Bali
8,8
9,0 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,1 Locals
9,2 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 588
  • Aantal waarderingen: 323

Makepung Buffalo race is een unieke ervaring om een keer mee te maken (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Hans Straub op 28 december 2019

Bali is een prachtig eiland.
De natuur is prachtig en de mensen zijn zeer gastvrij en vriendelijk.

Voor ieder budget zijn er hotels te vinden, van zeer luxe tot heel eenvoudig.
Met een privé chauffeur zie je de mooiste plekjes.

9,0
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
7 Stranden

Fantastisch Bali (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Annet VesterLoevesijn op 19 december 2019

De theeplantage Orchideeën en libellepark/bonsai Park in Ubud de natuur is zo mooi je waant je in totale relaxe omgeving massages /fysio salons, strand, Monkey park, oneindige rijstenvelden, vele restaurantjes en lokale winkeltjes, verkoop kunst verfdoeken

Pluspunten Bali

  • Aardige behulpzame inwoners

Minpunten Bali

  • Rondom Denpasar is het erg druk qua doorstroming verkeer
Ultieme tip: Galamore in Kuta is een heel klein familie restaurant maar heerlijk gegeten en erg goedkoop, mooi houtsnijwerk en zilversmederijen. Bezoek de nauwe straatjes ipv de grotere bekende
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Genoten (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Ireen Slootmaaker-Elzinga op 11 december 2019

Bali is een prachtig eiland.
De natuur is prachtig en de mensen zijn zeer gastvrij en vriendelijk.

Voor ieder budget zijn er hotels te vinden, van zeer luxe tot heel eenvoudig.
Met een privé chauffeur zie je de mooiste plekjes.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • Mooie natuur
  • gastvrij
  • fijne temperatuur
Ultieme tip: Ga eens wat verder naar het oosten, weg van de drukke steden. Candidasa is een prima uitvalsplek om Bali te verkennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Strandvakantie op Bali (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Monique Guiaux op 06 december 2019

Fantastische vakantie gehad in het Luxury Resort Laguna in Nusa Dua.
Mooie kamers , heerlijk eten en een prima service. Vandaar uitstapjes gemaakt o.a naar Ubud waar deze foto is gemaakt.Het nadeel vond ik de slechte wegen.
Taxi’s zijn goedkoop maar je bent wel lang onderweg omdat de wegen zo smal en druk zijn. Scooter huren kan ook maar men rijd wel aan de linkerkant.
Nusa Dua heeft een lang breed strand met een aantal luxe resorts die verbonden zijn door een lange boulevard. Je komt er heerlijk tot rust. Een aanrader.

Minpunten Bali

  • slechte wegen
Ultieme tip: Bezoek Ubud
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali the place for respect love and peace. (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Thera Van Wanrooy op 05 december 2019

Dit jaar was ik voor 3 weken in Bali ,ongelofelijk hoe respectvol,behulpzaam en liefdevol de mensen daar zijn. je krijgt er een heel zen gevoel over je heen ,het is voor mij ook een echte droomvakantie geweest.Een echte aanrader!

Pluspunten Bali

  • super lieve mensen
  • behulpzaam
  • schitterende plek

Minpunten Bali

  • sorry maar ik weet er geen.
Ultieme tip: Je kunt het beste excursies doen met taxi's dit kost niet veel geld en ze blijven de hele dag bij je, je kunt dan ook zelf bepalen waar je heen wilt
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Heerlijk serene omgeving. (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Bart Kluskens op 04 december 2019

Met twee weken Ubud op Bali kom je helemaal tot rust. Ondanks de drukte van het verkeer, je loopt dagelijks vast in de files, kom je toch overval waar je wilt zijn. Van vulkanisch gebied tot witte stranden aan de kust. Met mijn gezin met twee kleine kinderen in hotels gezeten met zwembad en fantastische verzorging door uiterst gastvrij personeel. Van daaruit met taxi het eiland rond gereisd naar de verschillende tempels, spa, vulkanisch gebieden en heerlijk gemountainbiked met Bali Rides. In centrum Ubud dagelijks gegeten tegen een mooie prijs in de meest fantastische restaurantjes. Bali heeft veel te bieden en goed te bereizen met kinderen waardoor ik graag nog eens terug zou gaan.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kuta Bali (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Rudi Haryono op 04 december 2019

Kuta Bali is een plek die je zeker moet bezoeken. Als je van de drukte houdt dan is het hier the place to be. Een van de dingen die je moet bezoeken als je hiernaartoe gaat is Water Bom Bali. Een ware beleving. Er zijn volop eetkraampjes die je kan kiezen.

Pluspunten Bali

  • Weer
  • eten
Ultieme tip: Als je een taxi neemt niet de Bluebird taxi pakken maar een van Grab. Veler maler goedkoper dan de Bluebird taxi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met je rugzak op naar bali (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Puck de Koning op 03 december 2019

Surfen in bali!
Altijd al een droom van me geweest, maar wanneer doe je het nu echt? Mijn moeder heeft me op een avond overgehaald om gewoon het ticket maar te boeken, en ja daar ging ik voor het eerst alleen met het vliegtuig en buiten Europa! Mega spannend, maar wat heb ik er veel van geleerd! Eerst heb ik een heerlijk weekje gesurfd en met mijn lieve gloedje nieuwe vrienden uit allerlei verschillende landen ben ik nog twee weken verder gereisd! Wat heb ik genoten van bali! Wat een heerlijk eiland, de bewoners zijn erg vriendelijk en heel behulpzaam! De natuur en cultuur is prachtig, je kan hier lekker relaxen, maar ook actief een topvakantie hebben! Daarnaast is het eten ook nog heerlijk, Aziatisch, maar ook genoeg westerse zaken waar je gewoon pizza of hamburgers kan eten! Ik kan iedereen bali aanraden!

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • lekker eten
  • behulpzame locals
  • zee

Minpunten Bali

  • geen openbaar vervoer
  • niet overal werkende pinautomaten
  • snachts onveilig
Ultieme tip: Mount Batur beklimmen zoals op mijn foto!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ubud campuhan ridge walk (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Tessa De Goede op 03 december 2019

In Ubud heb je de ‘campuhan ridge walk’. Een prachtige wandeling over een riggel die ik heb gedaan met zonsopgang. Er zijn dan nog weinig toeristen en je dag beginnen in zo’n plaatje is echt amazing!!

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • lekker eten
  • prachtige natuur
  • makkelijk bereikbaar

Minpunten Bali

  • scooter ongelukken
Ultieme tip: Als je niet van apen houdt, boek dan je accomodatie zo ver mogelijk bij het monkey forest vandaan. Die hele straat en het hele gebied rondom monkey forest is begeven door apen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Magisch (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Dewi Hurks op 02 december 2019

Voor de 2e keer geweest en het verveeld niet. Het voelt voor mij als thuis. Veel toeristen? Helaas wel maar do as the locals do en sla die tempels over, zoek de natuur op en ga bij locals op visite en je hebt de mooiste ervaring van je leven

8,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Do as the locals do
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderful Indonesia (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Walter van Zwienen op 25 november 2019

Afgelopen zomer zijn mijn vriendin en ik voor de tweede keer naar Azië gegaan. De vorige keer was in 2017, toen bezochten we Vietnam, Cambodja en Hongkong. Omdat Azië ons zo goed beviel, kozen we voor een rondtrip door Indonesië. Nadat we twee weken door Java hebben gereist, zijn we met de boot naar Bali overgevaren. We kwamen aan in Lovina, een leuk dorpje aan het strand met levendige restaurantjes, barretjes en een boulevard. Wat we in Java hebben gemist met barretje, maakte we in Bali goed. We hebben een rondreis gemaakt door de mooie groene natuur, verschillende hindoetempels bezocht en door de groene rijstvelden van Tegallang gewandeld. In Ubud, was een gezellig dorp met veel toeristen waar we ook een bezoek hebben gebracht aan de vele aapjes in het Monkey Forest. Bali heeft een geweldige mix van natuur, tempels, lekker eten, hele lieve Balinezen die alles eraan doen om je er thuis te laten voelen, gezellige restaurantjes en barretjes.

Pluspunten Bali

  • Overheerlijke Nasi Goreng met Saté

Minpunten Bali

  • Massatoerisme voor de dolfijnentour in Lova. Circa 100-130 boten met toeristen die dolfijnen opjagen ipv vanuit de boot rustig dolfijnen aanschouwen
Ultieme tip: Als een resort of hotel een taxiservice aanbied die een eindtijd hebben om je te ophalen (bijv 22:00), geef de chauffeur een extra fooi zodat hij je de dag erna later op haalt.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali, hectisch en rustgevend (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Peter Huberts op 25 november 2019

Bali, voor de één een plek om te feesten en voor de ander om te ontspannen. Kom je aan de westkant van Bali, omgeving Kuta/Seminyak, kom je in de hectiek van het verkeer. 's Avonds is het daar soms extreem druk in de strandtenten.
Aan de Oostkant, ter hoogte van Sanur is het een stuk rustiger.
Wij hebben gekozen voor een eigen chauffeur, Gusti. Hij liet ons ook de niet commerciële kant van Bali zien, geloof me...die zijn er echt.
Ook de lokale restaurants zijn aan te raden. Niet duur en vaak net zo goed.
Als je een scooter huurt denk er dan om dat je een internationaal rijbewijs hebt. Te verkrijgen bij de ANWB. Desondanks kan de politie je staande houden. Let op: ze proberen je geld af te troggelen. Zorg dat je een aparte portemonnee met 50.000 Roepia, ongeveer €3,50, bij je hebt en zeg dat je niet meer bij je hebt. Dit werkt echt. Het gaat nl in hun eigen zak. Je mag je weggewoon vervolgen.
Bali is een mooie provincie van Indonesiën met hele vriendelijke mensen. Enige nadeel is dat het op veel grotere plaatsen ook erg vies kan zijn.

Pluspunten Bali

  • vriendelijk
  • mooi
  • goedkoop
Ultieme tip: Kies een betrouwbare chauffeur. Deze vindt je vaak al voor zo'n 550.000 Roepia. Vraag hem om je naar mooie, niet te toeristische plekken te brengen. Betaal voor hem de lunch.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Marian de Reus op 25 november 2019

Ik ben uiteindelijk twee maanden gebleven.. en zou zo graag terug willen.. wat een prachtig land en nog belangrijker wat een prachtige mensen.. de natuur en het heerlijke eten zorgden er voor dat ik me vrij voelde en van alles kon genieten.. natuurlijk ook afschuw over al het plastic in de rivierbeddingen maar gelukkig weet ik nu dat ook Bali zich daar meer van bewust wordt en op scholen daar nu les over wordt gegeven en ‘opruim acties’ worden georganiseerd! De vele ceremonies en het verplicht op donderdag dragen van traditionele kleding vind ik zo bijzonder anno 2019.. het is de lange reis echt waard... Prachtig!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • gastvrijheid
  • heerlijk eten
  • prachtige natuur
  • rust
  • maar ook veel te doen

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: Candidasa omdat het nog zo puur is... Lovina vanwege de reis ernaar toe en natuurlijk de dolfijnen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Amber Moufid op 24 november 2019

Ik ben in 2016 een rondreis gaan maken door azie. Hierom ben ik twee weken op bali geweest.
Mount batur is zeker een aanrader. Daarnaast is surfen op bali een must!! Bali heeft me verrast met zijn mooie natuur en cultuur dat ondanks de toenemende toerisme toch zichzelf is gebleven!

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • mooi
  • natuur
  • veilig

Minpunten Bali

  • hygiene
Ultieme tip: Surfen in kuta
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig Bali (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Angela Blommaert op 24 november 2019

Bali is een prachtige bestemming. Canggu was erg leuk om te leren surfen, Ubud was mooi om de rijstvelden en natuur. Gili Air, heel erg mooi bountyeiland met weinig voorzieningen, maar prachtig om te snorkelen. Nusa Penida, erg mooi qua natuur, erg ruige kust en prachtig om met reuze manta’s te snorkelen. Uluwatu heeft mooie stranden met rotsen en een leuke sfeer.

Pluspunten Bali

  • lieve mensen
  • goedkoop
  • mooie natuur

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • veel straathonden
Ultieme tip: Smoothiebowl bij Lola’s shaking all day
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Adembenemend ervaring (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Carmen Gomes Brito op 21 november 2019

Wat een prachtige land! Het weer was fantastisch, het eten was verrukkelijk! Neem zeker een kijkje bij de naaste eiland! Die zijn prachtig!
Ondanks dat het een eiland is valt er veel te doen. Watervallen, markten, stranden en je kunt er heel goed shoppen.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • eten
  • het weer
  • de vriendelijke bewoners

Minpunten Bali

  • weining openbaar vervoer
Ultieme tip: Probeer te reizen met scooter. Zo zie je het meeste! Probeer een planning te maken met de dingen die je wilt gaan doen (zo min mogelijk toeristische plekken)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig eiland (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sigrid van der Gaast op 21 november 2019

Waanzinnig mooi eiland. Zoveel verschillende plekken en alles is even mooi. Ben betoverd door het mooie landschap, de zee en de aardige lokale bevolking. Neem ook de tijd om te genieten op het strand want ook dat is Bali.

Pluspunten Bali

  • mooie natuur
  • betaalbaar
  • , stranden

Minpunten Bali

  • slechte wegen
  • ,druk
  • ,toeristisch
Ultieme tip: Zoek verschillende delen van Bali op. Alles is weer prachtig op zijn eigen manier.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtige ervaring (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Sigrid van der Gaast op 21 november 2019

Balinis prachtig. Het heeft veel verschillende soorten natuur die stuk voor stuk prachtig zijn. De stranden, maar ook de jungle is zeker een bezoek waard. Daarnaast heeft het een tal van mooie tempels en watervallen. Een lust voor het oog.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • , stranden
  • ,goed eten

Minpunten Bali

  • druk
  • , toeristisch
  • , veel rotzooi
Ultieme tip: Absoluut the gate of heaven met uitzicht op de vulkaan. Vooral s ochtends vroeg gaan dan zie je het eerste zonlicht vallen op de punt van de vulkaan. Ronduit waanzinnig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Magisch Bali

Review geschreven door Stevie Peerenboom op 21 november 2019

Bali heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijke vakantie. Het weer is er perfect! Warm en veel zon. Het Indonesische eten is fantastisch: ’s morgens gezond met veel fruit, ’s avonds de lekkerste saté die je ooit gegeten hebt. Eris zo ongelofelijk veel te doen en te zien op Bali. Vulkanen, watervallen, rijstvelden, leuke dorpjes, prachtige tempels, mooie stranden. Maar waar begin je? Wat moet je absoluut gezien hebben op Bali? Hieronder mijn must do’s and see’s..
Canggu is 1 van de hippe dorpen van Bali. aan ontbijttentjes, leuke restaurants en toffe winkeltjes hier geen gebrek en een leuk strand waar altijd iets te beleven is.

Uluwatu is voor veel gevorderde surfers de mooiste plek van Bali met ook de mooiste zons ondergangen! Ik ben het daar volkomen mee eens. Uluwatu heeft Ook nog is de mooiste stranden van het hele eiland en het is er een stuk rustiger dan Canggu of Seminyak. Check out Padang Padang Beach, en Finn’s Beach club, rij met je scooter ook naar het Jimbaran gedeelte vlakbij en bezoek dreamland beach.

Ubud is het artistieke hart van Bali. Je vindt er veel kunstenaars en muzikanten en ’s avonds speelt er altijd wel ergens een live band. Het stadje barst van de leuke boetiekjes, koffiebarretjes en heerlijke eettentjes.
En als je hier toch bent ga even s’ochtends vroeg naar de ‘Tegalalang rice fields. Dan is er nog niemand! Echt magisch.

Vergeet Nusa Penida en Nusa Lemongan niet!!

Gili eilanden als je tijd heb!

Ik ga het hier even afronden want ik kan nog uren door gaan. Dit zijn mijn favourite plekjes. Vergeet niet een scooter te huren, te snorkelen waar je kan, heerlijk te eten wanneer je trek heb, Tempels te bezoeken waar kan, kookworkshop te doen als je zin heb ook zo lekker te kunnen koken als hun, veel massages te nemen, en tot slot misschien beetje yoga en heel veel ontspannen en genieten van dit magische eiland!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • magisch
  • vriendelijk
  • rustgevend

Minpunten Bali

  • verkeer
Ultieme tip: Blijf niet op 1 plek! Huur een scooter!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Herinneringen aaan een mooie reis (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Hilda Evers op 20 november 2019

Bali is erg mooi.we waren in ubud en kochten daar keeltabletten.toen we weer buiten waren werden we beroofd door een aap.mn vriendin had het tasje goed vast en daardoor viel de inhoud op straat alwaar een aap de pot met keeltabletten weg graaide en de poten nam.
we hebben er veel mooie dingen gezien .veel cultuur en prachtig natuur en heerlijk genoten.kleurrijk en vriendelijke mensen.daar wil ik nog weleens naar toe.
Grts hilda

Pluspunten Bali

  • gezellige restaurants
  • ,leuke winkeltjes
Ultieme tip: We waren er 2 dagen als onderdeel van een rondreis java en bali. We hadden er graag langer willen blijven om iets meer van bali te zien.
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors