Kelimutu National Park

Kelimutu National Park

door Getaway Travel

In Centraal-Flores ligt Kelimutu National Park. Kelimutu is een vulkaan die bestaat uit drie kraters die elk gevuld zijn met een gekleurd meer. De meren liggen op een hoogte van 1600 meter. Het water van de meren wordt door mineralen gekleurd. In de loop der jaren hebben de meren verschillende kleuren gehad.

Gunung Kelimutu

De afgelopen jaren waren de meren donkerrood, lichtgroen en lichtblauw. In het verleden hebben de meren van Gunung Kelimutu ook andere kleuren gehad. Doordat het kraterlandschap rondom de meren kaal en grijs is vallen de kleuren van de meren nog meer op. De meren worden daarom vergeleken met edelstenen. Men gelooft dat de zielen van de overledenen in een van deze meren hun laatste rustplaats vinden.

ZELF NAAR Flores?

Bekijk alle 40 reizen naar Flores

Het meest indrukwekkende uitzicht krijg je vroeg in de ochtend bij zonsopgang. Vanaf het dorp Moni, aan de voet van de vulkaan, start je de beklimming.

Kelimutu National Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Flores

Meer Kelimutu National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors