Komodo National Park
7,8
8,0 Algemene ervaring
8,0 Natuur
8,0 Stranden
9,0 Wildlife
7,0 Overige activiteiten
7,0 Bereikbaarheid

Komodo National Park

door Getaway Travel

Het Komodo National Park is in 1980 opgericht. Het is wereldberoemd door de draakachtige Komodovaranen, die alleen in dit park voorkomen. Dit is een van de oudste diersoorten van de hele wereld! Ga je op varaanexpeditie, dan kan dat alleen onder begeleiding van een ranger. Deze geeft je gelijk veel informatie over het prehistorische beest.

Bloedgeur

Een volwassen varaan is meer dan drie meter lang en weegt rond de 160 kilo. De varanen zien er niet echt snel uit, maar ze zijn razendsnel als ze aanvallen. Aangezien ze alles eten wat ze kunnen vangen of doden - zelfs de veel grotere waterbuffel is niet veilig - kan ook de mens onderdeel van zijn menukaart zijn. Daarom kun je maar beter met een professionele ranger op zoek gaan naar dit gevaarlijke, maar imposante dier.

Varanen kunnen heel goed ruiken. Ben je als vrouw ongesteld, dan kan het beest dit van grote afstand al ruiken. Van de geur van bloed gaan de varanen namelijk helemaal uit hun dak. Het wordt ongestelde vrouwen vaak afgeraden mee te gaan met een tour.

Natuur

Het park is 219.00 hectare groot en bestaat uit de eilanden Komodo, Rinca, een aantal kleinere eilanden, een deel van het vasteland van Flores en de omliggende wateren. De eilanden bestaan over het algemeen uit steile kliffen, smalle baaien en stroompjes. Komodo kenmerkt zich door een heuvelig en bergachtig landschap. Een groot deel van het eiland is bedekt met savannegebied, lontarpalmen en een open grasgebied.

Rinca heeft ook een savanne-achtig landschap, maar ook drie bergen die het beeld domineren. De hoogste is de Dora Ora van 667 meter in het zuiden van het eiland. In het noorden liggen de toppen van Doro Raja (351 meter) en Gunung Tumbah (187 meter).

Je kunt het Komodo National Park bereiken vanaf het vissersdorpje Labuan Bajo op West-Flores. Dit is de kortste route. Als je met de boot vanaf het eiland Sumbawa komt ben je zeven uur onderweg.

Like deze pagina

Reizen Komodo National Park

Meer Komodo National Park

Reviews Komodo National Park

Een droom die uitkwam! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Esther Munnig Schmidt op 12 mei 2017

Wow wat een prachtig park. Het ene hoogtepunt na het andere! Duiken en snorkelen met zeeschildpadden en mantaroggen, überhaupt het prachtige snorkelen daar! En dan ook nog eens de legendarische komodovaranen zien... Het was geweldig!

Minpunten Komodo National Park

  • rondom de komodovaranen is het wt toeristisch
Ultieme tip: Ga duiken!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig !! (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Niels Vandewoude op 07 mei 2017

Eerst twee dagen op een boot onderweg naar Komodo National Park en dan een dag op Komodo National Park zelf, wat een ervaring! Het eerste wat we zagen was een komodovaraan, wat een beest! En dan naar het uitkijk punt, wat een uitzicht!

Pluspunten Komodo National Park

  • natuur
  • omgeving
  • cultuur
Ultieme tip: Gewoon doen, je gaat het niet beklagen.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors