Rondreis Bali

Rondreis Bali

door Willeke van Doorn

Van haar bruisende hoofdstad Denpasar tot de groene rijstvelden van Ubud en Jatiluwih en het gigantische tempelcomplex aan de voet van de actieve vulkaan Gunung Agung. Een rondreis door Bali neemt je mee langs een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Indonesië.

Bali is een van de populairste vakantiebestemmingen in Indonesië en dat begrijpen we heel goed. Je kunt hier fantastisch surfen, heerlijk zonnen op de kilometerslange stranden, dwalen tussen de uitgestrekte rijstvelden en prachtige tempels bezoeken. Volg deze ongeveer 230 kilometer lange route tussen Denpasar en Gunung Agung en ontdek het beste van Bali in twee weken.

Bezienswaardigheden op Bali

Net ten zuiden van Denpasar ligt een internationaal vliegveld waardoor de hoofdstad de logische eerste stap is die je in Bali zet. Denpasar is geen rustige introductie tot het eiland. Met een half miljoen inwoners is Denpasar de drukste stad van Bali. Neem zeker een kijkje bij het Museum Negeri Propinsi Bali, een van Denpasar's belangrijkste bezienswaardigheden.

Daarnaast is de omgeving van Denpasar het bezoeken waard. Spring op een surfplank tussen de golven bij de badplaats Kuta of neem een duik in het rustigere water bij Sanur. In Jimbaran eet je na een dagje surfen de lekkerste vis van heel Indonesië en neem je een kijkje bij het Garuda Wisnu Kencana Cultural Park. Aan het einde van de dag zie je de zon achter het water wegzakken bij de zeetempel Pura Tanah Lot.

Vanuit Denpasar rijd je vervolgens in ongeveer drieëneenhalf uur langs de kust naar het enige nationale park van Bali: Bali Barat National Park. Lang niet alle reizigers bezoeken dit uitgestrekte natuurgebied in het uiterste westen van Bali. Hierdoor dwaal je in alle rust door het gevariëerde landschap. Met een beetje geluk spot je in het natuurpark de bedreigde Balinese spreeuw, de mascotte van het eiland.

Na een trektocht door het 190 vierkante kilometer grote nationale park is het tijd om het binnenland van Bali in te duiken. Bezoek het Ubud Palace en het Monkey Forest bij Ubud, fiets door de Jatiluwih rijstvelden en struin door de botanische tuin Kebun Raya Bedegul.

Je rondreis door Bali is compleet met een klim naar de top van de hoogste vulkaan van het eiland. De 3.142 meter hoge Gunung Agung in het oosten van Bali steekt ver boven de rest van het landschap uit. Op weg naar de top kom je langs Pura Besakih, het grootste tempelcomplex van Bali.

Beste reistijd voor een rondreis door Bali

Dankzij haar ligging rondom de evenaar geniet je het hele jaar door van warme temperaturen op het eiland. Augustus en september zijn echter de beste maanden voor een rondreis door Bali, omdat er in die periode de minste regen valt.

Bali kent zoveel bezienswaardigheden dat het moeilijk kan zijn om een keuze te maken tussen alle highlights. Gelukkig is het eiland klein, waardoor de reisafstanden goed te overbruggen zijn. We raden aan om tenminste twee weken uit te trekken voor Bali tijdens je rondreis door Indonesië.

Routebeschrijving

Denpasar is voor veel reizigers het startpunt van een rondreis door Bali. Je verblijft een aantal dagen in de hoofdstad en verkent de bezienswaardigheden in de omgeving voordat je via de kust naar het Bali Parat National Park reist in het westen van het eiland.

Hierna staan de highlights in het binnenland op het programma: Ubud, de Jatiluwih-rijstvelden en de botanische tuin Kebun Raya Bedegul. Sluit je vakantie in Bali af bij de vulkaan Gunung Agung in het oosten van Bali. Tip: Combineer een rondreis door Bali met een bezoek aan Komodo. Dit kleine eiland is te bereiken vanaf Flores.

Ben je klaar om te gaan? Bekijk dan hier de rondreizen door Bali van verschillende reisorganisaties!

Fotocredits: David Blackwell

Like deze pagina

Reizen Rondreis Bali

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors