De 7 meest geliefde eilanden van Indonesië

De 7 meest geliefde eilanden van Indonesië

door Elsemieke Land

Grofweg zeventienduizend eilanden vormen de Republiek Indonesië. Ze zijn lang niet allemaal bewoond of bereikbaar, maar de hoeveelheid eilanden in Indonesië die wél te bezoeken is, maakt de keus er niet makkelijker op. Want waar begin jij je rondreis door Indonesië? Bezoek je één of meerdere eilanden? En welke dan? 

Indonesie.nl to the rescue! Want gelukkig gingen miljoenen reizigers je voor op rondreis door Indonesië. Net als wijzelf. En op basis van jullie én onze reiservaringen, verzamelden we de zeven meest geliefde eilanden van Indonesië. Komen ze!

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

7. Relax op de witste stranden van de Molukken

Om deze lijst niet eindeloos lang te maken, moeten we meteen al een beetje valsspelen. De Molukken bestaan namelijk alleen al uit duízenden eilanden. Ze worden nog weinig bezocht tijdens een rondreis door Indonesië. En dat is in jouw voordeel. Zo heb je de oogverblindend witte poederstranden op de Kei-eilanden of de kleurrijke zeetuinen van de Banda-eilanden voor jezelf. Op Ternate en Ambon nemen Fort Oranje en Fort Victoria je mee terug naar een belangrijk stukje koloniale geschiedenis. 

6. Ga buiten de gebaande paden op Flores

Het heeft even geduurd voordat reizigers het eiland Flores ontdekten. En het toerisme is hier nog steeds niet overdreven aanwezig. Toch weten steeds meer reizigers de drie kleurrijke kratermeren van de Kelimutu-vulkaan en vissersdorp Labuan Bajo te vinden. Bezoek ook zeker het afgelegen dorp Wae Rebo en spot bij Ruteng de rijstvelden in de vorm van een spinnenweb. Een rondreis door Flores is trouwens makkelijk te combineren met een uitstapje naar Komodo National Park, waar je oog in oog staat met de reusachtige Komodovaraan. 

5. Duik de natuur in op Sulawesi

Natuurliefhebbers zitten goed op Sulawesi. In de binnenlanden vind je ongerepte tropische regenwouden als Tangkoko National Park waar je het zeldzame spookdiertje spot. Verstopt tussen de berglandschappen van Tana Toraja vind je traditionele Toraja-dorpen. En langs de kust liggen witte bountystranden en een helderblauwe zee vol waanzinnige duiklocaties als Bunaken National Park en de Togian-eilanden

4. Vergeet Lombok niet

Het Indonesische eiland Lombok is beter bekend door zijn paradijselijke Gili-eilanden dan van het ‘vasteland’. Buureiland Bali werkte lange tijd als bliksemafleider, maar langzamerhand weten steeds meer reizigers Lombok te vinden. Bijvoorbeeld om de twee-na hoogste vulkaan ter wéreld Gunung Rinjani te beklimmen of te surfen langs de witte stranden van Kuta Lombok

3. Spot orang-oetans op Sumatra

Grote, oranje pluizenbollen trekken menig reiziger naar het Gunung Leuser National Park op Sumatra. De semi-wilde of wilde orang-oetans, maar ook gibbons, Thomaslangoeren en makaken laten zich tijdens je jungletocht regelmatig zien. Maar ook het gigantische, diepblauwe Lake Toba mag je niet overslaan. Op Samosir maak je kennis met de lokale Batak-cultuur. 

2. Snuif cultuur op Java

De grootste trekpleisters van Java? ‘s Werelds grootste boeddhistische heiligdom Borobudur, de grootste hindoetempel van het land Prambanan én de hoofdstad van Indonesië: chaotisch Jakarta. En laten we de betoverende Bromo-vulkaan niet vergeten. Extra leuk én uniek in Indonesië: je maakt op Java urenlange treinritten langs groene heuvels, rijstvelden en theeplantages. 

1. Ga tempels hoppen op Bali

Er is geen twijfel mogelijk: Bali is met zo’n zes miljoen jaarlijkse bezoekers het populairst van allemaal. Een paar verklaringen? Bali is, in tegenstelling tot de andere eilanden in Indonesië, overwegend hindoeïstisch. Wat een unieke, gastvrije cultuur en imposante tempels als Pura Ulun Danu Bratan oplevert. Langs de kust vind je fijne zandstranden en perfecte surfbreaks bij Canggu en Uluwatu. En een verkoelend Bintang-biertje is tijdens je vakantie op Bali nooit ver weg! 

Hebben we jou geïnspireerd om een of meerdere van deze eilanden in Indonesië te bezoeken? Vind hier een rondreis door Indonesië die bij je past!

Fotocredits: Spencer Weart | mattjlc | César González Palomo

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors