Regenseizoen Bali

Regenseizoen Bali

Het regenseizoen op Bali is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het plannen van je reis. Je wilt natuurlijk niet dat je vakantie op Bali letterlijk in het water valt. 

Om optimaal van je rondreis door Bali te genieten, hoop je waarschijnlijk op goed weer en zo min mogelijk regen. Daarom is het belangrijk om te weten wanneer het regenseizoen op Bali valt en hoeveel regen je in die periode kunt verwachten. 

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 230 reizen naar Indonesie

Wanneer valt het regenseizoen op Bali?

Het klimaat op Bali is te onderscheiden in twee seizoenen. Het regenseizoen op Bali loopt van november tot en met maart en wordt gevolgd door de droge moesson van april tot en met oktober. In het regenseizoen valt er gemiddeld zo’n 200 tot 300 millimeter neerslag per maand. 

Wie bij het woord ‘regenseizoen’ al nattigheid denkt te voelen heeft het gelukkig mis. Een enkele keer is het de hele dag regenachtig, maar in de meeste gevallen valt er tijdens het regenseizoen op Bali alleen in de middag of avond een flinke bui. En in het tropische klimaat op Bali met temperaturen rond de dertig graden, is zo’n bui stiekem best verfrissend. Bovendien komt er na regen zonneschijn en worden de de zware buien meestal afgewisseld met voldoende zonuren. Het regenseizoen op Bali hoeft je vakantie dus helemaal niet te verpesten. 

Reizen in het regenseizoen op Bali

Het regenseizoen betekent dus niet dat je helemaal niet op vakantie naar Bali kunt. Houd wel rekening met de hogere luchtvochtigheid en de korte, hevige buien die soms zelfs een overstroming veroorzaken. Neem ook altijd een poncho of regenkleding mee als je op pad gaat. Het weer op Bali kan vooral tijdens het regenseizoen snel omslaan. Laat je dan ook niet te veel leiden door het weerbericht. Dat zit er op Bali vaak genoeg naast.

Varen tijdens het regenseizoen op Bali

Houd wel rekening met je reisroute en planning. Tijdens het regenseizoen is de zee vaak ruig en worden de afvaarten van kleinere boten naar bijvoorbeeld de Gili-eilanden vaak geannuleerd vanwege de hoge golven. Voor duikliefhebbers brengt de regen ook een nadeel met zich mee. Door de regen stroomt er veel zand en vuil via de rivieren de zee in, waardoor het zicht onder water bij onder andere Tulamben en Amed troebel wordt. Nusa Penida en Nusa Lembongan zijn goede alternatieve duikspots, omdat je hier door de continue stromingen vrijwel het hele jaar door goed zicht hebt. Voor surfliefhebbers zijn die hogere golven juist mooi meegenomen. Tijdens het regenseizoen pak je vooral in december perfecte golven mee aan de oostkust van Bali. 

Voor- en nadelen van reizen tijdens het regenseizoen

Het reizen in het regenseizoen van Bali heeft zowel voor- als nadelen. Aan de positieve kant heb je tijdens regenseizoen minder last van toeristische drukte, waardoor reizigers populaire attracties en bezienswaardigheden kunnen ervaren zonder grote menigten. Daarnaast zorgt het seizoen voor weelderige, groene landschappen en bloeiende flora, wat het eiland een schilderachtige schoonheid geeft. Aan de andere kant kunnen frequente regenbuien leiden tot verminderde zichtbaarheid en ongemakken zoals modderige wegen en mogelijke overstromingen. Activiteiten zoals duiken en snorkelen kunnen worden beïnvloed door een slechter zicht onder water, en sommige afgelegen gebieden kunnen tijdelijk moeilijk bereikbaar zijn. Niettemin biedt het regenseizoen een unieke ervaring voor reizigers die op zoek zijn naar een rustiger en authentieker Bali, op voorwaarde dat ze zich goed voorbereiden op het onvoorspelbare weer.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors