Indonesie.nl Jouw vakantie naar Indonesië begint hier!

Reviews Gili-eilanden

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,5 Locals
8,4 Interessant
8,8 Natuur
9,0 Stranden
7,2 Wildlife
8,1 Wandelingen en/of andere activiteiten
 • Aantal reviews: 53
 • Aantal waarderingen: 33

De rust vinden op Gili Air (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Anna Botic op 08 mei 2017

Vorig jaar maart was ik voor een week op Gili Air! Ik koos ervoor om naar Gili Air te gaan omdat ik graag van de rust wilde genieten. Ik verbleef aan een hutje aan het strand. Je kon in de ochtend rechtstreeks de zee in lopen, heerlijk! Op Gili Air zitten verschillende restaurants, waar ook rekening is gehouden met vegetariërs. Het eten smaakt heerlijk en de mensen zijn ontzettend gastvrij! Een tip is zeker om een fiets te huren en het eiland rond te rijden per fiets! Het eiland is niet zo groot en je ziet ontzettend veel van de mooie natuur!

8,1
9 Algemene ervaring
9 Locals
8 Interessant
9 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Gili-eilanden

 • Betaalbaar
 • Gastvrij
 • Ontspannend

Minpunten Gili-eilanden

 • Vervoer erheen is prijzig
Ultieme tip: Ik zou zeker een hutje huren aan het strand! Er zijn verschillende mogelijkheden met verschil in luxe en de kosten. Het is heerlijk om sochtends gelijk naar de zee te kunnen lopen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

A Gili Island beach break (bezocht in oktober 2016)

Review geschreven door Romy Ponsen op 12 december 2016

Tijdens onze rondreis in Bali zijn wij ook naar de Gili-eilanden geweest aan de kust van Lombok. Er zijn drie eilanden waarvan wij er twee hebben bezocht, namelijk Gili Trawangan en Gili Air. Wij hebben alleen overnacht op Gili Trawangan. Helderblauwe zee, goede snorkel locaties, een gezellige barstreet, aardige locals en geweldige accommodaties. Gili Trawagan heeft het allemaal. Na uren lang te hebben gesnorkeld en schildpadden gespot te hebben, plofte we heerlijk neer met een Bintang en een cocktail op een zitzak om de zonsondergang te bekijken. De volgende dag ging het wekkertje alweer vroeg, om te gaan paardrijden met zonsopgang. Zelfs voor de geen paardenliefhebbers een echte aanrader. De enige mensen die je spot zo vroeg zijn de locals, je maakt een ritje rondom het eiland over het strand en door de zee om vervolgens op de juiste plaats van het eiland de zonsopgang te zien, prachtig! Een bezoek aan de Gili-eilanden is het absoluut waard!

8,6
10 Algemene ervaring
10 Locals
8 Interessant
8 Natuur
10 Stranden
7 Wildlife
7 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Gili-eilanden

 • aardige locals
 • helder blauwe zee
 • klein
 • geen autos
 • barstreet
 • rust
 • snorkelen
 • accomondaties

Minpunten Gili-eilanden

 • geen
Ultieme tip: Snorkelen op Turtle Point, een echte aanrader is ook met zonsopgang paardrijden, dan is het nog erg rustig. Wat een ervaring is dat zeg!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gili Trawangan (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Curtis Blok op 07 oktober 2016

Gili Trawangan is het drukste eiland van de drie Gili-eilanden. Je kan er goed snorkelen en duiken, maar de stranden zijn wel al flink aangetast door de mensen. Overal ligt dood koraal op het strand waardoor het aan uitstraling inlevert. Voor de mooie stranden zou ik Gili Air aanraden, zo'n kwartiertje met de boot.

Pluspunten Gili-eilanden

 • restaurantjes
 • relaxte sfeer
 • snorkelen
 • duiken

Minpunten Gili-eilanden

 • druk
 • natuur wordt aangetast door de drukte
Ultieme tip: Het lekkerste restaurant op Gili Trawangan vind ik Scallywags. Hier kan je heerlijk eten en heb je een prachtig uitzicht over het strand en de mooie zee.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Gili islands (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Stephan Koper op 05 oktober 2016

De Gili eilanden zijn mijn favoriete plekje in Indonesië. Je hebt hier drie eilanden: Gili Trawagan, Gili Meno en Gili Air. Gili Meno is het rustige eiland en hier kan je dan ook echt tot rust komen en is yoga erg populair. Gili Air is een wat drukker eiland en er zijn al veel leuke restaurants en barretjes waar je lekker kan chillen. Gili Trawagan is het drukste eiland, hier vind je het meest van alles. De meeste duikschoolen, restaurants, barretjes en resorts. Op al deze eilanden zijn geen motorvoertuigen behalve de boten die je brengen van en naar de eilanden. Dit kan van zowel Lombok als Bali.

Ultieme tip: De Gili eilanden
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Keep the Earth clean, it's not Uranus (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jasper Le Grand op 04 oktober 2016

Er zijn 3 Gili Eilanden:
Gili Trawagang (Gili T.)
Vanuit Lombok gezien is dit het verst gelegen eiland. Gili Trawangan is het grootste eiland van de drie, hoewel je er binnen een paar uur het hele eiland rond loopt. Het is ook het drukste eiland met de meeste feestjes (3x per week).

Gili Meno
Het kleinste eiland van de drie, zeker ook de rustigste. Wie niet op zoek is naar drukte of feesten maar een laidback, rustige sfeer is op Gili Meno aan het juiste adres. Hoewel het toerisme hier centraal staat verdienen de bewoners ook met vissen hun brood. Dit kleine eilandje loop je binnen een uurtje rond. Naast dat dit eilandje het minste bewoners heeft, heeft Gili Meno ook het helderste water.

Gili Air
Gili Air ligt het dichtst bij Lombok. Naast toeristen zie je hier dan ook veel locals die vanuit Lombok de oversteek maken. Het eiland is groter dan Meno maar kleiner dan Trawangan. Het zal niemand verbazen dat ook hier snorkelen en duiken de grootste attracties zijn. Rond het hele eiland vind je goede snorkel en duikspots. Het eiland kan je rondlopen in ongeveer anderhalf uur.

Pluspunten Gili-eilanden

 • zeker betaalbaar
 • paradijs op aarde
 • prachtige zee flora en fauna

Minpunten Gili-eilanden

 • niet veel pin mogelijkheden
 • communicatie met de buitenwereld
 • geen ziekenhuis
Ultieme tip: Snorkelen, paardrijden en lekker eten
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een koraal eiland, paradijselijk mooi (bezocht in september 2014)

Review geschreven door Anja Bos op 02 oktober 2016

Gili Meno is een eiland waar je tot rust komt, nadat ik een aantal dagen had doorgebracht op Lombok. Het beklimmen van de Rinjani, daarna hier tot rust komen, snorkelen en enorm genieten van de heldere zee, de koraal stranden en de locals.

Pluspunten Gili-eilanden

 • de mensen zijn zo gastvrij
 • de veelzijdigheid
 • het heerlijke eten

Minpunten Gili-eilanden

 • afval buiten de bewoonde kom
 • , donkere plekken als je bang bent
 • ongedierte buiten
Ultieme tip: Bezoek de locals
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterende eilandjes met alle 3 een ander karakter (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Marijn Driesen op 02 juli 2016

Van 2 mei t/m 12 mei was ik op de Gili eilanden en het was fantastisch! Er zijn verschillende manieren om deze eilanden te bereiken. Zo kan je vanaf Padang Bai op Bali naar Gili Trawangan varen (ongeveer 3,5 uur) of, zoals ik heb gedaan, vanaf Lombok. Ook hier zijn er twee manieren om de eilanden te bereiken. Vanaf de havens Teluk Nare of Teluk Kode gaat er een speedferry die je binnen ongeveer 15-20 minuten naar Gili Trawangan brengt (kosten ongeveer Rp. 300.000). Ik ging vanaf de haven Bangsal met de public boat (kosten Rp, 15.000). Na ongeveer 20 minuten varen kwamen we bij Gili Air. Voor
Rp. 200.000 (ongeveer 13 euro) had ik een ruime bungalow, grote buitendouche en ontbijt (niet van te voren geboekt, in het hoogseizoen is dit wel aan te raden!). De westkust is wel volgebouwd met restaurants en bars dus ik denk dat het hier in juli en augustus wel druk is, maar wel gezellig. De stranden zijn schitterend, wel veel dood koraal. Ik heb een dag een fiets gehuurd, wat gewandeld, maar vooral in de zon gelegen en gezwommen. Na 3 dagen was het tijd voor Gili Meno, mijn absolute favoriet! Prachtige stranden en ontzettend rustig. Ik pakte ook nu weer de public boat. Op Gili Meno doe je vooral niks, behalve snorkelen en duiken, zwemmen en zonnen. De stranden zijn zo mooi en de zonsondergangen ook. Verwacht weinig vertier, mensen komen hier voor hun rust. Binnen een paar uur ben je te voet het eiland rond. Voor de kust in het noorden kan je goed snorkelen en duiken, zoals bij de Meno Wall. Hier heb tijdens een snorkeltour 2 zeeschildpadden gezien! Na 3 nachten pakte ik de public boat naar Gili T. waar ik een vriendin zou ontmoeten. Na Meno was dit een schok, het was druk, over cidomo's (paard en wagen) en veel volle afvalbakken. Gili T. is het party eiland en jonge vakantiegangers komen hier dan ook naar toe. Er zijn veel (leuke) winkels, bars en restaurants. Pak de fiets en ga naar Ombak Sunset voor de schommels in het water en geniet van een cocktail en zonsondergang!

8,3
10 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
8 Natuur
10 Stranden
5 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Boek een snorkel- of duiktour op Gili Meno en/of Gili Air, echt geweldig! Op Gili Meno kan je het eiland rondlopen, doe dit vooral! Zo kom je langs prachtige stranden voor jezelf!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Paar dagen Gili Air (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Daphne Delhaas Steenkist op 21 juni 2016

Erg mooi eilandje waar je in een uur omheen wandelt. In de afgelopen jaren veranderde er aardig wat maar het blijft een mooi eiland. Er zijn wel meer hotels/villa's bijgekomen en meerdere zwembaden. Maar de onderwaterwereld blijft super. In juli 2016 gaan we weer en dat is dan onze vijfde keer dat we er heen gaan.

7,9
8 Algemene ervaring
8 Locals
8 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Ga duiken / snorkelen op de diverse locaties.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen

Heerlijk tot rust komen met vriendelijke locals en enak sekali. (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Rick Browser op 19 juni 2016

Aanrader om Gili Air te bezoeken, zeer vriendelijke bewoners en heerlijk om met je handen te eten bij restaurant Padang. Enak Sekali :-)

8,0
8 Algemene ervaring
8 Locals
8 Interessant
8 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten
Ultieme tip: Bezoek ook de vrijwilligers die zich bezighouden met bescherming van waterschildpadden. Je vindt ze bij aankomst in de haven rechts het pad aflopen, halverwege aan de linkerzijde..
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

The place to be (bezocht in oktober 2013)

Review geschreven door Rob Bakker op 19 juni 2016

Geweldige belevenis, vooral Gili Air en Menno. Gili Trawangan vind ik wat drukker en toeristisch. Op Gili Air een week geslapen in een eenvoudig maar knus hotelletje aan strand. Een goede keuken met zowel Indonesische als Europese gerechten op de kaart.
Geweldige ervaring om op zee met een prauw en een bootsman, kok en snorkelaar mee te gaan en dan het anker uitgooien om te gaan bbqen. IJsemmer met rosé op wit tafel kleed , schaal bruschetta en garnalen van de bbq.
Hoe romantisch. We zijn er nu twee keer geweest en dezelfde ervaring opgedaan.
Place to be.

8,9
9 Algemene ervaring
8 Locals
8 Interessant
9 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
10 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Gili-eilanden

 • mooi
 • rust
Ultieme tip: Blik op oneindig en genieten van alle momenten. Vooral de rust op Gili Air.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Paradijs op aarde (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Lisa Van de Ruit op 30 mei 2016

De Gili eilanden zijn toeristische trekpleisters. Ze liggen vlak voor de kust van Lombok en er gaan elke dag boten van en naar Bali. Deze boten zijn denk wel het minste van mijn ervaring geweest, omdat de boten tegen de golven in gaan en dus hevig heen en weer, waardoor iedereen zeeziek werd. Eenmaal aangekomen op de Gili Trawangan was het eerste wat ik zag de witte stranden met palmbomen en het licht blauwe water. Prachtig dus. We (reisbuddy en ik) gingen op zoek naar ons hostel en toen merkten we dat er geen verkeer op het eiland was. Je kon er alleen maar lopen, fietsen of te paard. Dit gaf een relaxende sfeer. De Backpackers hostel was de bekendste hostel van Gili Trawangan en was tevens ook de leukste. Elke avond werden er (drank) spelletjes georganiseerd en kwam iedereen bij elkaar. 's Avonds waren er genoeg barretjes waar je kon feesten. Omdat wij tijdens de ramadan waren, waren alle barretjes omgetoverd tot silent disco's. Dit was een gekke, maar leuke ervaring. Verder hebben we om het eiland heen gefietst, gezond, gedoken (met waterschildpadden), Indonesische kookcursus gehad, gefeest op een partyboot en heerlijk gegeten. Er is dus genoeg te doen, maar ook genoeg om niets te doen. Gili Trawangan is het jongereneiland en hierdoor ontmoet je super veel mensen. Ik ben een maand door Indonesië getrokken en deze ervaring blijft mij het meest bij.

8,3
10 Algemene ervaring
8 Locals
9 Interessant
10 Natuur
10 Stranden
3 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Gili-eilanden

 • Betaalbaar
 • paradijs
 • duiken
 • feesten
 • lekker eten

Minpunten Gili-eilanden

 • veel toeristen
 • weinig natuur
 • weinig locals
 • vervelende bootreis
Ultieme tip: Elke avond zijn er verschillende plekken op het eiland waar je een mooie zonsondergang kan zien. Vooral de plek met de schommels in het water is prachtig.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Budget reizigers

Gili Meno, een paradijs op aarde (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Ri Ja Le Belle op 22 mei 2016

Na een intense opleiding was ik even toe aan ver weg van thuis waar het rustig is. Ik had al diverse reizen naar Azië gemaakt en Indonesië stond ergens boven aan mijn lijstje. Na wat rond gereisd te hebben op het mooie Bali stonden er 4 dagen gepland voor Gili Meno, het rustigste eiland. Helaas was er een storm geweest en was een deel van het strand weg gespoeld en lag er veel aangespoelde troep. Dit werd gelijk de volgende dag opgeruimd door locals en toeristen. Criminaliteit kent dit eiland niet en politie zal je er ook niet zien.
Op Gili Meno is de sociale controle (op een gezonde manier) groot. neem je de moeite kort een babbeltje te maken dan weten ze de rest van je verblijf je naam. In 2 uur loop je het eiland rond en kan je genieten van de restaurantjes.
Na 2 dagen had ik al door dat 4 dagen veel te kort was en na een funduik gemaakt te hebben wist ik dit wel zeker. De onderwaterwereld rondom Gili Meno is geweldig. Schildpadden, haaien en het kleurrijke koraal met al zijn vissen. Twee duikbrevetten leverde deze reis op. Na 10 dagen moest ik dan toch afscheid nemen van dit paradijselijke plekje. Met een opgeruimd hoofd, een ontspannen lijf en een rugzak vol mooie herinneringen ging ik naar huis. Onze volgende ontmoeting zal niet lang op zich laten wachten :).

9,6
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Gili-eilanden

 • de locals
 • onderwater wereld
 • duikschool Gili Meno divers

Minpunten Gili-eilanden

 • zout leidingwater
Ultieme tip: -Als je buiten het hoog seizoen gaat, onderhandelen dan ter plaatsen over de prijs van je verblijf. -Bezoek het schooltje op het midden van het eiland
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fantastische mooi! (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Claudia Evers op 25 april 2016

Wij zijn 4 dagen op Gili Meno geweest en dit was het hoogtepunt van onze rondreis. Bij Gili Meno divers hebben wij ons Openwater brevet gehaald (zeer fijne duikschool). We hebben hele mooie dingen gezien onder water. (Zie foto's)

9,6
10 Algemene ervaring
10 Locals
10 Interessant
10 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
8 Wandelingen en/of andere activiteiten

Pluspunten Gili-eilanden

 • rustig
 • natuur
 • uitzicht

Minpunten Gili-eilanden

 • geen zoet water
Ultieme tip: Bij Gili Meno Divers een opleiding doen is echt een aanrader.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door Angela Olsman-Bruins op 06 apr. 2020
10,0

10

Algemene ervaring

10

Locals

10

Interessant

10

Natuur

10

Stranden

10

Wildlife

10

Wandelingen en/of andere activiteiten
Waardering door Sarinda Surijadi op 04 apr. 2020
9,9

9

Algemene ervaring

10

Locals

10

Interessant

10

Natuur

10

Stranden

10

Wildlife

10

Wandelingen en/of andere activiteiten
Waardering door Ida van Noord op 15 jul. 2016
8,7

9

Algemene ervaring

9

Locals

7

Interessant

10

Natuur

10

Stranden

nvt

Wildlife

7

Wandelingen en/of andere activiteiten
Waardering door Jeske Becker op 25 apr. 2016
8,9

10

Algemene ervaring

8

Locals

9

Interessant

9

Natuur

10

Stranden

8

Wildlife

8

Wandelingen en/of andere activiteiten
Waardering door Yvonne Peters op 24 apr. 2016
6,0

7

Algemene ervaring

4

Locals

7

Interessant

7

Natuur

9

Stranden

4

Wildlife

4

Wandelingen en/of andere activiteiten

Reizen Gili-eilanden

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors