Klimaat Sumatra

Klimaat Sumatra

Sumatra ligt op de evenaar waard. Het klimaat is het hele jaar door vreselijk warm. In de maanden april, mei en juni moet je zelfs rekening houden met een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 27 graden Celsius. Langs de kust zakt het kwik bijna nooit onder de 30 graden.

Voor wat verkoeling kun je beter afreizen naar hoger gelegen gebieden in het noorden en oosten van Sumatra. Daar is de gemiddelde dagtemperatuur 21 graden, maar hou er rekening mee dat het er 's avonds erg fris kan zijn.

Beste reistijd

De beste tijd om Sumatra te bezoeken is in het droge seizoen tussen mei en september. Met een gemiddelde jaarlijkse regenval van 2,43 meter in het oosten en 3,12 meter in het westen is het klimaat erg vochtig. Vooral in de zuidwestelijke hellingen van Padang kun je maar beter een parapluutje meenemen!

Hier valt jaarlijks 4.5 meter neerslag. De regentijd in Sumatra duurt van oktober tot maart. Maar dat wil niet zeggen dat je de overige maanden droog zal blijven. In de namiddag plenst het meestal ook gewoon één of twee uurtjes!

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors