Communicatie Indonesie

Communicatie Indonesie

In Indonesië komen alle Westerse vormen van communicatie voor. Jammer genoeg, zijn ze alleen niet altijd even efficiënt. Hieronder hebben we de verschillende mogelijkheden op een rijtje gezet.

Post

Wil je een ansichtkaart naar je familie sturen? Hou er dan rekening mee dat het heel lang kan duren voor zij het kaartje ook daadwerkelijk ontvangen. Een periode van twee tot drie weken is gebruikelijk.

Telefoon

Vanuit het postkantoor of speciale telefoon- en faxkantoortjes, wartels genaamd, kun je internationaal bellen.

Afhankelijk van jouw provider is het ook mogelijk om mobiel naar Nederland te bellen, maar dit is een zeer dure aangelegenheid. Datzelfde geldt trouwens ook voor gebeld worden in Indonesië vanuit het buitenland. Bij je provider kun je meer te weten komen over het gedekte internationale gebied en of je iets aan je instellingen moet veranderen.

Het is ook mogelijk om een simkaart voor je 'handtelefoon', zoals je mobiel in Indonesië genoemd wordt, te kopen. Er zijn verschillende Indonesische providers en lokaal bellen is vaak erg goedkoop.

Geen mobiel bij je? Bel dan 'ouderwets' uit een telefooncel. Daar heb je bijna altijd een telefoonkaart voor nodig. Er zijn ook nieuwere telefooncellen voor telefoonkaarten met chip. Internationaal bellen kost vanuit een telefooncel meestal net zo veel als vanuit een wartel.

Bellen van en naar Indonesië

Vanuit Indonesië kies je 0031 + 10-cijferig telefoonnummer (zonder de eerste 0) als je naar Nederland wilt bellen.

Landnummers
- Internationaal toegangsnummer Indonesië: 00 62
- Toegangsnummer Nederland uit Indonesië: 00 31
- Toegangsnummer België uit Indonesië: 001 32

Internet

De goedkoopste vorm van communicatie is het internet. En het aantal internetcafe's blijft groeien. De snelheid en prijs varieert enorm, maar hou er over het algemeen rekening mee dat het internet een stuk langzamer is dan bij ons thuis.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors