Landschap Papoea

Landschap Papoea

door Getaway Travel

Het landschap van Papoea wordt gedomineerd door tropische regenwouden en bergen. Ongeveer 75 procent van Papoea is bedekt met regenwoud. Een groot deel van deze wouden is door de zeer dichte begroeing bijna niet toegankelijk. In het centrale deel van het eiland loopt over de lengte een van de hoogste bergketens ter wereld, die het noorden van het zuiden scheidt.

Puncak Jaya

De hoogste bergtop, de Puncak Jaya, is 5.050 meter hoog en ligt in het westen. Op de Puncak Jaya en andere hoge bergtoppen zoals de Puncak Mandala en de Puncak Trikora ligt permanente sneeuw en vind je gletsjers. Alpengrasland, bergbossen met onder meer naaldbomen, wilde rivieren, rustige stromingen, diepe valleien en indrukwekkende rotsen dragen bij aan het gevarieerde landschap van de hooglanden.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 236 reizen naar Indonesie

De Sungai Mamberamo in het noorden is de langste rivier van Papoea. Twee andere grote rivieren zijn de Sungai Taritatu en de Sungai Tariko. Ten zuiden van de bergen liggen uitgestrekte moerasvlakten waar ondermeer de sagopalm groeit. In het zuidoosten wordt het landschap droger, hier vind je rondom Merauke de savannebossen.

Eilanden en stranden

Ten noorden van de bergen is het landschap veel minder moerassig en vind je de echte dichtbegroeide tropische regenwouden. Aan de noordkust en op de eilanden Biak, Numfoor en Yapen vind je witte zandstranden en palmbomen.

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors