomen te gaan en dit was de beste beslissing die ik kon maken. Ondanks dat ik rustiger aan moest doen dan ik wilde, heb ik nogsteeds een heleboel activiteiten kunnen ondernemen en prachtige gebieden kunnen bezoeken. Voor de wedstrijd heb ik een foto ingestuurd van het laatste stuk van de trap naar het kelingking strand . Dit was vanwege het voorval voor mij psychisch en fysiek een uitdaging. Hoofdzakelijk omdat de trap hier op hield en het de rest van de route vooral klimmen en klauteren zou zijn. Wat was het een beloning toen ik eindelijk beneden was en mijn voeten kon begraven in het zand, met daarbij een geweldig uitzicht!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • De meest vriendelijke bewonders
  • Veel backpackers
  • Prachtige eilanden

Minpunten Bali

  • Geen
Ultieme tip: Huur een scooter en ontdek de omgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali, bounty? (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Annemarie de Groot op 16 november 2018

Bali is een prachtig eiland maar als je ergens wilt komen (per auto bijvoorbeeld) moet je behoorlijk veel tijd uittrekken. Wij waren er 6 dagen dus dan kun je niet alles zien. De stranden zijn heel mooi, de vulkaan ligt iets verder weg en Ubud valt erg tegen. Massatoerisme....

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Mooie natuur en stranden.

Minpunten Bali

  • Teveel toeristen en daardoor te druk.
Ultieme tip: Huur een gids die je overal naar toe rijdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors