Klimaat Molukken

Klimaat Molukken

De Molukken heeft een tropisch klimaat. Maar onderling kan het klimaat op de eilanden zeer verschillen. In het grootste gedeelte van Indonesie valt het droge seizoen tussen mei en september en de natte periode van oktober tot april. Op de Molukken is dat precies andersom. Daar valt de minste regen tussen november en februari.

Seizoenen

Het droge seizoen op de Molukken bestaat uit zonnige, warme dagen. Maar ook in het regenseizoen worden tropische regenbuien afgewisseld met heldere zonneschijn.

De gemiddelde temperatuur in de kustgebieden varieert van ongeveer 28 graden in mei, juni en juli tot ongeveer 30 graden in maart en oktober. In hoger gelegen gebieden schommelt de temperatuur overdag tussen de 16 en 26 graden. 's Nachts kan het zelfs zakken tot 8 graden. De luchtvochtigheid is hoog, tussen de 70% en 96%.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors