Puncak Jaya

Puncak Jaya

door Getaway Travel

Besneeuwde bergtoppen, ijskoude gletsjers en groene naaldbossen. Het is niet direct het plaatje dat je schept bij Indonesië. Maar het is wel het uitzicht dat je hebt vanaf de Puncak Jaya, de Overwinningsberg.

Zeven toppen

De berg in West-Papoea hoort bij de Zeven Toppen. Een felbegeerd lijstje voor bergbeklimmers, met de hoogste pieken van ieder continent. De Puncak Jaya wordt gerekend tot Oceanië. Maar omdat zij op het westelijke deel van Nieuw-Guinea ligt, is er discussie of de berg niet bij Azië hoort.

ZELF NAAR Papoea?

Bekijk alle 43 reizen naar Papoea

Hoe dan ook, het bereiken van de 4.884 meter hoge top is een uitdaging. In 1962 was de Oostenrijkse klimmer Heinrich Harrer (bekend van Seven Years in Tibet) de eerste Westerling die de top haalde.

Beklimming Puncak Jaya

Zou je de klim nu willen wagen? Dan moet je eerst toestemming hebben van de lokale autoriteiten. Je bent meer dan een week onderweg. Het grootste gedeelte van de tocht gaat geleidelijk omhoog, maar de absolute top is alleen te bereiken via een hoge muur van rotsen.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Indonesie.nl nieuwsbrief!

Puncak Jaya zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Indonesië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Indonesië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Indonesië Desk!

Like deze pagina

Reizen Papoea

Specialisten Indonesië

Reizen Papoea

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Indonesië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Indonesië kenner
Sponsors