Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!
8,8
9,1 Algemene ervaring
8,9 Beziens­waardigheden
9,2 Locals
9,3 Natuur
8,4 Interessant
8,1 Stranden
  • Aantal reviews: 589
  • Aantal waarderingen: 350

geweldige reis Bali (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Yvonne Nieuwendijk op 13 november 2018

Geweldige ervaring om dit mee te maken.

Wij hebben een rondreis Bali gedaan.

Ubud Lovina Sanur en vele andere mooie plaatsen.

Geslapen in mooie hotels zelfs midden in de rijstvelden.

Je moet zelf heen gaan om de sfeer geuren en kleuren te ervaren.

Tempels monkey town tweeling meren vulkanen dolfijnen spotten etc.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • mooie kleine luxe hotels
Ultieme tip: Lovina mooie zonsopgang met de dolfijnen spotten. Gong restaurant mooie ervaringen met luxe auto opgehaald van hotel naar restaurant en terug
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig land! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Charlotte Rinket op 13 november 2018

Sanur, Kuta, Ubud en Lovina zijn erg mooie en leuke plaatsen! Duiken/snorkelen, raften, tempels bezoeken, naar monkey forest. Er is vanalles te beleven! Je kunt er avontuurlijke dingen doen, maar ook heerlijk aan het strand liggen.

8,8
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
9 Interessant
8 Stranden
Ultieme tip: Poppi’s restaurant is erg lekker!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Amazing bali! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marcel Zwenne op 13 november 2018

Bali is echt een pareltje in azië op 17 uur vliegen van amsterdam kom je in een heel andere wereld terecht waar het leven super is de bevolking is super aardig en de vele plekken om te bekijken zijn ronduit schitterend ubud, tempels , heerlijk eten en prachtige stranden wat wil een mens nog meer kortom ik bem verliefd geworden op bali en ga zeker volgend jaar weer terug

Ultieme tip: Bali swing in ubud
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Ibis legianstreet hotel (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Stacey Lynch op 13 november 2018

Goed, schoon hotel, alleen het eten was schaars na een paar dagen was je er wel op uitgekeken. En bij het zwembad had je prachtig uitzicht! Hier vandaan kan je ook het grootste gwk beeld zien die in bali staat.

8,2
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
7 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige lokals
  • mooie bezienswaardigheden
  • altijd warm
  • goedkoop

Minpunten Bali

  • openbaar vervoer
  • snel donker
  • voedselvergiftiging
Ultieme tip: Ga snorkelen! Dit was zo geweldig snorkelen met vissen en schildpadden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali 2017 (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Pim de Jonge op 13 november 2018

Ik heb prachtige reiservaring gehad op dit bijzonder mooie eiland, rijk aan flora fauna en prachtige tempels, bij het eiland veel prachtig koraal gezien. Dan heb ik het nog niet eens over de schitterende rijstterassen gehad! Een eiland wat je niet mag missen en een keer moet zijn geweest Bali je was prachtig!

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijke bevolking
  • flora en fauna
  • cultuur

Minpunten Bali

  • geen
Ultieme tip: De rijstterassen die op lijst van Unesco staan, dichtbij Ubud
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

In Villa Taman di Blayu pal aan de rijstvelden ervaar je nog het pure Bali (bezocht in maart 2018)

Review geschreven door Jan Mooij op 13 november 2018

Het is hier kleinschalig en de architect heeft zijn werk goed gedaan. Alles is schitterend op elkaar afgestemd. De 8 bungalows en het restaurant, waar ook weer kleine paviljoentjes zijn; alles dezelfde authentieke stijl. Er is een mooi en groot zwembad. Alles wordt iedere dag weer met veel inzet perfect onderhouden. De tuin is prachtig aangelegd en vanaf je veranda kijk je rechtstreeks op een leuke en afwisselende variëteit aan werkzaamheden op de rijstvelden. De keuken was meestal goed van kwaliteit, maar ze hoefden dan ook alleen maar voor ons te koken en het is duidelijk beter om de keuze zowel voor ontbijt als diner feitelijk een dag van te voren op te geven. villa nr. 7 is één van de betere. Die heeft een groot overdekt terras, met elektra en WiFi, dat direct uitkijkt over de rijstvelden. Dan een ruime slaapkamer met 2 prima en grote bedden en daarachter nog een extra ruimte als een soort inloopkast; de badkamer met douche is heel groot en aan één kant open; daarin is dan nog een groot bad naast een vijver met vissen en de huis schildpad; schitterend. De airconditioning is de beste die wij in lange tijd hebben meegemaakt.
Verwacht in en om het resort geen spectaculaire activiteiten. Ga vooral wandelen via het pad langs het Subak irrigatiekanaal door de rijstvelden en keer terug via de desas van het dorp Blayu en je zult steeds weer verrast worden door de variëteit en onbeperkte hartelijkheid van het echte Balinese dorpsleven. Je zult dan ook veel van de personeelsleden van het resort tegenkomen bij hun eigen dorpswerkzaamheden. Deze week waren er frequent activiteiten bij de twee lokale dorpstempels, dit ter voorbereiding op Nyepi dag volgende week. Direct buiten het resort en in Blayu zijn er op de lokale bevolking gerichte winkeltjes, warungs en een kleine lokale markt.
Wij hebben de hotel auto met chauffeur Gusti ingehuurd en daarmee een aantal tripjes zelf ingevuld.
We waren voor het tweede jaar op dit resort en ook nu vonden wij het best weer fijn.

Pluspunten Bali

  • de variëteit en onbeperkte hartelijkheid van het echte Balinese dorpsleven

Minpunten Bali

  • Je moet het super toerisme zien te mijden
Ultieme tip: Ga vooral wandelen via het pad langs het Subak irrigatiekanaal door de rijstvelden en keer terug via de desas van het dorp Blayu
Aangeraden voor: Stellen

Monkey forest bali (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Joyce Huijbregts op 13 november 2018

Bali is een prachtig land met super bewoners. Ze zijn altijd vriendelijk. Er is zoveel te zien van dieren tot de mooiste tempels en stranden. Het weer is lekker we hebben in de 17 dagen dat we daar waren maar 1 keer regen gehad em dat was snachts.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Bali

  • mensen

Minpunten Bali

  • drukte op wegen met scooters
Ultieme tip: Ga naar een van de rijstvelden.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De waarschuwing (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Rianne van den Boomgaard op 13 november 2018

Iedereen kent de Zeetempel Pura Luhur Uluwatu wel, die ooit in Bali is geweest. Het is een ideaal punt om de zonsondergang te bezichtigen, met honderden andere toeristen. Dit was mijn 3e keer op het paradijselijke eiland Bali. De eerste keer was 3 jaar geleden en in deze reis heb ik bijzonder grote veranderingen gezien, veranderingen die weergeven hoe extreem het toerisme dit eiland in beslag neemt. Een zeer bekend topic tegenwoordig, Massatoerisme. Deze foto heeft daar ook iets mee te maken. Het terrein rondom de tempel is het eigendom van de Langstaart Makaken. Deze kleine, brutale aapjes maken een bezoekje altijd wat avontuurlijker dan vele denken. Zo zijn ze bijvoorbeeld zeer snel in het ongevraagd ''lenen'' van je zonnebril.

Het aapje op de foto zat op de reling van een uitkijkpunt (Of nu is het meer een fotoshoot punt...). Er waren 2 mannen (van Oost-Aziatische afkomst) die het aapje constant aan het uitdagen waren. In eerste instantie keer het aapje niet op of om, tot dat de man (zo leek het) uitreikte met zijn hand om iets naar hem te gooien. Het aapje werd boos en gaf hem één waarschuwing -waar ik een paar meter vanaf stond en op het perfecte moment klikte met de camera- en de deinsde terug.

Voor mij gaf het zeer zeker niet alleen een mooi plaatje, maar eigenlijk laat het zien wat het toerisme doet met Bali. Al zijn de afgegeven waarschuwen schaars en worden ze steeds minder serieus genomen.

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
6 Interessant
6 Stranden

Pluspunten Bali

  • Betaalbaar
  • Vriendelijke bevolking
  • Schitterende varierende natuur
  • Rijk aan cultuur

Minpunten Bali

  • Extreem toeristisch geworden
  • Weinig backpackers
Ultieme tip: Mijn beste tip is een speciale, unieke Gunung Batur trekking. Overnacht in Bunbulan Hill Hostel en niet alleen de trekking, maar de hele ervaring is extreem unniek!
Aangeraden voor: Backpackers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Bali droomreis (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Sylvia van der Heijden op 13 november 2018

Bali..tja....lieve mensen...spotgoedkoop...heerlijk weer... veel flora en fauna....heerlijk eten..zeker ook Europees..mooie goedkope hotels....rust....karma...hindoeïsme...teveel om op te noemen. Zeker gaan !

Pluspunten Bali

  • goedkoop

Minpunten Bali

  • veel verkeer
Ultieme tip: Gili eilanden...pura Besakih (moedertempel) ..vulkaan .waterval..donkey feest...olifantenpark..bij locals op visite
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

ENJOY BALI!!! (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Marcel Zwenne op 13 november 2018

Sanur op bali is zon strand en een belevenis eten in de echge balinese warungs in de main street en fietsen langs de hele kustlijn van sanur is echt adembenemend luieren op het strand en sightseeing op het eiland gaan prima samen

9,3
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden
Ultieme tip: Maak een trip naar ubud waar je de authentieke balinese hout snijwerk cultuur kan zie
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

prachtige herinnering (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Marjan Busman-langereis op 12 november 2018

Wij waren op Bali in Lokapaksa een minder toeristisch gebied pal bij Lovina. Onze dochter ging daar trouwen op een droomlocatie daar in één van de prachtigste vila's op Bali. Het was een schitterende ervaring voor mijn dochter en schoonzoon maar ook wij als groep van 21 die met hun mee waren. Wij hebben er met de hele groep een vakantie aan vastgeknoopt van 1 week bali, 1 week een rondreis op Java met vliegtuig heen vanaf yogyakarta met gids en bus via oa de borobudur, prambanan, Bromovulkaan treinreis naar Malang en met de boot weer terug naar Bali waarna we nog 1 week hebben genoten bij de prachtige villa van week 1. Het enige wat ik heel jammer vond is het vele plastic op de stranden en afval wat overal gewoon ligt, maar daarentegen de mensen daar zijn super ook op Java.
Al met al een vakantie om nooit meer te vergeten.

Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Trouwerij op Bali (bezocht in november 2018)

Review geschreven door Anita Kok op 12 november 2018

Gevlogen met Garuda van Amsterdam naar Bali. De temperatuur is te omschrijven als enorm warm. De mensen die wonen op Bali zijn uiterst vriendelijk. Er zijn ongelofelijk veel dingen om te bezichtigen, zoals diverse tempels, rijstvelden en vele andere dingen. De Hindoestaanse religie ontgaat je niet op Bali. (Beelden, offeringen ). Ook het eten bij lokale eetgelegenheden is aan te raden zo ontzettend anders en lekker. Ook voor Bali als trouwlocatie te kiezen is aan te raden want er zijn zoveel sprookjesachtige plekken met een uiterst mooie achtergrond, getuige de foto die door mij ingestuurd is. Het is lang vliegen MAAR dit wordt goedgemaakt zodra je op Bali aankomt.

Pluspunten Bali

  • Mensen van Bali (lokale) vriendelijk

Minpunten Bali

  • Ontzettend warm weer
Ultieme tip: Neem de tijd om alles goed te bekijken en om het in je op te nemen. En vraag rustig om enige uitleg als je ergens iets over wil weten of er meer over wil weten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtige vakantie (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Amber Koppelaar op 12 november 2018

3 weken naar Bali geweest; ontzettend veel gezien en gedaan. Voor mijn gevoel was het zelfs te koet en heb ik de helft nog niet eens gezien. Als je twijfelt: direct stoppen en een vakantie boeken! Alles is daar zo mooi en indrukwekkend, dat foto’s van anderen niet eens laten zien hoe prachtig het werkelijk is. Je moet het echt met eigen ogen zien.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
9 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Bali

  • iedereen is super vriendelijk
  • het leven daar is super goedkoop
  • het is een prachtig eiland

Minpunten Bali

  • sommige gebieden zijn extreem toeristisch
  • sommige verkopers kunnen aardig agressief doen
  • als hollander ben je voor de locals soms een attractie
Ultieme tip: Mijn tip is: huur een scooter en ontdek Bali! Let wel op het feit dat je een A rijbewijs nodig hebt, of je betaald de corrupte agenten daar een handje vol geld en rijdt weer verder
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Het mooie Bali (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Jeltje Bunt op 12 november 2018

Geweldige vakantie, lokale bevolking ontmoet, de meest intieme restaurantjes (waar een hond gewoon in de toilet sliep), meest gastvrije mensen en bovenal lief! Amed was de verrassing, wat een leuk vossersdorpje!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • weer
  • cultuur
  • gastvrijheid

Minpunten Bali

  • niet altijd schoon
  • afvalprobleem
  • plastic in de zee
Ultieme tip: Ga naar Amed!!!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Nusa Penida (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Tessa De leest op 12 november 2018

Nusa Penida een eilandje niet ver van Sanur af. Adembenemend mooi! Wat een rust op dit eiland.
Echt een aanrader, de meest bijzonder plek die wij tot nu toe mee hebben gemaakt. Via get your guide een tour geboekt, hierdoor hadden we een ervaring taxi die de hobbelige wegen goed kon bereiden. De tour was incl water en een gids.

Pluspunten Bali

  • betaalbaar
  • vriendelijke bevolking
  • veel mogelijkheden.
Ultieme tip: In kuta kun je onwijs lekker eten bij chef bagus
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Bali indonesie (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Monique Benders van Kesteren op 12 november 2018

Fantastische reis gemaakt door Bali ivm 12.5 jarig huwelijk. Mooi land vriendelijke mensen, heerlijk klimaat en fantastisch eten en zeer goedkoop. Wel een lange reis maar zeer de moeite waard. Ik zou er zo weer heen gaan.

Ultieme tip: Ga de diversen tempels zien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gezinsvakantie Bali in juli 2018 (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Regine Verhage op 12 november 2018

Fantastische 3,5 week gehad! De cultuur is geweldig en alle mensen super lief. Wat wel een beetje tegenviel is dat het eiland echt overladen is door toeristen. We hebben vaak een driver ingeschakeld om ons rond te reizen. Kost 40 euro maar je ziet wel alles!

Pluspunten Bali

  • betaalbaar soms echt goedkoop
  • ,aardige locals

Minpunten Bali

  • veel toeristen
  • afval
Ultieme tip: Boek verschillende locaties je komt niet zomaar in een dagje het eiland rond. Huur ook eens een fiets ! Echt heel leuk. Geniet van alle leuke restaurantjes.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Paradijs Bali (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Marco Wams op 12 november 2018

Mijn eerste reis buiten Europa. Waar het de eerste avond een beetje onwennig was en ik een heuse cultuurshok ervaarde, was dat de volgende ochtend helemaal verdwenen. De mensen op Bali zijn ontzettend vriendelijk en het eiland heel erg mooi.

Het dagelijks leven is niet te vergelijken met het leven in Nederland. Er is een enorm verschil in onderhoud, cultuur, gedrag en waarden en normen. De enorme waarde die we in Nederland aan bezit hechten is daar veel minder.

Bali is een eiland met vele gezichten. Met heel geel toeristische gezichten. Het stikt van de toeristen. Dat maakt het eiland echter niet minder mooi. De natuur is prachtig. De wegen daarentegen verschrikkelijk. Neem de tijd en geen stress. Je komt er wel...uiteindelijk.

Taxichauffeurs die spelletjes spelen op Facebook terwijl hij jou naar je bestemming brengt, is daar niet raar. Evenmin wanneer er een scooter, tussen de honderden andere scooters, langsrijdt met een heel gezin op die scooter. Inclusief de hond des huizes.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • Locals
  • stranden
  • natuur
  • prijs

Minpunten Bali

  • toerisme
Ultieme tip: Warung Damar in Kuta. Goedkoop en heerlijk eten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Backpacken met mijn dochter (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Nance Regelmann op 12 november 2018

Prachtige plek op aarde. Ik ben alleen met mijn dochter van toen 10 jaar gaan backpacken. Heb me altijd veilig gevoeld en de locals zijn erg behulpzaam en lief. Zeker Nusa lembogan en penida zijn de moeite waard.

Pluspunten Bali

  • Ik heb me alleen met mijn dochter nooit bang of onveilig gevoeld. Locals erg aardig en behulpzaam

Minpunten Bali

  • Jammer van de vervuiling op sommige stranden
  • De zwerfhonden
Ultieme tip: Nusa lembogan en Nusa penida zeker niet overslaan, prachtige plek op aarde.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Beautiful Bali (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Marlies Veerman op 12 november 2018

Als je naar Bali gaat is het absoluut zonde om op 1 plek te verblijven, het eiland heeft aan alle kanten iets heel anders te bieden. Zo is de natuur in het noorden prachtig om te zien en zijn de stranden in het zuiden mooi wit. In de kustplaatsen Seminyak/Kuta etc kun je je heel makkelijk door de steden verplaatsen met de bluebird taxi voor ±-2 euro. Let wel goed op, er zijn veel andere taxi's die heel erg lijken op bluebird taxi's, maar die veel duurder zijn. Bluebird is een net bedrijf met geregistreerde chauffeurs en een meter, ook hebben ze een handige app waarmee je ze kan bestellen en kan zien waar ze rijden. In Ubud is dit weer heel anders, daar rijden geen taxi's met borden op dak, maar rijden alleen locals rond die je voor een vooraf afgesproken bedrag wegbrengen. Hier moet je even handigheid in krijgen om deze te bereiken. Wel zijn ze vaak bevriend met elkaar en weten vaak wel iemand anders die je weg wil brengen. Bezoek sowieso de rijstvelden in het noorden. Op het strand van Kuta kun je bij la plancha de zonsondergang bekijken onder gekleurde parasolletjes, ook een aanrader! Als laatste, ga naar the red carpet voor een super avond met lekkere cocktails.

8,7
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
9 Natuur
7 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Bali

  • aardige mensen
  • goedkoop
  • diversiteit

Minpunten Bali

  • heel veel verkeer
Ultieme tip: Verblijf zeker in Ubud aan de sayan ridge. Hier heb je hetzelfde uitzicht als de four seasons. Sla ook zeker een tour naar de rijstvelden niet over, zeer indrukwekkend.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reizen Bali

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors