Danau Sentani

Danau Sentani

door Getaway Travel

Het Sentanimeer vlakbij Port Numbay heeft een oppervlakte van 148.000 kilometer. Het meer is omringd door de dichtbegroeide heuvels van Gunung Cyclops. In het meer liggen negentien eilanden waaronder Ayapo en Nelayan. Op die eilanden zijn ook een aantal kleine vissersdorpjes gelegen. De vissers zijn al generaties lang hier aanwezig.

Boottocht

De beste manier om het meer en de omliggende gebieden te bezoeken is per gemotoriseerde boot. Je kunt ook de kano nemen, maar dan wordt het een stuk vermoeiender om de afgelegen gebieden te bereiken.

ZELF NAAR Danau Sentani?

Bekijk alle 1 reizen naar Danau Sentani

Behalve de prachtige natuur en de interessante dorpjes kun je bij het Sentanimeer ook goed terecht voor traditionele kunst uit Papoea. Je kunt hier onder meer beschilderde schorsen, sagokommen en houtsnijdvoorwerpen bij de lokale bevolking kopen.

Danau Sentani zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Danau Sentani

Specialisten Indonesië

Reizen Danau Sentani

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors