Wasur-Rawa Biru National Park

Wasur-Rawa Biru National Park

door Getaway Travel

Het Wasur-Rawa Biru National Park ligt ten noorden van Merauke en omvat een gebied van 414.000 hectare. Het gebied is uniek doordat het het enige beschermde gebied is in Papoea is, waar een hoge diversiteit aan laaglandsavanne voorkomt. Naast savanne komen in het Wasurgebied ook mangrove- en monsoonbossen voor.

Moerasgebieden

Het Rawa Biru-gedeelte van het park wordt gevormd door een groot verswatermeer en uitgestrekte moerasgebieden. Het meer dient als een belangrijk verswaterreservoir voor Merauke. Tijdens het droge seizoen op Papoea is het een toevluchtsoord voor veel soorten wildleven.

ZELF NAAR Papoea?

Bekijk alle 43 reizen naar Papoea

In het park wonen twee stammen: de Marind en de Kanum. De Marind is de grootste groep, met 2.500 man verspreid over ongeveer tien dorpen. Beide stammen zijn officieel erkend door de regering mogen in het park wonen.

Wasur-Rawa Biru National Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Papoea

Foto's & video's Wasur-Rawa Biru National Park

Specialisten Indonesië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors