Klimaat Sumatra

Klimaat Sumatra

Sumatra ligt op de evenaar waard. Het klimaat is het hele jaar door vreselijk warm. In de maanden april, mei en juni moet je zelfs rekening houden met een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 27 graden Celsius. Langs de kust zakt het kwik bijna nooit onder de 30 graden.

Voor wat verkoeling kun je beter afreizen naar hoger gelegen gebieden in het noorden en oosten van Sumatra. Daar is de gemiddelde dagtemperatuur 21 graden, maar hou er rekening mee dat het er 's avonds erg fris kan zijn.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 234 reizen naar Indonesie

Beste reistijd

De beste tijd om Sumatra te bezoeken is in het droge seizoen tussen mei en september. Met een gemiddelde jaarlijkse regenval van 2,43 meter in het oosten en 3,12 meter in het westen is het klimaat erg vochtig. Vooral in de zuidwestelijke hellingen van Padang kun je maar beter een parapluutje meenemen!

Hier valt jaarlijks 4.5 meter neerslag. De regentijd in Sumatra duurt van oktober tot maart. Maar dat wil niet zeggen dat je de overige maanden droog zal blijven. In de namiddag plenst het meestal ook gewoon één of twee uurtjes!

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors