Kei Kecil

Kei Kecil

door Getaway Travel

Het vlakke Kei Kecil heeft de meeste bewoners. Hier ligt ook Tual, de hoofdstad van Kei Islands. In de stad zelf zijn niet veel bezienswaardigheden, dus trek het land in of bezoek de kustdorpjes.

Trekpleister nummer één is Pasir Panjang. Dit drie kilometer lange strand heeft fijn wit zand, dat tussen je tenen als poeder aanvoelt. Om je het ultieme Bounty-gevoel te geven wordt het strand omlijst door palmbomen met kokosnoten. Blijven slapen kan hier ook in een van de strandhutten.

Watergrot

Natuurlijk is er nog meer moois te vinden op Kei Kecil. Tussen Letvuan en Dian ligt Gua Lian Hawan. Hier kun je heerlijk ronddobberen in een aantal natuurlijke poelen met ijsblauw water. Nog niet afgekoeld? Evu is de bron waar het drinkwater van de Kei eilanden vandaan komt. Zwemmen doe je hier in een watergrot tussen het druipsteen. Vanaf Debut vertrekken verschillende ferries naar de andere eilanden.

Pasir Panjang

Waan je op een onbewoond eiland op het strand Pasir Panjang. Dit zandoord is drie kilometer lang en ligt op Kei Kecil. Vaak deel je Pasir Panjang met de wilde pelikanen die neerstrijken voor een momentje rust. Breng na het relaxen een bezoek aan het nabijgelegen Bukit Masbait. Dit monument symboliseert Christus als koning en is geplaatst op een pilaar van tien meter hoog. Het beeld staat op het hoogste punt van het eiland.

Terwijl je omhoog wandelt word je vergezeld door de lokale kinderen. Bukit Masbait is namelijk niet alleen een religieus ontmoetingspunt, het is ook de speeltuin van de kids. Vanaf de top heb je uitzicht over de kusten van Kei Kecil. De helderblauwe kleuren van de zee lopen over in de witte stranden.

Like deze pagina

Reizen Molukken

Meer Kei Kecil

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors