Tetebatu
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
- Restaurants
10,0 Veiligheid
- Stranden

Tetebatu

door Getaway Travel

Heb je even genoeg van de felle zon en de tropische temperaturen? Reis dan af naar Tetebatu in het binnenland van Lombok. Door de wat hogere ligging, op 400 meter aan de voet van Gunung Rinjani, is het klimaat hier een stuk koeler.

Sawa's en plantages

Het plaatsje Tetebatu op zich is niet erg bijzonder, maar de landelijke omgeving van eindeloze rijstplateaus en tabakplantages des te meer.

Vanuit Tetebatu kun je verschillende wandelingen maken, eventueel met een gids. Zo kun je naar het apenbos waar je, niet geheel verrassend, 'zwarte apen' kunt spotten. Ook zijn er in de omgeving indrukwekkende watervallen. Jukut is een 20 meter hoge waterval en een douche onder de Joben waterval bevorderd de haargroei, volgens de lokale bevolking.

Brommer huren

In Tetebatu kun je eventueel een brommer of auto huren om met eigen vervoer de traditionele dorpjes in het rustige bergachtige deel van Lombok te bezoeken. Elk dorpje kent een eigen ambacht. Zo staat Rungkang bijvoorbeeld bekend om de pottenbakkerijen en Loyok om het mandenvlechten. Wil je zelf de fijne kneepjes van het vak leren? Dat kan, want in beide dorpjes kun je workshops volgen!

Like deze pagina

Reizen Tetebatu

Reviews Tetebatu

Onvergetelijk ping pong spelen in de jungle (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Tim Kock op 09 juli 2016

Lombok was veel minder druk en rauwer dan Bali maar elke meter adembenemend. Van watervallen tot een eindeloos mooie noordkust-route op de motor of klimmen op de Rinjani, zou hier altijd willen zijn.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
nvt Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Tetebatu

  • puur
  • rauw

Minpunten Tetebatu

  • moeilijker
Ultieme tip: Beetje voorbereiding, beetje rondvragen bij locals in Bali en de Gillis, leer de taal een beetje dat was het beste!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors