Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 589
  • Aantal waarderingen: 350

Rondreis Bali (bezocht in november 2018)

Review geschreven door M Snellen van Vollenhoven op 15 december 2018

Wij zijn met een scooter Bali in het rond geweest. In 2010 ook op Bali geweest dus wij hadden al veel gezien en daarom nu naar plekken wat minder toeristisch is. Er is veel veranderd op Bali met voor en nadelen .Maar raad iedereen aan te kijken op de niet toeristische plekken. En ga bij de gewone man op straat eten. Oordeel niet over al het afval ed het is nog niet zo lang geleden dat wij dat in Nederland ook hadden wees hierin een voorbeeld. Neem geen plastic tasje aan ik heb gemerkt dat winkeliers er best al wel mee bezig zijn. Hou rekening met de gebruiken van hun cultuur zoals gepaste kledij bij tempels . Als wij zo graag naar een bounty eiland willen en daarvan willen blijven genieten zullen wij als toerist het goede voorbeeld moeten zijn en respect moeten hebben voor de waarden en tradities van het land.

Pluspunten Bali

  • bewoners zijn vriendelijk en beleefd.
Ultieme tip: Ga voordat je naar Bali gaat je eerst verdiepen in hun cultuur en pas je daar bij aan Dan zul je een fantastische beleving hebben.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Janneke Slager op 22 november 2018

Wauw Bali, wat heb je ons verrast. Sinds Bali een steeds populairdere bestemming is geworden, had ik het aantal toeristen wat hoger ingeschat. Maar wij zijn ook niet naar de meest toeristische plekken geweest. Op Bali is niks te gek, mensen die weinig hebben proberen jou een zo goed mogelijk verblijf/tripje/ervaring te geven. Wij hadden deze reis zelf georganiseerd en hebben een paar tours bij Agusto tours geboekt. Wat een service!! Bali is prachtig en elk stukje is weer totaal anders. Je moet geen haast hebben want het verkeer kan wat problemen geven. Maar een echte aanrader voor iedereen! Of je nou wil luieren op het strand of lekker actief bezig wil zijn, Bali is van alle markten thuis!

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • gastvrij
  • goedkoop
Ultieme tip: Ga naar Uluwatu, ‘s avonds komen er op het strand allemaal restaurantjes te voorschijn waar je de lekkerste vis kunt eten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Relaxen, mooie natuur en vriendelijke mensen (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Anneke Hendriks-Loohuis op 18 november 2018

Sanur was onze eerste plek. Wij vonden het erg gezellig en je kunt er heerlijk relaxen aan het strand. Wij zaten dagelijks bij Sand Beach. Ideaal voor kleine kinderen! Daarna zijn we naar Ubud geweest. Hier hebben ze super leuke winkeltjes en mooie natuur. Goede afsluiter op Lovina met dolfijnen en een privé villa. Wij hebben een top vakantie gehad met een mooie mix van natuur, cultuur en rust.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
7 Stranden
Ultieme tip: Schommelen over de rijstvelden bij Sanur in de buurt. Warung Little Bird in Sanur, heerlijk eten!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing trip (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Deborah Verdoold op 18 november 2018

Bali is zo ontzettend mooi. De mensen zijn er heel lief en behulpzaam. Reken op veel chaos in het verkeer, maar je went er op zich zo aan. Wat mijn highlight was, was de trekking op Mount Batur. Dit was fantastisch. Midden in de nacht trokken we eropuit en net voor zonsopkomst stonden we boven. Met als kers op de taart een as spuwende Mount Agung.

Ultieme tip: Ga eten bij de locals! Dit is een hele bijzondere ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Cosette Huisman op 18 november 2018

Te veel mooie plekken om op te noemen, maar de tegenungan waterval was super mooi.Pantai kedungu is strand naast tanah lot Temple beste strand plek omdat het totaal niet toeristisch is en je heerlijk kan genieten van het mooi uitzicht. Bali mij favo bestemming ten alle tijden!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Nomad restaurant in Ubud, top eten! Tip: garnalen echt heerlijk
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wonderlijk mooi (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Ricardo Logmans Jansen op 18 november 2018

Bali is een schitterend eiland. Mooie tempels landschappen en heerlijk eten. De mensen zijn zo lief ze willen echt alles voor je doen. Mooi om te zien dat de mensen echt leven voor hun geloof. Ze bouwen bij elke woning of erf een altar. Daarna het huis. Altar gaat vaak meer geld in op. Al met al een mooie vakantie hoop cultuur. Echt een aanrader.

Ultieme tip: Google voor een Nederlands s sprekende gids voor weinig de hele dag op pad. Echt doen.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

wat bali het mooist maakt zijn de mensen! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lianne Wildenbeest op 18 november 2018

Ik vond vooral de natuur en de rust die Bali uitstraalt geweldig. Het. Mooiste van Bali vond ik het wat minder Touristische noorden. Twin lake en ook de watervallen daar zijn rustiger als die in de buurt van ubud. Moet je wel van wandelen houden :) sommige zijn best slecht bereikbaar.

8,7
8 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Geweldige mensen

Minpunten Bali

  • Kuta
Ultieme tip: Warung_ng (Nusa penida)
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Octopus gespot (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Naomi Van der Zwaan op 18 november 2018

Het eiland is ontzettend divers, van hotspots tot het originele Bali. We hebben beide delen van het eiland gezien, zijn in Canggu en Ubud geweest voor de wat hippere plekken. Daar kun je ook goed eten als je geen Indonesisch wil eten. We hebben privé surflessen genomen en gewandeld over de waanzinnige groene rijstvelden, maar we zijn ook naar het noorden van Bali geweest waar het toerisme nog minder is doorgedrongen. Daar hebben we veel snorkeltrips gemaakt. Met een vissersbootje de zee op en de kapitein weet het beste waar je nog mooie koraalriffen kan zien. De onderwaterwereld is adembenemend. We hebben zelfs een octopus gezien!

Pluspunten Bali

  • Lieve bevolking
  • Heerlijk eten
  • Diversiteit

Minpunten Bali

  • Geen rechtstreekse vlucht
Ultieme tip: Surflessen in Canggu en snorkelen in Amed
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

1 keer en nooit meer...........weg! (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Harmen Leussink op 18 november 2018

Oké. Ik ben 1 van de weinige mensen die het geluk hebben om iets langer op Bali te kunnen verblijven dan andere mensen. Tijdens mijn backpacktrip door Azie kon ik Bali natuurlijk niet overslaan en geloof me, dat wil je ook niet. Bali heeft alles wat ik zoek in een bestemming. Zon, zee, stand, cultuur, lekker eten, natuur en niet te vergeten het leven is voor ons Westerlingen niet erg duur. Na 3 weken kris kras het eiland te hebben verkend met een uitstapje naar de Gili eilanden was ik verkocht. Ik hoefde dan ook niet na te denken toen mij hier een baan werd aangeboden en ik afgelopen september met een enkeltje Bali, Nederland weer heb verlaten.

7,8
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • Bali is alles in 1
  • Klimaat
  • Cultuur
  • Natuur
  • Nachtleven
  • Mensen ontmoeten

Minpunten Bali

  • Druk
  • Toeristisch
  • Infrastructuur
Ultieme tip: Ontdek! Bali heeft zoveel te bieden. Zoek en ontdek wat het beste bij jou past en blijf vooral niet op 1 plek.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Vivian Wouters op 16 november 2018

Tip: neem prive chaufeur voor 25 euro de hele dag trek er ook zelf op uit naar de omringende eilandjes heel mooi om te doen ge met prive chaufeur er op uit. Ubud Gilli eilanden love eiland zonder auto's, met scooter is daar goed te doen en je ziet het hele eiland.

Minpunten Bali

  • chaoties verkeer
Ultieme tip: Veel rondtrekken
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Een uitdagende reis/ A challenging journey (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Kristy Heiligenberg op 16 november 2018

Een week voordat ik naar Bali zou vertrekken verstuikte ik mijn enkel terwijl ik een berg afliep in Siena in Italië. Het was de week daarna erg onzeker of ik uberhaupt in staat zou zijn om te backpacken in Bali. Na een week had ik toch de beslissing genomen te gaan en dit was de beste beslissing die ik kon maken. Ondanks dat ik rustiger aan moest doen dan ik wilde, heb ik nogsteeds een heleboel activiteiten kunnen ondernemen en prachtige gebieden kunnen bezoeken. Voor de wedstrijd heb ik een foto ingestuurd van het laatste stuk van de trap naar het kelingking strand . Dit was vanwege het voorval voor mij psychisch en fysiek een uitdaging. Hoofdzakelijk omdat de trap hier op hield en het de rest van de route vooral klimmen en klauteren zou zijn. Wat was het een beloning toen ik eindelijk beneden was en mijn voeten kon begraven in het zand, met daarbij een geweldig uitzicht!

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • De meest vriendelijke bewonders
  • Veel backpackers
  • Prachtige eilanden

Minpunten Bali

  • Geen
Ultieme tip: Huur een scooter en ontdek de omgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali, bounty? (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Annemarie de Groot op 16 november 2018

Bali is een prachtig eiland maar als je ergens wilt komen (per auto bijvoorbeeld) moet je behoorlijk veel tijd uittrekken. Wij waren er 6 dagen dus dan kun je niet alles zien. De stranden zijn heel mooi, de vulkaan ligt iets verder weg en Ubud valt erg tegen. Massatoerisme....

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Mooie natuur en stranden.

Minpunten Bali

  • Teveel toeristen en daardoor te druk.
Ultieme tip: Huur een gids die je overal naar toe rijdt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Balinees paradijs (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Danique Van der leest op 15 november 2018

Prachtig eiland waarbij de onbekende plekken een paradijs zijn. Een plek om tot rust te komen waarbij vervoer zo geregeld is. Prachtige tripjes naar de nusa eilanden zijn voor snorkelen zeker aan te raden.

Pluspunten Bali

  • locals zijn behulpzaam
  • prachtige natuur

Minpunten Bali

  • te toeristisch
  • teveel verkeer
Ultieme tip: Snorkelen bij de nusa eilanden en turtle island
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Cultuurshock met beauty (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Natasja Sinke op 15 november 2018

Bij aankomst is het eerste wat je denkt: wat heb ik nu weer gedaan. Een cultuurshock dus, echter na 2 dagen zagen we steeds meer mooie dingen en deden we steeds leukere dingen waardoor de shock al snel weg was. De eerste week hebben we een aantal tempels bezocht, zijn we wezen raften, massages, Nusa eilanden, snorkelen en lekker op het strand gelegen. De laatste week reisde ik alleen verder en heb ik Ubud bezocht. Het beklimmen van mount batur, bezoeken van verschillende watervallen, raften en het eten bij verschillende leuke tentjes hoort hierbij.

Pluspunten Bali

  • Op niet toeristische plaatsen zijn de mensen heel aardig en behulpzaam
  • Veel Indonesiërs spreken engels
  • Het eten is heel goed
  • Ga snorkelen!

Minpunten Bali

  • Op toeristische plaatsten zijn de mensen soms wat aanvallend
  • Heel erg druk
  • Wanneer je niet goed in onderhandelen bent betaal je soms 3 x zoveel dan andere toeristen (raften 250 mensen in onze boot hadden 700 betaald)
Ultieme tip: Verwacht niet dat je op zo een klein eiland binnen 30 min op je volgende bestemming bent. Ga er relaxt heen en zie hoe het gaat. Eet bij Warung meestal het beste en goedkoopst
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Bali super vakantie (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Martin Becht op 15 november 2018

Bali, een van de vele eilanden van Indonesië. Het land van zee, zo'n, lekker eten, vriendelijke mensen, prachtige natuur. Wij hebben genoten en gaan zeer zeker nog een keer terug naar Bali, en Sumatra is eerst onze volgende bestemming.

Pluspunten Bali

  • Heerlijk eten
  • goedkoop
  • gezellig uitgaansleven

Minpunten Bali

  • je wilt niet meer naar huis
Ultieme tip: Rondtrekken op Bali, mooie tempels, prachtige natuur, rijstterassen en vooral de hartelijke ontvangst door de indonesische bevolking.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Vakantie Bali met familie (bezocht in april 2007)

Review geschreven door Remmo Tolsma op 15 november 2018

Bali was een bestemming die wij nooit zullen vergeten. Alles is zo relaxed en vreselijk aardige mensen. Wij hebben ons vermaakt in Sanur in een Hotel direct gelegen aan het strand. Dus elke dag dat wij geen excursie deden lagen wij lekker te genieten van de Zon en de heerlijke omgeving. Met de excursies zijn we geweest bij de rijstvelden en ik de vulcaan en heerlijk vis gegeten vers op het strand bij Kuta. Het is ons plan om zeker weer een keer terug te komen. Eten deden wij vaak bij Bobby, s op het strand bij Sanur erg lekker en gezellig. Verplaatsen is op Bali makkelijk met de Blue Taxi. Is goedkoop en betrouwbaar.

9,3
10 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Zoek een hotel lekker aan het strand en je hebt elke dag plezier.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Prachtig Bali (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Nienke Kaal op 15 november 2018

Onze drie weekse vakantie in Bali hebben wij als super ervaren! Wij hebben een rondreis gemaakt, van Canggu naar Ubud, naar Amed, Nusa Lembogan en als laatst Seminyak. Een fantastische vakantie met veel mooie plekken! Voor ons was drie weken Bali genoeg, ik vond het erg prachtig maar daarentegen ook erg toeristisch. De mensen zijn er allemaal super lief en willen je overal graag mee helpen.

8,5
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
7 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Een klein eilandje naast Bali, Nusa Lembogan is een plekje waar je moet zijn geweest. Heel kleinschalig maar prachtige blauwe zeeën en witte stranden ☀️
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali met als hoogtepunt de watervallen! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Roxanne Dix op 14 november 2018

Met zijn 2e hebben we een rondreis door Bali en Lombok gedaan, wat een prachtig en vriendelijk land.

Veel tempels bezocht, rijstvelden, wezen raften en als hoogte punt zwemmen in de watervallen.

We zijn ook naar Nusa Lembongan geweest om te snorkelen, helaas geen manta’s gezien. Op Gili Meno zijn we een aantal dagen geweest, wat een mooi eiland en snorkelen met de schildpadden is geweldig! Wij hadden de luxe dat ze zich voor ons hotel bevonden.

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • heerlijk eten
  • mooie bezienswaardigheden

Minpunten Bali

  • veel toeristen in lovina bij de dolfijnen
Ultieme tip: Bezoek de watervallen en neem een duik!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zonsondergang Kuta (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Nicole Pape-Walraven Borst op 14 november 2018

Bali is een heerlijk eiland met veel groen,rijstvelden,vulkanen,
watervallen,stranden.
Natuur,cultuur en vele soorten dieren.
Aardige mensen,lekker eten.
Heerlijke zee om in te zwemmen en golven voor surfers.

8,0
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Het eten goedkoop.

Minpunten Bali

  • toeristenwinkels lijken teveel op elkaar
Ultieme tip: Kotobuki1,kan je goed eten voor weinig.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Wat een geweldige plek (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Loes Cox op 14 november 2018

Bali is een plek waar je alles kunt ondernemen en ontdekken. Wij hebben Bali als eerste backpack bestemming gekozen en dit is ons ontzettend goed bevallen. Het is makkelijk om het eiland zelf te ontdekken door gebruik te maken van scooters, taxi's en het openbaar vervoer. De bewoners zijn allemaal even aardig en behulpzaam en ze maken het allerlekkerste eten. Zowel de natuur in de buitengebieden als de winkelstraten in de drukkere plaatsen zijn aantrekkelijk. Er is voor ieder wat wils. De eilanden van Nusa Lembongan en de Gili's zijn aan te raden om na, tussen of vóór Bali te ontdekken. Ontdek dan nog meer het vakantiegevoel door de bounty stranden en de heerlijke kokosnoten. Wij gaan zeker weten nog een keer terug!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • natuur
  • Eten
  • Bewoners
  • Vervoer

Minpunten Bali

  • Uitlaatgassen
  • Denpansar
  • Seminyak
Ultieme tip: Ga naar Nusa Lembongan en duik of snorkel bij de Nederlanders Kim en Bastiaan, Scuba Center Asia. En pik hier meteen even een gezond hapje mee!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors