Flora Papoea

Flora Papoea

door Getaway Travel

De flora van Papoea is zeer gevarieerd. De vochtige laaglandgebieden zijn een mengvorm van Aziatische en Australische soorten terwijl de begroeing op de hoger gelegen gebieden en de savanne in het oosten meer naar de Australische soorten neigen. Driekwart van Papoea is begroeid met ondoordringbaar tropisch regenwoud, de begroeing verschilt echter per hoogte.

Diversiteit

Op een hoogte van 3.500 meter vind je mistbossen die bestaan uit kronkelige bomen begroeid met mos. Vaak vind je ook kleine roze bloemetjes die aan de Europese Alpen doen denken. In de gebieden tussen de 2.000 en 3.000 meter vind je bossen met veel klimplanten, varens en orchideen. Ze zijn nog nauwelijks aangetast door de mens.

ZELF NAAR Indonesie?

Bekijk alle 549 reizen naar Indonesie

In de lagere berggebieden, tussen de 1.000 en 2.000 meter zijn het de dichte regenwouden die het landschap domineren. Ook hier groeien varens en orchideen in harmonie met de vele soorten hardhoutbomen. In de lagere regenwouden vind je 1.300 soorten bomen en minstens 2.770 soorten orchideeen.

In het zuidoosten van Papoea vind je de australische acacias en eucalyptusplanten. Ten zuiden van de bergen vind je moerasgebieden waar moerasgras en sagopalmen groeien. Richting de kust gaan de moerasgebieden over in mangrove- en nipapalmbossen.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

Onafhankelijk advies over je reis naar Indonesië

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Indonesie

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors