Kunst Papoea

Kunst Papoea

door Getaway Travel

De Papoeastammen van Papoea staan vooral bekend om hun ambachtskunst. Vaak gaat het daarbij om gebruiksvoorwerpen of decoratieve zaken waarmee men het lichaam versiert. Deze kunst kan vaak naast een praktische betekenis vaak ook een religieuze betekenis hebben. De stammen van de Baliemvallei staan bekend om hun peniskokers en andere lichaamsdecoraties.

Asmat

De Korowaistammen gebruiken stenen bijlen, messen die van botten zijn gemaakt en houten hamers. Voor lichaamsversieringen worden botten van dieren gebruikt die ondermeer als nek- en neussierraad werden gebruikt. De ambachts- en stammenkunst uit de Asmatregio in Centraal-Papoea is echter het bekendst.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 550 reizen naar Indonesie

De Asmat waren in het verleden koppensnellers en kannibalen. Zij geloven dat hun voorouders door de schepper zijn gesneden uit het hout van de bomen. De relatie tussen de houtkunstenaar en zijn hout heeft daarom al van het begin een spirituele basis. De Asmat maken nog steeds houten voorouderbeeldjes. Traditioneel worden ze alleen gemaakt om de geesten te eren.

Koppensnellers

Een koppensnelexpeditie werd georganiseerd om de dood van een voorouder te wreken. Een schild vertegenwoordigde altijd een voorouder en men geloofde dat diens geest in het schild rondwaarde. Het schild maakte de eigenaar sterk en onoverwinnelijk.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

De drums van de Asmat zouden op dezelfde manier worden gemaakt als de drum die werd gebruikt om hun voorouders tot leven te brengen. De drum werd uit een stuk hout gemaakt. De houtsnijkunst van dit volk behoort tot de beste van de wereld.

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors