Klimaat Sumatra

Klimaat Sumatra

Sumatra ligt op de evenaar waard. Het klimaat is het hele jaar door vreselijk warm. In de maanden april, mei en juni moet je zelfs rekening houden met een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 27 graden Celsius. Langs de kust zakt het kwik bijna nooit onder de 30 graden.

Voor wat verkoeling kun je beter afreizen naar hoger gelegen gebieden in het noorden en oosten van Sumatra. Daar is de gemiddelde dagtemperatuur 21 graden, maar hou er rekening mee dat het er 's avonds erg fris kan zijn.

Beste reistijd

De beste tijd om Sumatra te bezoeken is in het droge seizoen tussen mei en september. Met een gemiddelde jaarlijkse regenval van 2,43 meter in het oosten en 3,12 meter in het westen is het klimaat erg vochtig. Vooral in de zuidwestelijke hellingen van Padang kun je maar beter een parapluutje meenemen!

Hier valt jaarlijks 4.5 meter neerslag. De regentijd in Sumatra duurt van oktober tot maart. Maar dat wil niet zeggen dat je de overige maanden droog zal blijven. In de namiddag plenst het meestal ook gewoon één of twee uurtjes!

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors