Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 589
  • Aantal waarderingen: 350

Bali vakantie (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Janelle Waymire op 17 november 2019

De natuur is prachtig! Eten is heerlijk, super heerlijk weer!
Bali is ook super romantisch wil je met je liefde dit eiland bezoeken? Zeker de zonsondergang op de indrukwekkende stranden bekijken die overal te vinden zijn.

Ultieme tip: Bezoek de minder populaire dingen. Zoals Leke Leke Waterfall.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Bali telkens een nieuwe ervaring (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Jacqueline Arends op 17 november 2019

Bali, ik denk al kom je hier elk jaar, blijft het steeds verrassend. Nieuwe ontdekkingen, relaxte mensen en prachtige natuur. Na de eerste 3 x in Kuta waren we dit jaar naar Sanur afgereisd. Heel wat rustiger. Tanah Lot is als je dit bezoekt op een rustige dag een plek om tot rust te komen. Hier ligt een stukje van mijn hart in de vorm van het strooisel van mijn neefje.

Ultieme tip: Laat alles over je heen komen en ontstress
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali, het Paradijs op aarde? (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Harm Timmerije op 17 november 2019

Voor vele is Bali het paradijs op aarde, en ja het is een druk bezocht eiland, maar nog steeds zijn er schitterende 'of the beaten path' plaatsen te vinden. Zoals Sidemen, het Ubud van zo'n 30 jaar geleden, of Lovina dat nog niet geheel overlopen is door toeristen.

Minpunten Bali

  • Er vinden veel scams plaats
Ultieme tip: Sidemen, als je het echte authentieke Bali wil ontdekken.
Aangeraden voor: Backpackers

Bali rondreis (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Marcha Meijer op 17 november 2019

Bali is een prachtig eiland. Maar zo toeristisch daar hou ik echt niet van... Probeer verder te kijken dan wat je op Instagram tegenkomt. Je heb geweldige slaapplaatsen op de meest geweldige plekken. Ga eten bij een warrong, huur een scooter en trek rond. Wees niet bang om te kijken naar wat het echte Bali is.

6,4
7 Algemene ervaring
nvt Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Natuur
4 Interessant
4 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • natuur
  • mooie slaapplaatsen

Minpunten Bali

  • toerische
  • drukte
Ultieme tip: Tip: huur een scooter in Ubud en maak vanaf daar een rondrit. Backpack mee en gaan, voel de liefde en vrijheid buiten de bekende paden.
Aangeraden voor: Stellen, Natuurliefhebbers

Onvergetelijk land en mensen. (bezocht in december 2005)

Review geschreven door Henk Veer op 17 november 2019

Voor 14 jaar terug gingen we naar De gordel van smaragd, Bali. Het prachtige land en lieve mensen heeft er voor gezorgd dat we nu na 14 jaar nog steeds een warm gevoel krijgen als er iets te horen is over dit mooie land. Ons hoogtepunt was het bezoek aan de vulkaan waar we in het water van deze vulkaan hebben gezwommen. zoals op de foto te zien is. Het enige minpuntje was toen we onderweg door politie werden aangehouden en onze gids eerst geld moest geven voordat we verder mochten.
Ons verblijf bij Villa Baliberg was fantastisch, we hebben nog nergens zo'n goede verzorging gehad.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige mensen
  • goedkope winkels
  • prachtige omgeving

Minpunten Bali

  • Veel bedelaars die je beneppen
  • corrupte politie
  • winkelpersoneel die je naar binnen trekken
Ultieme tip: Langs het strand zitten allemaal restaurantjes die op hoog niveau koken. Zeg wel even of je wel of niet van scherp eten houd. En een tip, neem in ieder geval genoeg Loperamine mee.
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali, een must see (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Jacqueline Mulders op 17 november 2019

Bali is een must see. Helaas is het de afgelopen jaren erg toeristisch geworden maar nog steeds is het een geweldige plek om naar toe te gaan. Niet alleen voor zon, zee, strand maar ook voor cultuur en natuur. Blijf weg van de meest toeristische plekken en je krijgt een geweldige ervaring.

Pluspunten Bali

  • Cultuur
  • Bevolking
  • Eten

Minpunten Bali

  • Toeristisch
Ultieme tip: Sta vroeg op en geniet van de mooie zonsopkomsten.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beste vakantie ooit. Bali is een aanrader voor iedereen (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Ryon Feiken op 17 november 2019

Leuk eiland en zeker de moeite waard om rond te reizen. Aardige mensen, lekker eten, mooie stranden. Veel mooie dingen om te bekijken, lekker weer. Alles is de lange vlucht zeker waard. Ook leuk om een 2e keer te gaan

Pluspunten Bali

  • goedkoop

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: Veel rondtrekken

Bali.... een gevoel van thuis komen (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Kim Kim op 17 november 2019

Nusa Lembongan is prachtig. Wel erg druk door alle toeristen maar als je zelf de scooter pakt en erop uit gaat dan vind je nog mooie rustige plekjes op dit geweldige eiland. Er is van alles te doen, snorkelen en prachtige Manta’s voorbij zien zwemmen, allerlei watersport mogelijkheden, leuke restaurantjes. Echt de moeite waard om een tripte naar te nemen vanuit het vaste land van Bali

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • locals
  • streetfood
  • natuur
  • dieren

Minpunten Bali

  • afval
  • plastic
Ultieme tip: Principle in Seminyak.... heerlijk restaurant
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Voor herhaling vatbaar (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Daniëlle Venema op 17 november 2019

De watervallen in het noorden van Bali zijn prachtig en als je in de ochtend gaat ook nog heerlijk rustig omdat ze nog niet zo bekend zijn bij het grote tourisme. Ik ben echt verliefd geworden op bali

Pluspunten Bali

  • veilig gevoel
  • vriendelijke mensen
  • prachtige natuur
  • interessante cultuur
  • lekker eten

Minpunten Bali

  • openbaar vervoer
Ultieme tip: The secret garden restaurant in Lovina, noord bali. Prachtig plekje, wel op tijd reserveren!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bali Paradise on Earth (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Esther Kain op 16 november 2019

Bali, het paradijs om er een mooie vakantie te vieren. Voor elk wat wils zon, zee, strand en genoeg plekjes om te bezoeken. Er zijn ook tal van actieve activiteiten. Ook qua hotels, verschillende prijsklasse.

Pluspunten Bali

  • Altijd mooi weer
  • Betaalbaar
  • Vriendelijke locals

Minpunten Bali

  • Heeel veel bikes.
Ultieme tip: Bezoek Tanah Lot de mooiste tempel van Bali...zo de moeite waard!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Gewoon geweldig ,zeker nog eens terug ! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Martine Spoormans op 16 november 2019

Mooi van omgeving en natuur en veel te beleven ,strand is prachtig en de terrassen in Ubud een toeristenpleister ,per fiets langs het strand in Sanur en langs de plaatselijke dorpjes per fiets met locale jongens ,daar zie je echt hoe de mensen leven en wat ze doen ,mooie rijstvelden prachtig sta je even bij stil hoe mooi !!!

Pluspunten Bali

  • gewoon prachtig

Minpunten Bali

  • onderhandelen voor prijs uitstapjes en taxi
Ultieme tip: Je kan handig met de fiets ,of per taxi die brengt je naar de mooie plaatsjes
Aangeraden voor: Stellen, Cultuurliefhebbers

Bali, Indonesië (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Liedeke Kuipers op 16 november 2019

Afgelopen zomer heb ik geholpen op Lombok, na de vreselijke aardbevingen van het jaar daarvoor. De laatste week zat ik toen op Bali; een eiland waar ik al vaker geweest ben! Bali is een eiland met een fijne, hindoeïstische sfeer. Ik voel me er altijd fijn! En als soloreiziger voel ik me er ook helemaal safe!
De bevolking is prettig en warm, het eten is lekker, de natuur is prachtig en de cultuur is schitterend! Een mooi, gevarieerd eiland om te bezoeken! ☺️

8,5
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • Vriendelijke locals
  • Lekker eten
  • Betaalbaar
  • Mooie natuur
  • Interessante cultuur

Minpunten Bali

  • het wordt steeds toeristischer
Ultieme tip: Huur een scooter en ga van de gebaande paden af!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali trip (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Joost ten Hove op 06 januari 2019

Bali is geweldig. Wat een leuke mensen en prachtig weer. Als je het een beetje goed opstippelt kom je op de meest fantastische plekken wat je nooit meer gaat vergeten. Bijvoorbeeld snorkelen op Nusa Lembongan of een voetmassage in Ubud.

Pluspunten Bali

  • lekker weer
  • lekker eten
  • goedkoop

Minpunten Bali

  • veel mensen
  • veel verkopers
  • file
Ultieme tip: Ubud, de theatervoorstelling in het paleis. Amazing
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Joost ten Hove op 06 januari 2019

We zijn onze reis begonnen in Sanur op de dag van de stilte, een heerlijke uitrust dag om te beginnen.
Onze reis werd vervolgd naar Nusa Lembongan, een prachtig mini eiland om heerlijke met je scooter rond te rijden en een snorkel tour te doen (of te duiken met Manta`s!) en af te sluiten met een zonsondergang en een cocktail in je hand. Onze laatste bestemming was het culturele Ubud, wat een andere wereld.

7,5
9 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Natuur
7 Interessant
5 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • toeristisch
  • , lekker weer

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • veel taxi`s
Ultieme tip: Nusa Lembongan
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig mooi land en een mooie cultuur (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Maaike Frieling op 30 december 2018

Wij hebben een rondreis gedaan met een Nederlandse gids dat was geweldig! We hebben veel gezien en hij kon alles goed uitleggen. Het is erg interessant om de plaatselijke bevolking te ontmoeten en om te zien hoe ze daar leven. Ook de tempels zijn prachtig en de stranden. De rijstvelden zijn ook niet te missen

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige locals
  • mooi landschap

Minpunten Bali

  • op sommige plekken veel toeristen
Ultieme tip: Neem een Nederlandse gids! Dan kom je zo veel meer te weten dan dat je alleen op stap gaat. Ze zijn gewoon te vinden op google. Wij waren bij Putu van Bali rondreizen.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Legongdans in Ubud (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Arthur Aerssens op 30 december 2018

Bali, een droomeiland. Zoek de authentieke plekjes waar het minder toeristisch is. Ze zijn er nog volop te vinden. Zeker in het noorden en binnenland. <Maar een dagje Ubud is een stukje wat je niet moet overslaan. En als je daar toch bent, bezoek dan een dansvoorstelling.

Pluspunten Bali

  • Mensen
  • eten
  • cultuur
  • weer
  • natuur
Ultieme tip: Ga naar de locals, slaap in homestays en leer dan het echte Bali kennen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Rust, rijst en rituelen (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Willy van Zanten op 28 december 2018

Op Bali is er voor ieder wat wils. Duiken en snorkelen, vertier, rust, cultuur, maar ook uitgaan en vooral heerlijk eten. In het rustigere oosten kun je prachtig wandelen. Overal zijn tempels, liggen en staan offertjes die iedere dag weer vers gemaakt worden. Het eiland is doortrokken van de religie en cultuur.

Pluspunten Bali

  • Bali is populair
  • druk

Minpunten Bali

  • Bali is populair
  • druk
Ultieme tip: In Ubud moet je natuurlijk eten bij Ibu Oka, heerlijk varkentje en wat zeer lekker is, zijn de krokante stukjes vet die op de barbecue gedropen zijn. Wees er snel bij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Mooie Bali (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Iris Van Luijk op 19 december 2018

Bali is echt een prachtig eiland. Mooier, leuker en meer te doen als ik dacht. Je kan je daar wel een paar weken vermaken. Samen met mijn moeder ben ik 3 weken geweest. Ook naar de Gilis en naar Flores. is erg goed te combineren.
Ubud is een hele leuke stad. je ziet veel cultuur en de mensen zijn erg aardig. Wij zijn ook in het noorden van Bali geweest. Munduk, erg mooi veel natuur te zien en mooie watervallen. De jungle viel mij ietsjes tegen. De mooiste rijstvelden in Jatiluwi zijn prachtig daar zijn wij doorheen gefietst leuke tour aardige mensen. Verder niet veel te beleven daar. dus je hoeft er niet perse te verblijven. De Gilis zijn een geweldige aanrader. Mooiste plek waar ik ooit ben geweest.

8,5
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • prachtig
  • vriendelijk
  • veeltezien

Minpunten Bali

  • regenseizoen
Ultieme tip: Je hoeft niet alleen met de blue rai taxis. De meeste andere taxis zijn heel goed te vertrouwen en net zo makkelijk.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

3 weeks in Bali (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Marloes Bruinsma op 16 december 2018

Bali was een ongelooflijk mooi en indrukwekkend eiland, met prachtige natuur, cultuur en mensen. Meest indrukwekkend was wel het beklimmen van mount batur midden in de nacht. De mooie tempels, rijstvelden, bossen en stranden maken dit tot een ultieme vakantie vol avontuur!

8,2
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
7 Locals
10 Natuur
7 Interessant
7 Stranden

Pluspunten Bali

  • betaalbar
  • levendig
  • natuur
  • aardige mensen

Minpunten Bali

  • drukke verkeer
Ultieme tip: Locaal eten op het strand in Sanur. Pindasaus met iets van rijstekoeken. Geen idee wat ik heb gegeten maar het was heerlijk. En maar 0,35 cent omgerekend!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali - Ubud (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Mariëlle Van Oijen-den Burger op 16 december 2018

Bali is echt een paradijsje. Locals zijn heel lief en gastvrij, de natuur is prachtig. Wij verbleven in een privé villa midden in de rijstvelden van Ubud. We hebben o.a. Mount Batur beklommen en daar de mooiste zonsopgang mogen aanschouwen, Tanah Lot bezocht en vooral ook heerlijk genoten van de rust, de prachtige vlinders, de vuurvliegjes, het heerlijke eten, de geweldig goede massages en de lieve mensen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
nvt Stranden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors